Canico de Baixo - Rozkvetlá Madeira - perla oceánu

Ubytování: hotel **** Doprava: letecky Strava: snídaně
1 termín od 10. května 2024

Cena zájezdu

od 26 990 Kč 29 990 Kč


Madeira Cais da Oliveira: ****hvězdičkový hotel Cais da Oliveira ve městečku Canico de Baixo na terasách vysoko nad útesem nad Atlantikem, ke kterému se dá sejít. Jedná se o komplex tří hotelů, přičemž hosté mohou využívat služby všech tří (krytý bazén, vířivka, bazén se slanou vodou, sauna, fitness centrum, přístup k moři). Vybavení a služby hotelu: hala s recepcí, bar, výtah, internet point za poplatek, wifi, venkovní bazén, restaurace, sluneční terasa s lehátky, vnitřní bazén, vířivka. Vybavení pokojů: příslušenství, balkon nebo terasa, klimatizace, fén, satelitní TV, trezor za poplatek. Pokoje jsou dvoulůžkové s možností jedné přistýlky. . Komplex je vhodný pro milovníky klidu, moře a potápění (blízko je potápěčská škola a podvodní přírodní park), nedaleko hotelu je několik restaurací a obchodů. Hotel se nachází 15 min jízdy východně od hlavního města Funchalu, kam jezdí hotelový mikrobus zdarma, 12 km od letiště. Rozkvetlá... Celý popis

Canico de Baixo - Rozkvetlá Madeira - perla oceánu

Termíny a ceny

10.05. - 17.05.2024 pátek - pátek
snídaně letecky (Praha)
Sleva 10% 29 990 Kč 26 990 Kč
cena za 8 dní (7 nocí)

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • Zpáteční letenky, přímý let Praha–Funchal se společností Smartwings; 1x odbavované zavazadlo do hmotnosti 23 kg a kabinové zavazadlo dle podmínek dané letecké společnosti (zpravidla 5 kg); 7x ubytování ve dvoulůžkových studiích s možností přistýlky v ****hotelu s bazénem Cais da Oliveira, přímo nad oceánem; 7x bohatá snídaně ve vedlejším hotelu Roca Mar (formou bufetového stolu); transfer letiště–hotel–letiště; česky mluvícího delegáta v místě s licencí pro výlety na Madeiře; pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • Pojištění léčebných výloh ERV pojišťovny Comfort (pokud není objednané ve smlouvě); pojištění storna PLUS zájezdu 5 % z ceny zájezdu k pojištění LV, 7 % bez pojištění LV; fakultativní výlety a vstupy (předběžné ceny vstupného a jízdného: lanovka do čtvrti Monte asi 18 €, Tropická zahrada asi 15 €, jízda na saních 30 €/sáňky, koupaliště Porto Moniz asi 2 €, případné jízdné); pobytové taxy (2 €/os./noc, je nutné platit na místě)

    • Poznávací zájezdy

Popis zájezdu

Canico de Baixo - Rozkvetlá Madeira - perla oceánu

Madeira Cais da Oliveira:

****hvězdičkový hotel Cais da Oliveira ve městečku Canico de Baixo na terasách vysoko nad útesem nad Atlantikem, ke kterému se dá sejít. Jedná se o komplex tří hotelů, přičemž hosté mohou využívat služby všech tří (krytý bazén, vířivka, bazén se slanou vodou, sauna, fitness centrum, přístup k moři).


Vybavení a služby hotelu: hala s recepcí, bar, výtah, internet point za poplatek, wifi, venkovní bazén, restaurace, sluneční terasa s lehátky, vnitřní bazén, vířivka.


Vybavení pokojů: příslušenství, balkon nebo terasa, klimatizace, fén, satelitní TV, trezor za poplatek. Pokoje jsou dvoulůžkové s možností jedné přistýlky. .


Komplex je vhodný pro milovníky klidu, moře a potápění (blízko je potápěčská škola a podvodní přírodní park), nedaleko hotelu je několik restaurací a obchodů.


Hotel se nachází 15 min jízdy východně od hlavního města Funchalu, kam jezdí hotelový mikrobus zdarma, 12 km od letiště.

Rozkvetlá Madeira - perla oceánu:
Funchal – Monte – Pico do Arieiro – Ribeiro Frio – leváda Balcões – Santana – Miradouro da Ponta do Rosto – Machico – pozorování delfínů a velryb – Cãmara de Lobos – Cabo Girão – Ribeira Brava – Encumeada – São Vicente – Porto Moniz – Atlantik – ostrov Porto Santo


* portugalský ostrovní ráj v Atlantiku s možností relaxovat, poznávat ostrov či chodit po levádách.


* v době nejkrásnějšího květu.


(Cena FM do 20.2.2024.)

