Mallorca křížem krážem

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Mallorca křížem krážem

Mallorca je protkána bezpočtem pěších turistických tras, které vás provedou přes vrcholy a zelená údolí pohoří Tramuntana – UNESCO,  vyprahlým vnitrozemím a nekonečným pobřežím s divokými útesy, které se však nikdy neomrzí. Perfektně značené trasy se samozřejmě nevyhýbají ani romantickým vesničkám či městům jako jsou Palma de Mallorca, Sóller, Artà… 

A nač, že se těšit po té vší pěší dřině? Přeci na parádní koupání a odpočinek na pláži – ostatně Mallorca je skoro synonymem pro dovolenou a relax u moře. 
Prostě, hola hola, Mallorca volá!?
Mgr. Tomáš Hubka – autor zájezdu

Program zájezdu

1. den: PŘÍLET, TRANSFER, UBYTOVÁNÍ Přílet na Mallorcu. Transfer do hotelu a ubytování.
2. den: etapa č. 1: SEVERNÍ POBŘEŽÍ A NEJVĚTŠÍ MOKŘAD BALEÁRSKÝCH OSTROVŮ Vaše mallorské putování začnete zlehka a na pohodu. Ze zálivu Alcudia a pláže Muro se vydáte do nitra největšího baleárského mokřadu. Mokřad je přírodní rezervací, která je protkána vodními kanály, cestami a pěšinami. Kombinace jedné z nejkrásnějších pláží na Mallorce, mokřadu s pestrou zvířenou a květenou nebo panoramatem okolních hor dělají z této túry nekonečnou pastvu pro oko. No a když už budete na té parádní pláži, tak se tam po fyzickém výdeji pořádně zrelaxujete a vykoupete. ????
3. den: etapa č. 2: PŘÍSTAV SÓLLER - PĚŠKY TAM A TRAMVAJÍ ZPĚT Městečko Sóller, v podohůří Tramuntany, má atmosféru ne nepodobnou městečkům například v italských Dolomitech. Pro dnešní etapu se vám toto městěčko stane pomyslným base campem. Po prohlídce města se vydáte pohodovou trasou po úbočí Tramuntany na severozápad do Puerto de Sóller. Užijete si olivových hájů, ovocných sadů, věhlasných mallorských kamenných zídek a parádních výhledů na hory a moře. Pomyslný cíl etapy bude u majáku na útesu nad zálivem Puerto de Sóller. Pro návrat do centra Sólleru využijete historickou tramvaj, která vám zpestří putování po Mallorce.
4. den: etapa č. 3: HORSKÉ JEZERO CÚBER V SRDCI TRAMUNTANY Dobrá zpráva pro tuto ryze horskou etapu je, že výškové metry za vás odedře autobus, který vás vyloží ve výšce cca 800 m n. m., pod nejvyšším vrcholem Mallorcy – Puig Major 1445 m n.m. Vy se jím však “pouze” pokocháte a ve finále ho necháte za svými zády. Trasa vás povede kolem jezera Cúber, skrze horské údolí a svahy, až do podhorské vesničky Fornalutx. Zde si dáte zasloužený drink a možná i něco z typické mallorské gastronomie.
5. den: etapa č. 4: HLAVNÍ MĚSTO PALMA DE MALLORCA Dnešní den zasvětíte Palmě de Mallorca, hlavnímu městu ostrova a autonomního společenství Baleárských ostrovů. Městu dominuje katedrála nad přístavem a historické centrum se spletí uliček s historickými domy, muzei, obchůdky, bary a restauracemi. Prostě se vším co k jižanské metropoli patří a co nás středoevropany baví.
6. den: etapa č. 5: Z HISTORICKÉHO ARTA K VĚŽI SON JAUMELL Arta, městečko na severovýchodě ostrova, kde nejprve dobyjete hrad a projdete podhradí. Poté se rozhlédnete do dáli a vyrazíte přes kopečky nejprve na parádní přírodní pláž Torta, kde si dáte pauzu a čas na koupání. Dalším cílem bude pláž Mesquida, kde je možné trasu ukončit a věnovat se již jen relaxu a občerstvení na pláži. Cílem dnešního dne je však až torzo komunikační věže Son Jaumell odkud jsou nádherné panoramatické výhledy.
7. den: etapa č. 6: ÚTESOVÁ ROMANCE Vaše křížem krážem po Mallorce završíte túrou po útesech a přírodních plážích na východě ostrova mezi letovisky Cales de Mallorca a Cala Mendia. Věříme, že se budete domů vracet nabaženi parádní turistikou, tak i řádně vykoupáni a vyopalováni. ????
8. den: ODLET Transfer na letiště, odlet do Prahy.
9. den: DÉLKA A NÁROČNOST TRAS Délka jednotlivých etap je v rozmezí 10 – 15 km a jsou povětšinou vedeny po písčitých a kamenitých cestách a pěšinách s místním značením.  Co do náročnosti, tak se jedná o pohodovou turistiku, avšak je třeba počítat, že na řadě túr je stoupání a klesání – určitě nečekejte Polabskou nížinu????
10. den: