Bhútán, Indie - země hřmějícího draka

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: snídaně

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Bhútán, Indie - země hřmějícího draka

BHÚTÁN, INDIE - Země hřmějícího draka

Program zájezdu

1. den: letecký přesun do DILLÍ.
2. den: přelet do BAGDOGRY, výjezd strmých kopců až do čajového městečka DÁRDŽILING v krajině indického HIMÁLAJE.
3. den: pěší výlet k čajovníkovým plantážím s překrásnými výhledy na třetí nejvyšší horu světa KANČENDŽENGU (8586 m), exkurze do čajové továrny, horolezecké muzeum s hrobem šerpy Tenzinga Norgaye.
4. den: ranní východ slunce na vyhlídce TIGER HILL, jízda po historické horské úzkokolejce*, odjezd k bhútánské hranici do JAIGAONU.
5. den: přechod do BHÚTÁNU, cesta z pohraničního PHUENTŠHOLINGU do úchvatného údolí PARO (výhledy na velkolepé ledovcové vrcholy, pevnost RINPUNG, Národní muzeum v bývalé strážní věži TA DZONG).
6. den: výstup ke klášteru TAKTSANG PELPHUNG neboli TYGŘÍ HNÍZDO (přilepené ke skále na strmém útesu ve výšce 3 120 m), návštěva pevnosti DRUKGJEL DZONG a svatyně KJIČU LHAKHANG.
7. den: bhútánská metropole THIMPU (památný čorten, ZOO, národní knihovna se sbírkou starodávných buddhistických rukopisů i moderních knih, muzeum řemesel, největší pevnost Bhútánu TAŠIČHO DZONG).
8. den: výšlap, nebo výjezd autem na vyhlídkový vrchol SANGAYGANG nad THIMPU s padesátimetrovou sochou Buddhy DORDENMA, dokončení prohlídky města a okolí (palác DECHENČOLING, malířská škola, tradiční institut medicíny).
9. den: cesta přes sedlo DOČU LA (3100 m) s překrásnými výhledy na vrcholky východních Himálají včetně nejvyšší hory GANGKAR PANSUM (7497 m), bývalá metropole PUNAKHA (pevnost, klášter Čhimi Ihakhangu).
10. den: městečko WANGDUE PHODRANG se stejnojmenou pevností, jízda horskou silnicí přes průsmyk PELE LA (3300 m), návštěva stúpy ČENDEBJI v nepálském stylu.
11. den: pevnost TRONGSA tyčící se na úpatí hor, výlet okolo rýžových teras k paláci KUENGA RABTEN, cesta přes sedlo JUTONG LA (3425 m) do údolí BUMTHANG.
12. den: výlet po vesničkách v údolí BUMTHANG (chrámy Kurdže Ihakhang a Džambej Ihakhang, klášter Tamshing, dzong Džakar a továrna na výrobu sýra).
13. den: výlet do údolí URA (návštěva kláštera Drokri Rinchen Jungney a místní domácnosti, lehká turistika).
14. den: přejezd do údolí PHOBJIKHA, návštěva kláštera GANGTEY na vrcholku kopce obklopeného borovicemi.
15. den: zimoviště černých jeřábů v bažinách údolí PHOBJIKHA, návrat zpět do PARO.
16. den: odjezd na Indickou hranici do PHUENTŠHOLINGU a dál do NÁRODNÍHO PARKU DŽALDAPARA (velmi slušnou populace indických jednorohých nosorožců, sloni, leopardi, jeleni, divoká prasata).
17. den: ranní safari s velmi vysokou šancí pozorovat nosorožce, přelet ze SILIGURI do DILLÍ, závěrečná společná večeře.
18. den: návrat do ČR.