Omán - velký okruh + Dubaj - letecky

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Omán - velký okruh + Dubaj - letecky

Poleťte s námi do jedné z nejhezčích zemí Arábie Ománu, kde není jen poušť, ale i krásné hory, spontánně rostoucí zeleň a města s novou moderní arabskou architekturou. Dále si prohlídneme mekku arabského luxusu – Dubaj, a to jak starou část s tradičními trhy zlata či koření, ale nové mrakodrapy, obrovské luxusní obchody, hotely či umělé ostrovy.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy.
2. den: Přílet do Ománu. Cesta do ománských hor. SAYG – nachází se v rozeklaných horách pohoří JABAL AKHDAR. Úchvatné vyhlídky do hlubokého kaňonu a na terasovitá políčka. Procházka vyhlídkovou cestou. BIRKAT AL MAWZ - zbytky původních obydlí v podhůří JABEL SHAMS. Působivá vyhlídka na údolí od bývalé strážní věže. NIZWA – nádherné zelení obklopené město. jedno z nejstarších v Ománu s velmi zajímavým rozsáhlým tržištěm (souq), mešita. impozantní pevnost s výhledy na údolí, která je též nejnavštěvovanější národní památka v Ománu.
3. den: AL HAMRA – krásné tradiční domky z hliněných cihel mezi kterými je možno se procházet úzkými uličkami a objevovat historií dýchající zákoutí. Ústí kaňonu VALLE NECROSIS, který se zařezává pod nejvyšší vrcholky pohoří Jabal Shams. MISFAT AL ABRIYEN – typická horská vesnice malebně zasazená na úbočí pohoří Jabal Shams. Kamenné domy, zahrady, procházka do údolí s pěknými scenériemi skal nad palmovým údolím.
4. den: BAHLA – město hrnčířů s rozsáhlou pevností ze které jsou pěkné výhledy na celé palmové údolí. HRAD JABREEN - impozantní pouštní hrad jeden z nejkrásnějších v zemi ležící v pusté pláni a za ním horský masív Jebel Akhdar. Přejezd do pouště WAHIBA SANDS – v poušti možnost procházky po dunách, pozorování západu slunce.
5. den: Odjezd z pouště Wahiba Sands WADI BANI KHALID - krásné wadi, kde je po celý rok voda, kolem jsou úrodné plantáže a vesnice. Kolem řečiště a jezírek lze projít po jejich okrajích, cestách a můstcích. Možnost koupání v azurové vodě ve skalních průrvách. AL KAMIL se starými strážními věžemi. Dojezd na pobřeží Arabského moře. SUR - významný přístav rozložený v laguně, tradiční loděnice, stále se zde ještě vyrábí dřevěné lodě.
6. den: WADI SHAB – snad nejkrásnější wadi v Ománu. Od mořského pobřeží výlet hlubokým kaňonem podél řeky až k soustavě azurových jezírek. Možnost přeplavání tří jezírek až ke skalní jeskyni. Propadlina BIMMAH, přírodní jev, který vznikl, když se propadl strop podzemní jeskyně. Na dně propadliny leží průzračné jezírko, ke kterému je možno sestoupit po schodišti. . QURIYAT – zastávka ve městě ležícího na břehu Arabského moře mezi Surem a Muscatem. Dojezd do MUSCATU.
7. den: MUSCAT – prohlídka hlavního města Ománu – nádherná mešita sultána Kábuse , staré tržiště Mutrah souk, kde můžete obdivovat typická jemná kadidla, tradiční stříbrné zbraně, koření či šátky. Muzeum Bait Al Zubair, pevnost Jalali a Mirani, vládní čtvrť s palácem sultána, staré opevnění aj.
8. den: Odlet do Dubaje . DUBAJ – prohlídka starého města – palác vládnoucího šejka, pevnost Al Fahidi, historické centrum Bastakia s unikátními větrnými věžemi. Přes záliv CREEK přejezd typickou dřevěnou lodičkou Abra do části Deira, kde jsou dva velmi zajímavé trhy – trh se zlatem a trh s kořením. Ubytování v hotelu.
9. den: Pokračování prohlídky DUBAJE – moderní části, centrum Sheikh Zayed Road se slavnými mrakodrapy, nejvyšší stavba světa Burj Khalifa. Největší obchodní centrum Mall of Emirates, uměle vybudované ostrovy ve tvaru palmy, sedmi hvězdičkový hotel Burj Al Arab, největší mešita města Blue Mosque. Nocleh.
10. den: Odlet do Prahy.