Dubaj - Perly Emirátů S Koupáním ****

cestovani
Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel **** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Dubaj - Perly Emirátů S Koupáním ****

Poloha: Spojené arabské emiráty – země na Arabském poloostrově, kde najdete průzračné teplé moře, pláže s jemným pískem, moderně vybavené hotely s kvalitními službami. Celoroční teplé klima je zárukou ideální dovolené v každém období. Přinášíme vám zcela novou a jedinečnou nabídku kombinovaného poznávacího zájezdu v Emirátech, kde máte možnost poznat až 5 emirátů (Dubaj, Abú Dhabí, Sharjah, Ajman a Fujairah). Během týdne Vás čeká nabitý program plný různých výletů a zážitků, užijete si i adrenalin na pouštní safari a ochutnáte vynikající arabskou kuchyni.

Program zájezdu:
1. den: Přílet do Dubaje:
přílet do Dubaje je plánován ve večerních hodinách. Po příjezdu na hotel následuje ubytování a info schůzka s delegátem.
Přenocování v min. 4* hotelu v oblasti Sharjah.

2. den: Celodenní návštěva Abú Dhabí:
Dnes navštívíme hlavní město emirátů - Abú Dhabí. V Abú Dhabí budete oslněni luxusem. Tento emirát je ze všech nejbohatší a při jeho návštěvě neuvěříte, že do objevu ropy šlo o malou beduínskou vesnici. Cesta povede podél krásné pobřežní 8 km dlouhé promenádě, která je lemovaná mrakodrapy. Výlet pokračuje přejezdem na ostrov Yas Island, kde se nachází známá závodní dráha Formule 1 a první a největší tematický park Ferrari (možnost vyfotografovat). Následuje zastávka v obchodním centru s možností nákupů a občerstvení. Dále navštívíme jednu z nejkrásnějších a největších mešit na světě – mešitu Shejka Zayeda, kde budete oslněni nádhernou islámskou architekturou. Cestou dál budeme projíždět kolem luxusního 7* hotelu Emirates Palace (možnost vyfotografovat) a nakonec navštívíme venkovní etnografické muzeum tzv. Herritage Villlage, které vypráví o životě původních obyvatel a beduínů. Nakonec v rámci extra prohlídky máme ještě možnost navštívit nádherný královský a zároveň prezidentský palác – tzv. Qasar el Watan, který byl dokončen v roce 2017 a veřejnosti otevřen posléze v roce 2019. V paláci budeme obdivovat vnitřní i venkovní prostory s žulovými a mramorovými fasádami a bohatě zdobenými arabskými ornamenty. Tato prohlídka je za extra vstup: cca 20,- € / osoba.
Přenocování v min. 4* hotelu v oblasti Sharjah.

3. den: Celodenní výlet k Indickému oceánu (východní pobřeží) s koupáním a obědem:
Dnes hned po snídani vyrazíme přes členitou krajinu plnou kaňonů k východnímu pobřeží Indického oceánu, jehož křišťálově čisté vody jsou vhodné pro koupání a potápění. Po příjezdu do emirátu Fujairah navštívíme jeden ze zdejších plážových klubů, kde si užijeme slunění, koupání a zázemí plážového klubu (lehátka a slunečníky a oběd s nealko nápoji v ceně výletu; alko nápoje za poplatek). Na zpáteční cestě do Dubaje zastávka na tradičním trhu.
Přenocování v min. 4* hotelu v oblasti Sharjah.

4. den dopoledne: Futuristická Dubaj:
Dnes máme na programu prohlídku toho nejnovějšího, co Dubaj nabízí. Dubaj je známá jako město mrakodrapů a futuristických budov nejrůznějších tvarů. Dnes během panoramatické jízdy městem uvidíme tyto spektakulární stavby v celé své nádheře. Projedeme i známou třídou Sheyk Zayed Road, kterou lemují samé výškové budovy ze skla a ocele. V rámci výletu navštívíme i vyhlášené Dubajské muzeum budoucnosti (Dubai Future Museum), jehož budova byla v roce 2022 vyhlášenou za jednu z nejkrásnějších na světě. Muzeum budoucnosti je výstavní prostor pro inovativní a futuristické ideologie, služby a produkty. Muzeum budoucnosti se nachází ve finanční čtvrti Dubaje a má tři hlavní prvky: zelený kopec, budovu a prázdnotu (vstupné v ceně výletu).

