Dubaj - Omán – Dubaj - Abú Dhabí S Koupáním ****

cestovani
Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel **** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Dubaj - Omán – Dubaj - Abú Dhabí S Koupáním ****

Poloha: Přinášíme vám zcela novou a jedinečnou nabídku kombinovaného poznávacího zájezdu nádherných arabských zemí Ománu a Spojených Arabských Emirátů. Během týdne máte možnost poznat až 3 z arabských Emirátů (Dubaj, Abú Dhabí, Sharjah) a jeden z opravdových klenotů arabského světa - Omán. Během 8 dní Vás čeká nabitý program plný různých výletů a zážitků, užijete si adrenalin na pouštní safari, koupání v průzračných vodách oceánů i ve vodách skalnatého kaňonu, ochutnáte vynikající arabskou kuchyni a pokud se zadaří, uvidíme i hravé delfíny.

Program zájezdu:
1. den: Přílet do Dubaje:
přílet do Dubaje je plánován ve večerních hodinách. Po příjezdu na hotel následuje ubytování a info schůzka s delegátem.
Přenocování v min. 4* hotelu v oblasti Sharjah.

2. den: Návštěva Abú Dhabí:
Ráno opustíme hotel a přesuneme se do hlavního města Emirátů – Abá Dhabí. V Abú Dhabí budete oslněni luxusem. Tento emirát je ze všech nejbohatší a při jeho návštěvě neuvěříte, že do objevu ropy šlo o malou beduínskou vesnici. Cesta povede podél krásné pobřežní 8 km dlouhé promenádě, která je lemovaná mrakodrapy. Následuje zastávka v obchodním centru s možností nákupů a občerstvení. Dále navštívíme jednu z nejkrásnějších a největších mešit na světě – mešitu Shejka Zayeda, kde budete oslněni nádhernou islámskou architekturou. Cestou dál budeme projíždět kolem luxusního 7* hotelu Emirates Palace (možnost vyfotografovat), navštívíme venkovní etnografické muzeum, které vypráví o životě původních beduínů a nakonec se podíváme do velkoobchodu s ručně tkanými koberci (možnost nákupů). Poté ubytování v hotelu v Abú Dhabí.
Přenocování v min. 4* hotelu v oblasti Abú Dhabí

3. den: cesta do Ománu a půldenní prohlídka hlavního města Ománu – Maskat a cesta do Dubaje:
Dnes se vydáme přes vnitrozemí Emirátů na dlouhou cestu do Ománu až do hlavního města krajiny – Maskat (Muscat), které následně navštívíme. Prohlídneme si dech beroucí Velkou Mešitu, která byla vystavěna z pískovce a mramoru. V hlavní modlitební místnosti se můžeme kochat krásným perským kobercem a lustrem ze Swarowski křišťálu. Po prohlídce mešity se přesuneme přes oblast ambasád (zde je zakázáno fotografovat) do starého města. Zde se projdeme kolem paláce Sultans Al Alam a 2 portugalských ochranných pevností (pouze zvenčí) až dorazíme do muzea Bait Al Zubair, kde můžeme pozorovat kolekce tradičních šperků, zbraní a kostýmů. Jako poslední zastávka bude jeden z nejstarších tradičních ománských trhů Muttrah Souk s možností drobných nákupů a na cestě do dalšího hotelu ještě foto pauza před Královskou operou. Ubytování v dalším hotelu v Maskatu.
Přenocování v min. 4* hotelu v oblasti Omán - Maskat.

