Izrael, Palestina - speciál

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Izrael, Palestina - speciál

Speciál zaměřený na jižní a střední Izrael, 2x koupání v Mrtvém moři a 2x v Rudém moři s několikadenním pobytem v Eilatu

Poloha: Dle programu

Stravování: polopenze

Polopenze

Ubytování: hotel ***

Dle programu

Program zájezdu

1. den: 6. 2. neděle – sraz všech účastníků na letišti Václava Havla v 18:45 hod. v odletové hale SEVER TERMINÁL 1, u prosklené stěny na konci terminálu, vlastní odlet je ve 22:00 hod., dostatečný časový limit (3 hodiny) před odletem je nezbytný z důvodu bezpečnostních kontrol, plánovaný přílet ve 02:40 hod. místního času do Tel Avivu.
2. den: 7. 2. pondělí – noční přejezd negevskou pouští, ráno kratší zastávka pod nabatejským městem Avdat – významná křižovatka karavan ve starověku, hroby izraelského premiéra Davida ben Guriona a jeho manželky na skalním útesu poblíž pouštního kibucu Sde Boker, který pomáhal budovat, Micpe Ramon – úchvatná přírodní scenérie kráteru Ramon uprostřed pouště Negev (45 km dlouhý, 8 km široký a 500 m hluboký), strhující vyhlídka Ha Gamal – izraelský „Grand Canyon“, dopoledne příjezd do Eilatu – nejjižnější letovisko u Rudého moře, možnost koupání na veřejné pláži – večeře, nocleh.
3. den: 8. 2. úterý – snídaně, Timna – přírodní národní park v poušti, jedinečné skalní scenérie, starověké hrobky vytesané přímo do skály, hmotné pozůstatky kultury Nabatejců, kteří vládli v nedaleké Petře, pozdě odpoledne individuální volno v Eilatu, koupání nebo fakultativně návštěva místní podmořské observatoře a akvária, Eilat – večeře, nocleh.
4. den: 9. 2. středa – snídaně, přírodní rezervace Chaj bar Jotvata – pouštní safari, kde je možné sledovat gazely, antilopy, kozorohy, osly, pštrosy a dravé ptáky, odpoledne odpočinek, případně i koupání na korálové pláži se statusem přírodní rezervace za městem poblíž egyptských hranic, Eilat – večeře, nocleh.
5. den: 10. 2. čtvrtek – snídaně, přejezd pouští Paran a Negev z Eilatu k Mrtvému moři, možnost kratšího koupání, synagoga v Ein Gedi – pozůstatky starověké synagogy s mozaikovým kobercem s motivem zodiaku, vyhlídka na klášter sv. Jiřího v Judské poušti, Wadi Quelt, říčka, podél které Ježíš naposled kráčel z Jericha do Jeruzaléma – místo s dramatickými klimatickými podmínkami, Betlém – večeře, nocleh.
6. den: 11. 2. pátek – snídaně, celodenní návštěva Betléma – starodávná bazilika a tradiční místo narození Ježíše Krista, jesličky, novodobá bazilika sv. Kateřiny, bývalý klášter sv. Jeronýma, Mírové centrum s muzeem betlémů, Mléčná jeskyně, možnost oběda na hlavním náměstí, nákup levných suvenýrů z olivového dřeva, Betlém – večeře, nocleh.
7. den: 12. 2. sobota – snídaně, celodenní návštěva Jeruzaléma, dopoledne Olivová hora, překrásný panoramatický výhled na Jeruzalém z vyhlídkové terasy, chrám Dominus Flevit – Pán zaplakal, odkud Ježíš předpovídal zkázu města, Getsemanská zahrada a jeskyně, chrám Hrobu Panny Marie, chrám Smrtelné úzkosti (bazilika Národů), přesun přes údolí potoka Cedron do Starého města – Křížová cesta (Via Dolorosa), chrám Odsouzení a Bičování Krista, Golgota – chrám Božího hrobu, místo ukřižování a vzkříšení Ježíše Krista, Zeď nářků, kde Židé oplakávají pád Chrámu, Betlém – večeře, nocleh.
8. den: 13. 2. neděle – snídaně, Pastýřská pole v Bejt Sahur – kostel a jeskyně připomínající zjevení anděla pastýřům, Herodium – jedna z významných pevností – luxusní venkovské sídlo krále Heroda a místo jeho hrobu, sestup přímo do jícnu pevnosti (jedinečný zážitek), možnost oběda v malebné orientální restauraci v centru Betléma, odpoledne odjezd na letiště do Tel Avivu, odlet v 17:45 hod. s příletem do Prahy na letiště Václava Havla ve 20:55 hod.