Albánie pohodově

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hostel Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Albánie pohodově

1.–2. Z Brna přes Maďarsko a Srbsko do Černé Hory.  Krátká procházka v kaňonu řeky Morači, první balkánská večeře a nocleh v místním hostelu.

3.–4. Hned z albánských hranic zamíříme do podhůří Prokletých hor Bjeshskët e Nemuna, kde si užijeme vyhlídkovou plavbu po jezeře Komanit, která je právem hodnocena jako čtvrtá nejhezčí lodní cesta na světě.  Z městečka RUBIK vyrazíme na celodenní túru do Skanderbegových hor, kde uvidíme želvy, sladkovodní kraby a utrhneme si granátová jablka.

5.-6. Vypravíme se i na celodenní výlet do rušné metropole TIRANY i za výhledem z ptačí perspektivy z vrcholu Dajt přímo nad městem (s podporou lanovky). Cestou do královského města KRUJË se  vykoupeme na některé z krásných pláží. Podíváme se i na hrobku albánského národního hrdiny Skanderbega v LEZHË. Ubytujeme se přímo v historickém centru Krujë, kde strávíme následující dvě noci. Navštívíme místní hrad, zajímavé etnografické muzeum i rušné tržiště s typickými suvenýry i nebezpečně levným koňakem a pěšky po tisícovce schodů vystoupáme nad město k místní bektašistické svatyni.

7.-8. S albánským živlem se rozloučíme v centru severní Albánie -  ŠKODŘE, kde vystoupáme na pevnost Rozafat a shlédneme na soutok veletoků Drinu a Buny. Projedeme se i na loďce největším jezeře na Balkáně, jezeře Skadarském. Na závěr nás pak čeká  celodenní pěší výlet přes rázovitou vesničku Fushë Zez až k černohorské hranici. Nakoukneme i do kaňonu řeky Cijevny, který vede až na dálný albánský sever.

9.–10. Cestou domů se ještě zastavíme v  DUBROVNÍKU  - perle chorvatského pobřeží. Prohlédneme si staré město, zadovádíme v mořských vlnách a po poslední balkánské večeři vyrazíme na cestu k domovu.