To nejlepší z Albánie + SEVERNÍ MAKEDONIE + NÁRODNÍ PARK THETHI (letecky z Prahy

Ubytování: hotel **** Doprava: letecky Strava: polopenze
2 termíny od 20. června 2024

Cena zájezdu

od 37 990 Kč 38 990 Kč


Čarokrásná města, divoká příroda, tajemná zákoutí v horách… Výzva pro pravé cestovatele – Albánii a Severní Makedonii musíte zažít. Vydáte se do míst, kde o turisty nezavadíte. Poslechnete si nevšední příběhy z historie. Užijete si nespoutanou jízdu džípem v národním parku Thethi i koupání u nádherných pláží. Dopřejte si nevšední dobrodružství a vyrazte poznávat Albánii! Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak. Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S... Celý popis

To nejlepší z Albánie + SEVERNÍ MAKEDONIE + NÁRODNÍ PARK THETHI (letecky z Prahy

Termíny a ceny

červen 2024

20.06. - 25.06.2024 čtvrtek - úterý
polopenze letecky
Sleva 3% 38 990 Kč 37 990 Kč
cena za 6 dní

srpen 2024

15.08. - 20.08.2024 čtvrtek - úterý
polopenze letecky
35 990 Kč
cena za 6 dní
16.08. - 21.08.2024 pátek - středa
polopenze letecky
Sleva 10% 39 990 Kč 35 990 Kč
cena za 6 dní

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Tirana a zpět se všemi poplatky
  • příruční zavazadlo dle pravidel letecké společnosti
  • 5x ubytování v hotelu v pokojích s vlastním soc. zařízením
  • 5x polopenze
  • ochutnávka albánských vín a rakie
  • průvodce po celou dobu zájezdu (mimo volný program)

Cena nezahrnuje

  • vstupné na místě
  • výlet džípy do národního parku Thethi
  • jízdné MHD
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 6 000 Kč

    • Poznávací zájezdy

Popis zájezdu

To nejlepší z Albánie + SEVERNÍ MAKEDONIE + NÁRODNÍ PARK THETHI (letecky z Prahy

Čarokrásná města, divoká příroda, tajemná zákoutí v horách… Výzva pro pravé cestovatele – Albánii a Severní Makedonii musíte zažít. Vydáte se do míst, kde o turisty nezavadíte. Poslechnete si nevšední příběhy z historie. Užijete si nespoutanou jízdu džípem v národním parku Thethi i koupání u nádherných pláží. Dopřejte si nevšední dobrodružství a vyrazte poznávat Albánii!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Výlet džípy do národního parku Thethi

Dospělý 2490.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: polopenze

během dne bude možné zakoupit jídlo na některé z přestávek v místech s možností občerstvení