4. den: Omán: výlet lodí (možnost pozorovat delfíny) a vodní jeskyně Wadi Shab:
Brzy ráno nás vyzvedne řidič a přesuneme se do místního přístavu (Marina) poblíž Maskatu, odkud vyplujeme na cca 2 hodinovou plavbu lodí. Kapitán lodě nám ukáže nejlepší místa na pobřeží, kde je možnost pozorovat delfíny, i celé delfíní rodiny. Delfíni se většinou velmi rádi předvádí a plují tak kolem lodě, předvádí různé skoky a hrají se mezi sebou (delfíny je možno pozorovat téměř každý den, nelze ale garantovat 100 %). Voda a nealko nápoje jsou v ceně plavby. Po tomto krásném zážitku se vrátíme zpátky do Mariny, odkud budeme pokračovat v dalším poznávání místních přírodních krás.
Z Mariny pokračujeme autobusem podél pobřeží směrem k městu Sur, až dorazíme ke vstupu do kaňonu Wadi Shab. Hned po vstupu nás čeká krátká plavba přes jezero Wadi až se dostaneme k samotnému kaňonu. Abychom se dostali k těm nejhezčím koupacím jezírkům, pěšky projdeme kaňon a můžeme tak pozorovat nádherné přírodní scenérie – strmé skály, útesy, jezírka či ovocné plantáže. Poté dorazíme k těm nejhezčím jezírkům, kde se samozřejmě můžeme vykoupat v křišťálově čisté vodě. Přes menší kaňon se posléze dostaneme k poslednímu jezeru, a abychom dosáhli toho nejhezčího cíle – krásné jeskyně s vnitřním vodopádem, je nutné toto jezero přeplavat. Tato jeskyně je opravdu unikát a nabízí se zde opravdu zážitkové koupání. Poté se stejnou trasou vrátíme zpátky a bude zde vyhrazený krátký čas k oddychu a slunění s malým občerstvením. Poté návrat zpátky do hotelu v oblasti Maskat.
Přenocování v min. 4* hotelu v oblasti Omán - Maskat.

5. den dopoledne: Cesta do Dubaje a Výlet Tradiční Dubaj (půldenní výlet zdarma pro všechny):
Brzy ráno opustíme náš hotel v Maskatu a vydáme se na cestu do Dubaje. Po příjezdu podnikneme projížďku městem Dubaj známého jako město ze zlata. Cesta začíná návštěvou Muzea arabské kultury, které se nachází v historické pevnosti Al Fahidi staré již skoro 200 let. Poté společně pokračujeme k převozu Abra, kde budeme mít možnost vidět a také vyfotografovat krásné panorama Dubaje. Posléze se přesuneme do rušného tržiště plného obchůdku s kořením a se zlatem. Navštívíme specializované obchody se zlatem, šperky a s koženou módou s možností výhodných nákupů. Odpoledne společný přesun do dalšího hotelu v oblasti Sharjah.

5. den odpoledne: výlet Dhow Creek Cruise – plavba tradiční dřevěnou lodí s večeří:
Během tohoto výletu zažijeme jedinečnou plavbu na jedné z tradičních obchodních lodí, kterými se v minulosti přepravovalo zboží. Jedná se o menší dřevěné lodě, nyní vyzdobené nejrůznějšími světly. Během plavby budeme pozorovat krásné panorama tradiční i moderní Dubaje s mrakodrapy a poplujeme až k břehům Perského zálivu. V průběhu plavby bude připravené buffé s tradiční arabskou kuchyní a krátký kulturní program.
Přenocování v min. 4* hotelu v oblasti Sharjah.

6. den dopoledne: Moderní Dubaj:
Dnes se přesuneme do krásné, moderní čtvrtě Dubai Marina, kde můžeme obdivovat nádherné panorama mrakodrapů vystavěných kolem umělé zátoky. V oblasti se nachází množství restaurací, kaváren, promenád i hotelů. Poté se přesuneme na Palmový ostrov (možnost vyfotografovat) a zastavíme se u známého hotelu Atlantis (foto pauza). Navštívíme největší nákupní centrum na světě Dubai Mall, které je se svým akváriem s rejnoky a žraloky opravdovým zážitkem. V centru se kromě akvária podíváme i na krásny vodopád a na další zdejší zajímavosti. Během cesty do hotelu projedeme kolem luxusního hotelového resortu Madinat Jumeirah s nádherně upravenými zahradami s vodními kanály a kolem známého hotelu připomínajícího plachetnici - Burj Al Arab.