4. den odpoledne: Pouštní safari (s večeří):
Dnes do cca 15 hod. máme osobní volno s možností koupání. Odpoledne od cca 15 hodin můžeme podniknout velmi zajímavý a adrenalinový výlet Pouštní safari. Odpoledne budeme vyzvednuti moderními džípy, přesuneme se do pouště, kde zažijeme napínavou jízdu přes pouštní duny. Posléze se můžeme těšit na jízdu na velbloudech a navečer se přesuneme do jednoho beduínského kempu, kde nás čeká chutné barbecue s možností vychutnat si i typickou arabskou kuchyni. O zábavu se nám postarají nejen břišní tanečnice, ale i místní folklór a těšit se můžete i na kouření vodní dýmky.
Přenocování v min. 4* hotelu v oblasti Sharjah.

5. den dopoledne: Výlet Tradiční Dubaj (půldenní výlet zdarma pro všechny) a přesun do dalšího hotelu:
Ráno podnikneme projížďku městem Dubaj známého jako město ze zlata. Cesta začíná návštěvou Muzea arabské kultury, které se nachází v historické pevnosti Al Fahidi staré již skoro 200 let. Poté společně pokračujeme k převozu Abra, kde budeme mít možnost vidět a také vyfotografovat krásné panorama Dubaje.
Posléze se přesuneme do rušného tržiště plného obchůdku s kořením a se zlatem. Navštívíme specializované obchody se zlatem, šperky a s koženou módou s možností výhodných nákupů. Odpoledne společný přesun do dalšího hotelu v oblasti Dubaj.

5. den odpoledne: výlet Dhow Creek Cruise – plavba tradiční dřevěnou lodí s večeří:
Během tohoto výletu zažijeme jedinečnou plavbu na jedné z tradičních obchodních lodí, kterými se v minulosti přepravovalo zboží. Jedná se o menší dřevěné lodě, nyní vyzdobené nejrůznějšími světly. Během plavby budeme pozorovat krásné panorama tradiční i moderní Dubaje s mrakodrapy a poplujeme až k břehům Perského zálivu. V průběhu plavby bude připravené buffé s tradiční arabskou kuchyní a krátký kulturní program.
Přenocování v min. 4* hotelu v oblasti Dubaj (v listopadových termínech Sharjah).

6. den dopoledne: Moderní Dubaj:
Dnes navštívíme známý Zabeel Palace, který se začal stavět již v 60. letech 20. století a dnes pokrývá téměř 65 hektarů a má více než 5 budov, v nichž sídlí rezidence různých členů královské rodiny. Poté se kolem světoznámého hotelu připomínajícího plachetnici - Burj Al Arab přesuneme na Palmový ostrov a zastavíme se u známého hotelu Atlantis (u všech zmíněných míst foto pauza). Po Palm Jumeirah se přesuneme na nedávno dokončený umělý dubajský ostrov Bluewater Island, kde se mimo jiné nachází i nejvyšší vyhlídkové kolo na světe – Ain Dubai neboli Dubajské oko. Zde budeme mít volný čas, který můžeme využít procházkou po promenádách či posezením v některé z místních kaváren. Možnost jízdy na největším ruském kole Ain Dubaj za extra poplatek cca 25,- € / osoba.

6. den odpoledne: Noční Dubaj (s večeří):
K večeru se vydáme na prohlídku noční Dubaje. Během výletu uvidíme osvětlené největší skvosty Dubaje vč. nejvyšší budovy světa Burj Khalifa. Projíždět budeme hlavní dubajskou tepnou – Třídou šejka Zayeda, která je lemovaná osvětlenými vysokými mrakodrapy, v kterých mají sídla luxusní hotely, banky, nadnárodní společnosti apod. a přesuneme se do krásné, moderní čtvrtě Dubai Marina, kde můžeme obdivovat nádherné panorama mrakodrapů vystavěných kolem umělé zátoky. V oblasti se nachází množství restaurací, kaváren, promenád i hotelů. Poté se projdeme po krásném bazaru Souk Madinat Jumeirah, což je komplex obchůdků a kaváren vybudovaný nad vodními kanály. Navečeříme se v příjemné dubajské restauraci (večeře formou švédských stolů). Po večeři přejdeme k největšímu nákupnímu centru na světě – Dubai Mall, kolem kterého se rozprostírá oddychová zóna s uměle vybudovaným jezerem, jež nabízí nádherou panoramu na osvětlenou nejvyšší budovu světa a zažijete zde unikátní několikaminutové představení zpívající a tančící fontány, jedná se opravdu o dech beroucí zážitek. Fakultativně možnost navštívit nejvyšší budovu světa Burj Khalifa (za extra poplatek).
Přenocování v min. 4* hotelu v oblasti Dubaj (v listopadových termínech Sharjah).

