To nejlepší z Dubaje + ABÚ DHABÍ + AL AIN + MOŘE (letecky z Prahy)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To nejlepší z Dubaje + ABÚ DHABÍ + AL AIN + MOŘE (letecky z Prahy)

Odpočinek na pláži, jízda písečnými dunami, dechberoucí paláce, světová „nej“… Dovolená, o které jste dosud jen snili? Zažijte ji! S průvodcem, který zná Emiráty jako své boty, vyrazíte objevit nejvyšší budovu Burj Khalifa, nejluxusnější hotel Burj Al Arab, metropoli Abú Dhabí i skrytá místa Dubaje. Vykoupete se v Perském zálivu a vychutnáte si město palem Al Ain. Dopřejte si exotické zážitky – poznávejte Dubaj jako nikdy předtím!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 20 cm a max. hmotnosti 10 kg (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg a rozměrech 160 cm, tj. součtu jeho délky, šířky a hloubky (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 14 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Burj Khalifa – vyhlídka ze 124. a 125. patra

Dospělý 1750.00 Kč
Dítě 1400.00 Kč

Pouštní safari (tematický večer vč. barbecue)

Dospělý 1550.00 Kč
Dítě 1550.00 Kč

Burj Khalifa – vyhlídka ze 148. patra (+ 124. a 125. patra)

Dospělý 4000.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa B Svět (100 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu formou bufetu

