Talin,Riga,Vilnius,Helsinki - Expedice Pobaltím: Litva, Lotyšsko, Estonsko s návštěvou Helsinek

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Talin,Riga,Vilnius,Helsinki - Expedice Pobaltím: Litva, Lotyšsko, Estonsko s návštěvou Helsinek

Expedice Pobaltím: Litva, Lotyšsko, Estonsko s návštěvou Helsinek

Objevte kouzlo čisté přírody plné jezer a lesů v Pobaltí! Vydejte se prozkoumat národní park Trakai, vodní hrad tyčící se nad ostrovem uprostřed jezera Galvé nebo historická centra hlavních měst s jedinečnou atmosférou. 

Cena obsahuje

  • doprava autobusem
  • 4x ubytování v hotelu**/*** s vlastní koupelnou
  • 4x kontinentální snídaně
  • služby průvodce
  • zákonné pojištění CK proti úpadku

Cena neobsahuje

  • pobytová taxa včetně parkování 3 € /os./noc
  • vstupy v rámci programu


Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR: Odjezd z ČR v dopoledních hodinách. Noční přejezd přes Polsko do Litvy.
2. den: Litva - Vilnius: Přijedete do Vilniusu , hlavního města Litvy. Jeho staré město patří k nejrozsáhlejším městským jádrům v Evropě . Čeká vás tu procházka poutavým historickým centrem. Večer odjezd na hotel u Vilniusu.
3. den: Litva - NP Trakai: Přejedete do národního parku Trakai . Jeho dominantou je hrad na ostrově uprostřed jezera Galvé . Jedná se o někdejší sídlo litevských velkoknížat. Navštívíte Horu křížů s několika tisíci křížů symbolizujících utrpení Krista i prostých Litevců. Toto místo vytváří velmi zvláštní atmosféru, která na vás silně zapůsobí. Následně přejedete do Lotyšska a jeho hlavního města Rigy . Tady pojedete rovnou na hotel a prohlídku si necháte na další den.
4. den: Lotyšsko - Riga, Estonsko - Pärnu: Čeká vás procházka historickým centrem Rigy . Uvidíte například dům Černohlavců , trojici domů Tři bratři a secesní čtvrť . Z dalších památek stojí za návštěvu Rižský dóm, kostel sv. Petra a jeho věž s úchvatným výhledem. Kromě historických památek ve městě najdete i mnoho tržišť, kaváren, vynikajících restaurací a pouličních prodavačů jantaru. Následuje přejezd do Estonska se zastávkou na mořském pobřeží v lázeňském městečku Pärnu . Přejezd do Tallinnu na hotel.
5. den: Estonsko - Tallinn, Finsko - Helsinky: Přepravíte se trajektem z přístavu v Tallinnu do finských Helsinek . Při procházce historickou částí města uvidíte prezidentský palác , parlament , Sibeliův památník a olympijský stadion, kde triumfoval Emil Zátopek. Při dostatku času lze dobrovolně navštívit námořní pevnost Suomenlinna , která je zapsaná na seznamu světového dědictví UNESCO. Následné osobní volno využijete k individuálním prohlídkám a nákupům. Návrat lodí do Tallinnu a odjezd zpět na hotel.
6. den: Estonsko - Tallinn: Vyrazíte na prohlídku částečně se svažujícího vydlážděného historického jádra Tallinnu, hlavního města Estonska. V překladu Tallinn znamená „Dánská pevnost“ . Projdete se starým městem přes Radniční náměstí , uvidíte gotickou radniční budovu z 15. století a unikátní zachovalé městské hradby . Navštívíte Horní město včetně Hradního náměstí , pravoslavné katedrály Alexandra Něvského , kostelu sv. Mikuláše a hradu Toompea poklidně shlížejícího na středověké centrum. Ke konci dne budete mít individuální volno. Večer odjezd zpět do ČR.
7. den: Příjezd do ČR: Návrat do ČR v odpoledních hodinách.