Skotsko, Orkneje A Ostrov Skye

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Skotsko, Orkneje A Ostrov Skye

Vydejte se s námi na poznávací zájezd do Skotska letecky, za fantastickou přírodou. Navštívíme srdce Skotské vysočiny, krásnou oblast Lowlands a výjimečnou krásu přírody Highlands. Naše cesta povede i na skotské souostroví Orkneje v Severním moři, zde se vydáme za kamennými svědky minulosti země s útesy bičovanými větrem. Shlédneme tolik mystická místa a jedinečnou Skara Brae - srdce neolitických Orknejí. V souostroví Hebridy navštívíme legendami opředený ostrov Skye - skalní jehly, hrad Dunvegan, tuleni a vyhlídky a vše, co k tomuto ostrovu patří. Skotskem vás provede Tomáš Rezler, kterému tato země učarovala.

Poznávací zájezd Skotsko - Orkneje - Skye letecky provází Mgr. Tomáš Rezler

Edinburgh - St. Andrews - Pitlochry – Lossiemouth - Cawdor Castle – Culloden - Clava Cairn - Inverness - souostroví Orkneje - ostrov Mailand - Skara Brae - Kirkwall - Drumnadrochit – jezero Loch Ness - Fort Augustus - hrad Eileen Donan - ostrov Skye - Kilt Rock - Old Man of Storr - hrad Dunvegan - Glen Nevis - Glen Coe - Luss - hrad Stirling - Falkirk Wheel - Glasgow

Na co se můžete těšit: mystická místa souostroví Orkneje
jedinečná kamenná vesnice Skara Brae
legendami opředený ostrov Skye
přírodní krásy Lowlands a Highlands

Časový posun, počasí: ČASOVÝ POSUN
Velká Británie má časové pásmo GTM +0, proto je zde o hodinu méně než v České republice.

Doprava: letecky

Nástupní místa: 28.07. - 05.08. Odjezd L2, L3

Letecky Praha – Edinburgh – Praha, dále pak doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení zájezdu.

Ubytování: různé

hotel

UBYTOVÁNÍ
8x ubytování v hotelu - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím

STRAVOVÁNÍ
7x snídaně. Za příplatek lze zajistit 3x večeři při ubytování v Lossiemouth. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Edinburghu. Prohlídka nejnavštěvovanějšího skotského města EDINBURGH (UNESCO), hlavního města středověkého skotského království, impozantní hrad Edinburgh Castle s expozicí skotských korunovačních klenotů, Old Town - "Královská míle" cesta vedoucí od hradu kolem tří kostelů, z nichž nejkrásnější je katedrála sv. Jiljí, jejíž prolamovaná věž je podpírána korunou obloukovitých pilířů, dlážděné uličky a domy z 18. století. Odjezd na ubytování.
2. den: Prohlídka nejstaršího univerzitního města Skotska a kolébky golfu ST. ANDREWS, romantické ruiny katedrály, biskupský palác, krásné pláže. Návštěva palírny tradiční skotské whisky v městečku PITLOCHRY a zastávka v jeho malebném centru. Vyhlídková jízda krajem palíren skotské whisky u řeky Spey. Odjezd na ubytování v oblasti Inverness. Ubytování na 3 noci v překrásném rybářském městečku LOSSIEMOUTH u zálivu Moray Firth.
3. den: Navštívíme hrad CAWDOR CASTLE tradičně spojovaný s králem Macbethem. Dojedeme do vesnice CULLODEN, kde byla vybojována poslední pozemní bitva na britských ostrovech a definitivně poraženy odbojné skotské klany. Tajemné prehistorické pohřebiště CLAVA CAIRN . Pokračujeme do města INVERNESS , ležícího na řece Ness, přezdívaného "hlavním městem Vysočiny" (Highlands), prohlídka centra města, odjezd na ubytování, 3 noci v oblasti Inverness.
4. den: Trajektem přeplujeme na SOUOSTROVÍ ORKNEJE, plavba kolem impozantních útesů ostrova Hoy , mezi ostrovy se nachází vodní plocha známá jako Scapa Flow, hlavní základna královského námořnictva za obou světových válek, ostrov Mainland s kamennými kruhy Stenness a Brodgar, neslavnější památka 'Srdce neolitických Orknejí', kamenná vesnice SKARA BRAE (UNESCO), nejzachovalejší neolitické sídliště v Evropě, osídlena cca od 3100 př. n. l., a na závěr hlavní město KIRKWALL s nádhernou vikingskou katedrálou. Návrat trajektem na ubytování.
5. den: Program u nejslavnějšího skotského JEZERA LOCH NESS : návštěvnické centrum věnované Nessie v městečku DRUMNADROCHIT , prohlídka hradu Urquhart Castle, zdymadla kaledonského kanálu a možnost plavby po jezeře v městečku FORT AUGUSTUS . Krátce zastavíme u hradu Eileen Donan a pokračujeme na ubytování na ostrov Skye.
6. den: Celodenní výlet po ostrově SKYE , opředený legendami, bez něhož si návštěvu Skotska nelze představit, průjezd neporušenou přírodou s fjordy, soutěskami a vodopády. Zastavíme u vyhlídky KILT ROCK , útesy vypínající se do výšky až 60 m u jezera Loch Mealt. Přejezd po východním pobřeží poloostrova Trotternish, bizarní sopečné scenérie, skalní jehla OLD MAN OF STORR, lehký pěší výstup. Navštívíme nejstarší rodové sídlo klanu Mac Leod hrad DUNVEGAN s nejcennější relikvií Fairy flag. V případě příznivého počasí možno odjet do laguny, v níž žije kolonie asi 300 tuleňů.
7. den: Vyhlídková jízda skotskou vysočinou - údolí GLEN NEVIS s nejvyšší horou Británie BEN NEVIS (1344m), možnost fakultativně vyjet lanovkou ze střediska Nevis Range, jedno z nejkrásnějších údolí vysočiny GLEN COE. Zastávka ve vesničce LUSS , která patří k nejhezčím v Lowlands, krásný výhled na jezero Loch Lomond. Odjezd na ubytování do Glasgow.
8. den: Prohlídka slavného sídla skotských králů a královen STIRLING CASTLE pod jehož hradbami bylo vybojováno mnoho bitev s Angličany. Zastávka u technického zázraku moderní doby rotačního lodního výtahu FALKIRK WHEEL a den zakončíme prohlídkou největšího skotského města GLASGOW, náměstí sv. Jiří, katedrála sv. Munga, slavná nekropole s výhledem na město. Návrat na ubytování.
9. den: V časných ranních hodinách transfer do Edinburghu na letiště, odlet do Prahy.