6. den odpoledne: Noční Dubaj (s večeří):
K večeru se vydáme na prohlídku noční Dubaje. Během výletu uvidíme osvětlené největší skvosty Dubaje vč. nejvyšší budovy světa Burj Khalifa. Projíždět budeme hlavní dubajskou tepnou – Třídou šejka Zayeda, která je lemovaná osvětlenými vysokými mrakodrapy, v kterých mají sídla luxusní hotely, banky, nadnárodní společnosti apod. Navštívíme starý, původní dům Šejka Zayeda spolu s malou vesničkou s obchůdky. Navečeříme se v příjemné dubajské restauraci (večeře formou švédských stolů). Po večeři přejdeme k největšímu nákupnímu centru na světě – Dubai Mall, kolem kterého se rozprostírá oddychová zóna s uměle vybudovaným jezerem, jež nabízí nádherou panoramu na osvětlenou nejvyšší budovu světa a zažijete zde unikátní několikaminutové představení zpívající a tančící fontány, jedná se opravdu o dech beroucí zážitek.
Přenocování v min. 4* hotelu v oblasti Sharjah.

7. den: Volný den nebo možnost dalšího fakultativního výletu s koupáním (výlet lodí v Dubaji s návštěvou plážového klubu) a odlet domů
Dopoledne osobní volno nebo možnost zúčastnit se dalšího fakultativního výletu s koupáním - Plavba lodí kolem Palmového ostrova. Během plavby budeme pozorovat krásně architektonicky řešené domy a vily známých osobností a nádherné hotely, jež se zde nachází. Po plavbě navštívíme luxusní plážový klub v oblasti „Palmy“, kde bude vymezený volný čas na koupání a slunění (vstup plážový servis lehátka a slunečníky je v ceně, jídlo a nápoje jsou extra). Transfer na letiště je plánován odpoledne a následně odlet domů. Pozn.: Dle zájmu klientů a domluvy s průvodcem může být tento výlet organizován již první nebo jiný den dle časových možností.


Poznámka: Poznámky:
- Změny programu nejsou plánovány, ale jsou vyhrazeny.
- Konkrétní názvy hotelů jsou upřesněny na místě delegátem. Fotografie ubytování u nabídky jsou ilustrační.
- Výlety dle programu, odborný výklad průvodce a transfery na jednotlivé výlety nejsou zahrnuty v ceně zájezdu. Výlety si lze zakoupit fakultativně na místě u delegáta. Výlety jsou organizovány místní agenturou.
- Při vstupu do mešity šejka Zayeda v Abú Dhabí je nutné dodržet předepsaný oděv, je vyžadováno volné, plně zakrývající a neprůsvitné oblečení (muži - dlouhé kalhoty, zakrytá hruď a ramena; ženy - dlouhý rukáv a dlouhá sukně/kalhoty, šátek na hlavu, nevhodná je bílá barva oblečení). V případě nedostatečného oblečení může být vstup do mešity bez náhrady odepřen.
- KLIENTI MOHOU VYCESTOVAT POUZE S PASEM PLATNÝM 6 MĚSÍCŮ PO ODLETU ZE SAE!! V PASU NESMÍ BÝT RAZÍTKO IZRAELE!
- PŘI PŘEKROČENÍ HRANÍC ZE SAE DO OMÁNU JE NUTNO UHRADIT VSTUPNÍ VÍZUM 5 RIYALŮ (CCA 12 EUR).



Stravování: snídaně

Snídaně formou bufetu.

Ubytování: hotel ****

Vybavení pokojů: Ubytování: hotel "no name" kategorie min. 4*.
K dispozici jsou dvoulůžkové pokoje s možností 1 přistýlky, pokoje jsou vybaveny vlastním sociálním zařízením (toaleta, sprcha nebo vana, fén), telefonem, TV, klimatizací, minibarem (za poplatek) a trezorem (možnost poplatku).
Při poznávacích zájezdech se nejedná o ubytování v žádném konkrétním hotelu. Jména hotelů se dozvíte až po příletu do místa od delegáta. U těchto ubytovacích zařízení nemůžeme zajistit Vaše zvláštní požadavky. Fotografie ubytování v této nabídce jsou pouze ilustrační.