Program zájezdu

1. den: : Odlet z Prahy do Funchalu dle letového řádu (plánovaný odlet ve 12.20, může se změnit). Po příletu na Madeiru vás vyzvedne na letišti česky mluvící delegátka. Po transferu do hotelu a ubytování nás čeká informační schůzka.
2. den: : Po snídani budeme relaxovat a využijeme den na koupání. Lze si zapůjčit automobil a individuálně vyrazit prozkoumat ostrov či se samostatně vydat do Funchalu či na některou z lévad. Zájemci mohou využít nabídky fakultativního výletu s českou průvodkyní do hlavního města Madeiry Funchal. Projdeme kolem sochy Sissi, zahrad regionální vlády, p arku Santa Catarina , sochy Kryštofa Kolumba i divadla Baltazar Dias. Pokračovat budeme ke katedrále Sé , která vznikla jako první portugalská katedrála mimo pevninu. Nevynecháme ani proslulou tržnici Mercado dos Lavradores , kde se necháme unést barvou i vůní pro nás neznámých druhů ovoce. Den zakončíme na kopci nad Funchalem zvaném Monte, kam vyjedeme lanovkou. Tady můžete obdivovat elegantní barokní průčelí kostela Nossa Senhora do Monte , v němž našel místo posledního odpočinku poslední rakouský císař a český král Karel I . Nikdo by neměl vynechat ani místní tropické zahrady s květinovými tunely, vodopády, můstky, fontánami či jeskyněmi, ztracenými v záplavě lokálních i tropických rostlin. Jen pro odvážlivce je pak určená nezapomenutelná jízda v proutěných sáních - dva kilometry dlouhý sjezd si budete jistě pamatovat po zbytek života. (Cena výletu s místním česky mluvícím certifikovaným průvodcem 24 € / osoba, minimální počet účastníků 10).
3. den: : Po snídani mohou zájemci vyrazit na celodenní fakultativní výlet na východ ostrova . Zastavíme na druhém nejvyšším vrcholu ostrova Pico do Arieiro , který dosahuje výšky 1818 metrů a bývá z něj vidět i vrchol nejvyšší Pico Ruivo. Pokračovat budeme přes vnitrozemí Madeiry do pstruží farmy Ribeiro Frio. Poté se vydáme pěšky na krátkou levádu Balcões (snadná chůze), která je ukončena nádhernými vyhlídkami na okolní hory. Po obědě přejedeme do města Santana , kde se seznámíme s typickými barevnými madeirskými domky ve tvaru písmene A, do jejichž interiérů můžeme nakouknout. Cestou zpět do hotelu se zastavíme na vyhlídce Miradouro da Ponta do Rosto , kde v případě příznivého počasí budeme mít možnost se kochat dechberoucími údolími a krásou Madeiry. Kolem Machico a přistávací dráhy projedeme zpět do hotelu. (Cena výletu 45 € / osoba, minimální počet účastníků 16. Možnost oběda ve vyhlášené restauraci 20 €).
4. den: : Individuální program, relaxace. Možnost dalších fakultativních výletů dle zájmu: pěší výlet po některé z levád, výlet na sousední ostrov Porto Santo (65 €).
5. den: : Po snídani mohou zájemci vyrazit na celodenní fakultativní výlet do centrálního masivu a na západ ostrova . Hlavní cesta ostrova Estrada Monumental nás zavede do rybářské zátoky v Cãmara de Lobos, která leží v romantickém zálivu ohraničeném lávovými skalami. Kouzlu tohoto místa podlehl i sir Winston Churchill, který zde pobýval a maloval v zimě 1950. Poté vyrazíme na vyhlídku z druhého nejstrmějšího útesu světa Cabo Girão a Ribeira Brava . Program bude pokračovat na vyhlídce Encumeada , odkud je z jednoho bodu vidět na severní i jižní pobřeží Madeiry. Cestou spatříme úchvatnou přírodu i zbytky pralesa. Sjedeme do São Vcente a výlet zakončíme v nejzápadnějším městě Madeiry Porto Moniz. Tady je možné se vykoupat v přírodních jezírkách v čedičových skalách, ale také jen tak koukat na nekonečnou modř Atlantiku, či v místní vyhlášené restauraci ochutnat některou madeirskou specialitu (asi 20 €). (Cena výletu 45 € / osoba, minimální počet účastníků 16).
6. den: : Pro zájemce je připravený další fakultativně výlet. Tentokrát můžeme vyrazit na Levádu 25 pramenů Larano, Caldeirao Verde (45 € / osoba, minimální počet účastníků 10).
7. den: : Individuální program, relaxace. Možnost dalších fakultativních výletů dle zájmu: pozorování delfínů a velryb (60 €, 2,5 hodiny), nebo návštěva Funchalu a nákupy.
8. den: : Po vyklizení pokojů si můžeme dopoledne užívat individuální volno. Okolo 14. hod. nás čeká transfer na letiště a poté návrat do Prahy (dle letového plánu v 22.10, může se změnit).