Z Bruselu až na ostrov Texel

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Z Bruselu až na ostrov Texel

za tuleni a památkami Beneluxu

Navštivte s námi “hlavní město Evropy“ Brusel, který kromě množství institucí Evropské unie a památek vyniká také svou gastronomií. Budeme putovat po nejkrásnějších místech Belgie, až do hlavního města Nizozemí. Trajektem přeplujeme na největší z Fríských ostrovů Texel, jeden z 5 obydlených ostrovů ve Waddenzee. Ubytování jsme pro vás zajistili po 2 noci v luxusním hotelu**** u Volendamu a 2 noci v jednom z nejkrásnějších měst Evropy v Bruggách.

Brusel - Gent - Bruggy - Antverpy - Volendam - ostrov Texel - Amsterdam


Doprava: autokarem

Nástupní a svozová místa v ČR zdarma: Praha, Plzeň, Brno, Svitavy, Litomyšl, V.Mýto, Holice (Chrudim), Pardubice, Hradec Králové, Poděbrady

Ubytování: hotel ***

Ubytování je zajištěno 2x v Bruggách v hotelu *** a 2x u Volendamu v hotelu**** s bazénem a wellness vždy ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce bez slevy.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v podvečerních hodinách.
2. den: V brzkých ranních hodinách příjezd do Bruselu , prohlídka tzv. “hlavního města Evropy“, přesuneme se na historické náměstí Markt s cechovními domy a údajně s nejkrásnější radnicí se symbolem města - čůrajícím chlapečkem Manneken Pis. Možnost návštěvy Muzea čokolády a ochutnáme některé ze stovek druhů piv. Odpoledne přejedeme metrem k Atomiu, symbol města, znázorňující hodně nadživotní model krystalové mřížky železa. Tato stavba se stala atrakcí světové výstavy Expo v roce 1958, alternativně můžeme navštívit Minieurope – svět miniatur Evropy. V podvečer odjezd na ubytování do Brugg.
3. den: Ráno odjedeme do vlámského města Gent , protkaného vodními kanály s hradem Gravensteen, který je symbolem moci zdejších vládců. Pokochat se také můžete katedrálou sv. Bavona se světoznámým oltářem bratří Eyckových „Klanění beránku“. V odpoledních hodinách se  vrátíme do snad nejhezčího belgického města Bruggy, klenot evropské architektury, nazývaný Benátky severu, projížďka po zdejších kanálech, možnost výstupu na zvonici Belfort s úžasným pohledem na město.
4. den: Z Brugg se vydáme do dalšího belgického skvostu, města Antverpy. Při prohlídce města uvidíme dům, kde tvořil svá díla Paul Rubens. Odpoledne se přesuneme do Nizozemska do historického rybářského městečka Volendam, úzké uličky, dřevěné domky, zdejší kroje a všudypřítomné rybí speciality. Odjezd na ubytování v okolí Volendamu, kde budeme na dvě noci ubytováni v luxusním 4* hotelu s bazénem a wellness.
5. den: Přejedeme do přístavu a trajektem se přepravíme na ostrov Texel ve Waddenzee. Navštívíme nekonečnou písčitou pláž se symbolem ostrova – maják z 19.stol. S obyvateli a životem zdejšího moře se seznámíme v parku Ecomare, kde uvidíme sviňuchy nebo tuleně úplně zblízka a když počasí dovolí, tak se za nimi vypravíme lodí přímo na širé moře.
6. den: Korunovační hlavní město Amsterdam, kde strávíme celý den. Projdeme náměstí Dam, Královský palác, malé uličky s krámky, květinový trh, brusírny diamantů, fakult. Muzeum Vincenta van Gogha (muzeum schraňuje většinu Van Goghových prací) nebo Rijksmuseum (největší státní muzeum v Nizozemsku s kolekcí nizozemských mistrů), fakult. projížďka lodí po kanálech. Odjezd ve večerních hodinách do ČR.
7. den: Návrat do ČR v ranních hodinách.