Ubytování: hotel ****

ubytování je zajištěno v 4* hotelu
pokoje s vlastním sociálním zařízením

Program zájezdu

1. den: Ve večerních hodinách dle letového řádu odlet z Prahy, přílet do Tirany a ubytování. Ve večerních hodinách přiletíme do hlavního města Albánie Tirany, bude následovat transfer na hotel ve městě Durrës a ubytování.
2. den: Dnešní den navštívíme město Berat, jehož prohlídku zakončíme ochutnávkou dobrého albánského vína. Po snídani se vydáme objednaným transferem do města Berat, nad kterým se zvedá posvátné pohoří Tomorri s 2 416 metrů vysokou horou Çuka Partizan. Říká se, že město pamatuje historii starou 2 400 let a je právem zapsáno na Seznamu světového dědictví UNESCO a považováno za nejkrásnější město Albánie. Jedinečný styl architektury s kamennými dlážděnými ulicemi, úzkými okny, tolik typickými pro Berat, je uchován do dnešní doby. Ne nadarmo se říká, že Berat je „město tisíce oken“ . Společně navštívíme místní hrad s bývalým kostelíkem přebudovaným na muzeum Onufri, kde spatříme ikony pocházející z 11. století a slavnou „Onufriho červenou barvu“. Mimo jiné objevíme krásnou mešitu Bakalářů. V podvečerních hodinách se vydáme do známého vinařství, kde ochutnáme rozmanitou nabídku místních albánských vín a rakie . Vinařství má velmi dobrou pověst a je jedním z nejkvalitnějších v Albánii. Návrat na hotel ve městě Durrës.
3. den: Dnes nás čeká perla Severní Makedonie – rozsáhlé jezero Ohrid, klášter sv. Nauma a město Ohrid. Dnes budete mít možnost zjistit, proč jsou Ohrid a Ohridské jezero zapsány na seznamu UNESCO jako ekologická, historická a kulturní místa. Čeká nás výlet, na který se vydáme po snídani objednaným transferem. Cesta k jezeru Ohrid vede po silnici plné krásných scenérií. Nejprve si uděláme krásnou fotozastávku nad rybářskou vesnici Lin , poté překročíme hranice s Makedonií. Zde nás čeká prohlídka kláštera sv. Nauma , který měl za svého života dar léčit. Pro zájemce bude možnost projet se lodičkou po pramenech jezera Ohrid s průměrnou teplotou 10 stupňů a spatřit tak průzračnou vodu, která sahá až do několikametrové hloubky.                  Po příjezdu do Ohridu začneme prohlídkou starého města – hlavní třídy, původních domů, starodávného divadla, katedrály sv. Sofie, postavené mezi 11.–14. stoletím, která kdysi bývala sídlem arcibiskupa. Podíváme se na malý kostel sv. Jovana , stojící sám na skále, kde se nám naskytne nádherný výhled na jezero a okolní hory, Ohridskou pevnost a městské muzeum. Město je známé jako „město s 365 kostely“ . Dámy budou mít možnost si přivést jako suvenýr slavné ohridské perly vyráběné ze šupin pstruhů . V pozdních hodinách návrat na hotel v Durrës.
4. den: Dnes nás čeká prohlídka největších pamětihodností města Durrës. Po snídani společně vyrazíme na prohlídku města Durrës. Dozvíme se zajímavosti o tři tisíce let starém příběhu tohoto největšího přístavního města, kde začínala známá obchodní cesta „Via Egnatia“ vedoucí do Istanbulu. Začneme procházkou po hlavním náměstí, kde se nachází  Velká mešita  a radnice s temně červenou fasádou. Uvidíme také  Byzantské fórum a pevnosti , římské lázně a pozůstatky opevnění postavené ve 4. století před naším letopočtem. Nemineme  Benátskou věž , postavenou v době nadvlády Benátčanů, která svému účelu sloužila i v době okupace. Čeká nás také  římský amfiteátr  s kapacitou 15 tisíc diváků, kde mohlo bojovat až 12 párů gladiátorů najednou. Nakonec nesmí chybět ani  Archeologické muzeum  se zajímavou archeologickou sbírkou Albánie. Odpoledne je vyhrazené pro individuální program. Návrat na hotel s průvodcem, nebo samostatně.  
5. den: Zažijeme pravý albánský offroad v severních horách Albánie v národním parku Thethi, jež je považován za nejkrásnější místo v zemi. Na dnešní den jsme pro zájemce připravili výlet do albánských hor, při kterém se bude tajit dech. Džípy budeme nejprve stoupat do výšky 1 600 metrů nad mořem k hranici národního parku Thethi , kterému se právem přezdívá Alpy Albánie . Na vyhlídce zatajíme dech nad nádhernými horami dosahujícími přes 2 000 metrů nad mořem a okolní přírodou. Poté nás čeká pravý albánský oběd u místních v údolí, abychom se posilnili před cestou k vodopádu Grunas . Tento vodopád je považován za přírodní památku a veškerá voda padající dolů je z tajícího sněhu. Po cestě k vodopádu spatříme tzv. Kulla (věž), kde se muži schovávali před krevní mstou. Návrat na hotel v Durrës ve večerních hodinách.
6. den: Volné dopoledne, které můžete strávit na pláži, nakupováním, případně se vydat objevovat další zákoutí města. Odpoledne odjezd na letiště, přílet do ČR ve večerních hodinách. Celé durreské pobřeží je lemováno písčitými plážemi s azurovým mořem a ideálními podmínkami ke koupání. Byl by hřích této příležitosti nevyužít a nestrávit alespoň pár hodin odpočinkem a lenošením pod slunečníkem. Pokud někdo přeci jenom není nakloněn plážovým zábavám, může se vydat na nákupy, nebo průzkum tohoto starobylého města. Podle letového řádu nás objednaný transfer odveze na letiště do Tirany.