7. den dopoledne: Výlet lodí kolem Palmového ostrova:
Dnes máme možnost zúčastnit se dalšího fakultativního výletu - Plavba lodí kolem Palmového ostrova. Během plavby budeme pozorovat krásně architektonicky řešené domy a vily známých osobností a nádherné hotely, jež se zde nachází.

7. den odpoledne: Transfer na letiště a odlet domů
V pozdních odpoledních hodinách je plánován transfer na letiště a následně odlet domů.




Poznámka: - Změny programu nejsou plánovány, ale jsou vyhrazeny.
- Pořadí výletů dle jednotlivých dnů se může změnit!
- Konkrétní názvy hotelů jsou upřesněny na místě delegátem. Fotografie ubytování u nabídky jsou ilustrační.
- V listopadových termínech (cca po 10.11.) bude ubytování během celé doby zájezdu zajištěno v pouze v hotelu v oblasti Sharjah.
- Výlety dle programu, odborný výklad průvodce, transfery na jednotlivé výlety a jídla během dne nejsou zahrnuty v ceně zájezdu. Výlety si lze zakoupit fakultativně na místě u delegáta.
- Výlety jsou organizovány místní cestovní agenturou.
- Při vstupu do mešity šejka Zayeda v Abú Dhabí je nutné dodržet předepsaný oděv, je vyžadováno volné, plně zakrývající a neprůsvitné oblečení (muži - dlouhé kalhoty, zakrytá hruď a ramena; ženy - dlouhý rukáv a dlouhá sukně/kalhoty, šátek na hlavu, nevhodná je bílá barva oblečení). V případě nedostatečného oblečení může být vstup do mešity bez náhrady odepřen.
- Pro vycestování je nutný pas s minimální platností ještě 6 měsíců po návratu z krajiny (v pasu nesmí být razítko Izraele).
- V případě, že dítě do 18ti let cestuje s rodiči, bude imigrační oddělení potřebovat kopii rodného listu (a to i v případě, kdy má stejné jméno jako rodiče). V případě, že dítě do 18-ti let cestuje bez rodičů (například s prarodiči) nebo má jiné rodinné jméno než jeden z rodičů, bude imigrační oddělení potřebovat: kopii rodného listu a potvrzení rodičů, že dítě může cestovat.
- S účinností od 31.3.2014 se v emirátech Dubaj a Abú Dhabí hradí pobytová taxa v hotovosti na hotelové recepci a její výše je stanovena dle kategorie hotelu i apartmánového komplexu následovně: 3* hotel - min. 3 USD pokoj/noc, 4* hotel - min. 4,5 USD pokoj/noc, 5* hotel a apartmánový komplex - min. 5,5 USD pokoj/noc. Tuto taxu není možné vybrat předem a zahrnout do ceny zájezdu. K všem cenám a poplatkům se počítá navíc DPH ve výši 5%.

Stravování: snídaně

SNÍDANĚ formou bufetu

Ubytování: hotel ****

Vybavení: Poznámka: V listopadových termínech (cca po 10.11.) bude ubytování během celé doby zájezdu zajištěno v pouze v hotelu v oblasti Sharjah.

Vybavení pokojů: Ubytování: hotel "no name" kategorie min. 4*.
K dispozici jsou dvoulůžkové pokoje s možností 1 přistýlky, pokoje jsou vybaveny vlastním sociálním zařízením (toaleta, sprcha nebo vana, fén), telefonem, TV, klimatizací, minibarem (za poplatek) a trezorem (možnost poplatku).
Při poznávacích zájezdech se nejedná o ubytování v žádném konkrétním hotelu. Jména hotelů se dozvíte až po příletu do místa od delegáta. U těchto ubytovacích zařízení nemůžeme zajistit Vaše zvláštní požadavky. Fotografie ubytování v této nabídce jsou pouze ilustrační.