To nejlepší z Marrákeše + POHOŘÍ ATLAS + ESSAOUIRA (letecky z Prahy)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel **** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To nejlepší z Marrákeše + POHOŘÍ ATLAS + ESSAOUIRA (letecky z Prahy)

Evropa nebo Orient? Pohoda kaváren, ale i prastaré mediny, královské paláce nebo jízda na velbloudovi. Jedině v Maroku! S průvodcem, který je tu jako doma, nahlédnete do tajů tradiční přírodní medicíny i marocké kuchyně a nakoupíte na trzích v Marrákeši. Vydáte se do pohoří Atlas a objevíte i místa, o kterých se nepíše. Vsaďte na Maroko a prožijte perfektní dovolenou, na kterou se nezapomíná!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Essaouira

Dospělý 1350.00 Kč

Cestovní pojištění: Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

během dne možnost občerstvení na místech doporučených průvodcem

Program zájezdu

1. den: Po příletu nás čeká večerní atmosféra náměstí Jamaa el Fna. Odlet z Prahy do Marrákeše (let s přestupem) a následný přesun na hotel. Po ubytování a krátkém oddychu si užijeme příjemnou procházku po čtvrti Gueliz se zastávkou na náměstí Muhammada V. a prohlídku (zvenku) mešity Koutoubia včetně jejích zahrad. Zakončením prvního dne bude podvečerní sledování koloritu unikátního marrákešského náměstí Jamaa el Fna.
2. den: Celodenní prohlídka Marrákeše, při které uvidíme paláce Dar el Pasha a Bahía, koželužny, berberskou lékárnu a seznámíme se s výrobou arganového oleje. Dnešní celodenní prohlídka Marrákeše začne u paláce Dar el Pasha, který sloužil rodině Glaoui během jejich správy města v 19. století. Dále pak navštívíme městské koželužny , ve kterých uvidíme tradiční způsob opracování kůží. Naše cesta pak dále povede k paláci Bahía s nádherným nádvořím a zachovalým harémem a přes Židovskou čtvrť se dostaneme do hrobek královské dynastie Saádovců ze 16. století. V berberské lékárně nás zasvětí do tajů tradiční přírodní medicíny, ale i do marocké kuchyně a jejího koření. Dozvíme se také o způsobu výroby marockého zlata –  arganového oleje , jejž bude možné si zakoupit. Zbytek dne bude věnován nákupům na marrákešském barevném súku a oddychu u šálku dobrého mátového čaje na náměstí Jamaa el Fna .
3. den: Celodenní výlet do pohoří Atlas, návštěva vodopádu, projížďka na velbloudu, ochutnávka berberské kuchyně a návštěva zahrady Anima. Pohoří Atlas je nejvyšším v severní Africe a jeho zasněžené vrcholky lze vidět již z Marrákeše. Cestou do pohoří uvidíme tradiční berberské vesničky v údolí Ourika , kde se jídlo dosud vaří v hliněných tadžínech na uhlících. Zájemci se budou moci svézt na velbloudu či vystoupat k nedalekému vodopádu . Zde je nutné mít na nohou pevnou obuv, kolem vodopádu je mokro a vlhko. U řeky Ourika bude možné ochutnat speciality berberské kuchyně . Cestou do Marrákeše navštívíme rovněž pitoreskní zahradu Anima .
4. den: Fakultativní výlet do města Essaouira na pobřeží Atlantského oceánu, nebo volný den v Marrákeši. Ráno se vydáme zajímavou marockou krajinou na zvlněné pobřeží Atlantského oceánu, do malebného městečka Essaouira. Cestou se zastavíme u sadu argánovníků , které nerostou nikde jinde na světě. Prohlídku Essaouiry začneme v rybím přístavu , kde vystoupáme na vyhlídkovou věž, odkud budeme mít město jako na dlani. Dále pak projdeme podél hradeb na hlavní náměstí a uliček surfařů a hippies, kteří se tady před lety usadili. Zhlédneme rovněž rybí trh a Židovskou čtvrť , jejíž obyvatelé se kdysi věnovali výrobě filigránových šperků. Po prohlídce bude možné poobědvat čerstvé ryby a mořské plody nebo se projít po městské pláži. Poté návrat zpět na hotel. 
5. den: Návštěva zahrad Majorelle a Menara, volno k nákupům a relaxu na střechách města. Poslendí den v Marrákeši se podíváme do zahrady Majorelle , která patřila světoznámému módnímu návrháři Yves Saint Laurent. Nevynecháme ani  zahrady Menara , jejíž založení se datuje do období založení města Marrákeš. Procházku olivovým sadem zakončíme návštěvou oddychového pavilonu králů s výhledem na vodní nádrž a pohoří Atlas.  Odpoledne si užijeme ruch města, vydáme se na místní trhy na nákupy dárků a suvenýrů, ochutnáme vše, co jsme ještě v Maroku nestihli a dáme si na závěr pobytu marocký čaj nebo kávu na střeše některého z rijádů.
6. den: V závislosti na letových řádech program či individuální volno, odlet z Marrákeše zpět do Prahy. Podle toho, v kolik nám poletí letadlo, můžeme ještě dopoledne společně nebo individuálně objevovat kouzla a tajemství uliček Marrákešské mediny, vychutnávat si atmosféru rušného náměstí Jamaa el Fna nebo si naposledy užít pohled na město ze střech rijádů. Přesun transferem na letiště a odlet zpět do Prahy (let s přestupem).