Ubytování: hotel ***

hotel v dosahu místního MHD
možnost občerstvení a nákupů v okolí hotelu

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy, přílet do Spojených arabských emirátů, objednaným autobusem přesun na hotel, ubytování.
2. den: Během dnešního dne poznáme samá NEJ – nejluxusnější hotel Burj Al Arab, umělý ostrov Palm Jumeirah, v Dubai Marina budeme obdivovat moderní díla arabských architektů a odpoledne bude patřit nejen nákupům a vyhlídce z budovy Burj Khalifa. Ráno přejezd objednaným autobusem po hlavní třídě Jumeirah Road k dubajskému symbolu – nejluxusnějšímu hotelu na světě Burj Al Arab. Poté nás čeká další ze symbolů Dubaje – uměle vytvořený ostrov Palm Jumeirah. Na jeho konec můžete dojet i jednokolejovým vláčkem. Uvidíme zde luxusní hotel Atlantis, v němž se nachází aquapark. Neunikne nám ani ultramoderní obytná dubajská čtvrt Dubai Marina, kde budeme obdivovat díla, která je člověk schopen vytvořit. Zhlédneme moderní výškové budovy v místech, kde bývala ještě před 60 lety poušť. Odpoledne navštívíme nákupní centra Mall of the Emirates, kde se nachází místní rarita – krytá lyžařská sjezdovka , a vůbec největší nákupní středisko ve Spojených arabských emirátech Dubai Mall. Najdete zde přes 1 200 obchodů, několik kin, obří akvárium, bruslařský stadion atd. Symbolem této čtvrti je nejvyšší budova na světě – Burj Khalifa, která měří 828 metrů a má 163 pater. Fakultativně mohou zájemci vyjet na vyhlídkovou plošinu ve 124. patře nebo dokonce ve 148. patře. Celý den zakončíme podvečerní podívanou na Dubai Fountain, která je dlouhá přes 250 metrů. Jedná se o jedinečnou show, kdy voda stříká až do výšky 150 metrů a osvětluje ji několik tisíc reflektorů. Návrat na hotel místní dopravou společně s průvodcem nebo později individuálně.
3. den: Čeká nás prohlídka historické části Dubaje s atmosférou typických arabských tržišť a odpoledne může každý strávit dle libosti. Bude možné relaxovat na pláži nebo se vydat na fantastickou jízdu džípem po pouštních dunách. V dopoledních hodinách se přesuneme do „historické“ části města – do čtvrti Bastakyia a k Dubai Creek, kde uvidíme domy původních obyvatel s větracími komíny a divan vládnoucí rodiny Maktoumů. Bude možnost navštívit i místní muzeum vybudované v bývalé obranné věži, které se věnuje původnímu životu i obrovskému rozmachu Dubaje.  Poté nastoupíme na typický dopravní prostředek do zátoky Creek – dřevěné lodičky – a necháme se přepravit na typická arabská tržiště – souky. Navštívit můžeme Gold Souk (trh se zlatem), Spice Souk (s kořením) apod.  Odpoledne budete moci strávit, jak si budete přát. Zvolit můžete odpočinek na pláži, nákupy či zájemci mohou zažít v pozdním odpoledni pravé pouštní safari – jedinečnou jízdu džípem po dunách arabské pouště . Cílem bude beduínský kemp , kde bude připraveno pohoštění s kávou, čajem a večeře formou barbecue . Výlet zahrnuje i další autentické zážitky pro zvědavé zájemce – focení v tradičních oděvech, malování henou na kůži, kouření vodní dýmky či oblíbenou tanura show (vystoupení břišních tanečnic).
4. den: Ráno opustíme Dubaj a přesuneme se do města oáz, Al Ain, které se stalo důležitou zastávkou kočovníků na cestách nedaleko ománských hranic. Odpoledne cesta do Abú Dhábí, kde se ubytujeme a strávíme následující dny.   Dnes zažijete typické Spojené arabské emiráty s nádechem historie a původního života… Brzy ráno se vydáme objednaným autobusem do  „Zeleného města“  Al Ain, které je plné palmových oáz a zdejší datle jsou známé i ve světě. Projdeme se v  soukromém paláci šejka Zayeda , zakladatele Spojených arabských emirátů, kde spatříme ložnici jeho ženy, školu pro jeho děti nebo tvz. majlis. Dále se podíváme na dávný zavlažovací systém palmových oáz kousek od Al Ain muzea a nakonec přejedeme k trhu s velbloudy, kde můžete poptat cenu těchto „domácích mazlíčků“.   V odpoledních hodinách přejedeme do hlavního města Spojených arabských emirátů, Abú Dhabí, kde strávíme následující dny. Ubytování v hotelu nedaleko pláže na následující tři noci.
5. den: Dnešní den v Abú Dhabí bude odpočinkový a věnovaný zcela individuálnímu programu každého z vás.  Dle nálady můžete odpočívat na plážích Perského zálivu či dámy mohou vyrazit za nákupy do obchodních center. Zájemci se pak mohou vydat na prohlídku např. Louvre muzea  na ostrově Saadiyat , jež je vůbec prvním muzeem tohoto jména mimo Francii. Kdo je spíše na adrenalin, může vyrazit do zábavního parku Ferrari World a užít si celodenní atrakce jako je např. nejrychlejší horská dráha na světě. Nebaví vás auta? Nevadí, ostrov Yas nabízí také vodní park , nově postavený zábavní park Warner Bros.
6. den: Dnes budeme objevovat zajímavosti hlavního města Spojených arabských emirátů, Abú Dhabí. Uvidíme mešitu šejka Zayeda či prezidentský palác. Odpoledne vyrazíme k okruhu F1 a zastavíme se u zábavního parku Ferrari. Na vlastní oči se v hlavním městě Spojených arabských emirátů, Abú Dhabí, přesvědčíte, že Dubaj není jediný emirát s celosvětovými NEJ. V Abú Dhabí nás čeká prohlídka skvostu jménem mešita šejka Zayeda. Nádherná stavba vám sebere dech už z povzdálí. Poté projedeme kolem starých šejkovských paláců do centra města. Spatříme tzv.  Emirates Palace ,  Etihat towers  nebo i prezidentský palác, který patří mezi desítku nejkrásnějších prezidenstkých paláců světa. Po obědě zajedeme na  ostrov Yas k  okruhu F1 a na  fotozastávku  Ferrari parku, který je prvním a největším zábavním parkem značky Ferrari.
7. den: V závislosti na času odletu průvodce přizpůsobí program dne. Dopoledne individuální volno. Přibližně v poledne odjezd na letiště a večerní přílet do ČR. Po snídani si opět můžete užívat dopoledne dle vlastní libosti. Ať už strávíte poslední chvíle na pláži, v hotelu nebo ve městě. V poledne transfer na letiště.  Přílet do Prahy ve večerních hodinách .