Belgický květinový koberec na náměstí z balkónu

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Belgický květinový koberec na náměstí z balkónu

A další zajímavosti Belgie.
Malebná vlámská města.
Poznávací zájezd do Belgie v době položení slavného květinového oberce na hlavním náměstí v Bruselu, což je hlavním cílem zájezdu. Historické skvosty, malebná zákoutí a také jedinečné lahůdky. Pojeďte do země slavných umělců, země obchodníků a architektů, ale také země mnoha historických bitev a válečných tragédií dávné historie i nedávné minulosti. Co mají společného pralinky, skvostná díla Paula Rubense, ebezpečné množství druhů piv a romantické kanály, na nichž se pohupují loďky? V ceně zájezdu je zajištěn vstup na balkón s výhledem na náměstí.

Stravování: snídaně

snídaně. Večeře individuálně v hotelové restauraci.

Ubytování: hotel ***

hotel, dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím.

Program zájezdu

1. den: odjezd ve večerních hodinách, možnost nástupu v západních Čechách. Noční přesun.
2. den: AACHEN (Cáchy) – zastávka v centru města. Katedrála, kde bylo korunováno 30 králů Svaté říše římské, historická radnice, středověké domy a brány. BOKRIJK – největší belgické muzeum v přírodě (skanzen) věnované životu na vlámském venkově. Je zde umístěno na 100 stavení. Uvidíte dobové oděvy, technické pomůcky a seznámíte se s tradičními řemesly. ANTVERPY – historické centrum města. Katedrála Panny Marie patří mezi ty největší v Evropě (Rubensovy obrazy). Z dalších památek Rubenshuis, hlavní tržiště Grote Markt, fontána se sochou kraba a renesanční radnice.
3. den: GENT – město patřilo k nejbohatším v Evropě. Jeho bohatá historie je lákadlem pro náročné turisty. Množstvím památek je přirovnáváno k Paříži. K těm nejdůležitějším patří malebné nábřeží Graslei, působivá rezidence flanderských hrabat Gravensteena a životem pulsující náměstí Korenmarkt. Obdivovat budete gotickou katedrálu sv. Bavona se slavným Gentským oltářem. BRUGGY – klenot pozdního středověku je zapsán na seznamu UNESCO. Prastaré plavební kanály a nad tím vším mohutné věže chrámů. Pro milovníky čokolády a belgických pralinek je návštěva čokoládovny opravdový zážitek. Středověké domy v srdci města, jedna z nejkrásnějších radnic v Belgii, skvostná osmiboká věž Belfort. Bazilika sv. Krve uchovává jednu z nejposvátnějších relikvií.
4. den: : BRUSEL – srdcem města je nejslavnější náměstí Grand Place, kde se v tomto termínu rozprostře květinový koberec z 600 000 různobarevných begónií. Impozantní náměstí je zapsáno na seznamu UNESCO. Honosné cechovní domy s převážně barokními fasádami. Za nejkrásnější gotickou stavbu Belgie se považuje radnice. Královský palác s nedalekým kostelem sv. Jakuba je jeden z nejhezčích v Bruselu. Symbolem města je bronzová soška čůrajícího chlapečka. Dnes má svůj protějšek – Jaenneke Pis (čůrající holčičku). Socha Zinneke Pis (čurajícího psa). ATOMIUM – obří molekula železa, kterou se dá procházet. Z nejvyšší koule je výhled na Brusel. MINIEVROPA – miniaturní městečko se stavbami z celé Evropy. WATERLOO – zastávka u evropského bojiště. Zde se roku 1815 odehrála bitva, v níž bylo vojsko Napoleona Bonaparta poraženo. Noční přesun.
5. den: návrat v dopoledních hodinách.