To nejlepší z Brazílie + AMAZONSKÝ PRALES + KOUPÁNÍ NA KOKOSOVÉM POBŘEŽÍ (leteck

Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně
1 termín od 22. března 2025

Cena zájezdu

od 129 990 Kč


Rio de Janeiro, Copacabana, Amazonie… Připraveni? Vychutnáte si výhled na Rio z Cukrové homole. Objevíte jeden z novodobých divů světa. Vyrazíte k mohutným vodopádům Iguaçu. Čeká vás východ slunce a probuzení deštného pralesa. Užijete si tyrkysové moře i atmosféru nejstaršího brazilského města. Dopřejte si svět barev, vůní i chutí a poznávejte Brazílii z první ruky! Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak. Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu: malé kabinové zavazadlo o hmotnosti do 8 kg a max. rozměrech 55 x 35 x... Celý popis

To nejlepší z Brazílie + AMAZONSKÝ PRALES + KOUPÁNÍ NA KOKOSOVÉM POBŘEŽÍ (leteck

Termíny a ceny

22.03. - 06.04.2025 sobota - neděle
snídaně letecky
129 990 Kč
cena za 16 dní

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • letenky Praha – Brazílie a zpět včetně letištních tax (s přestupem)
  • 4x vnitrostátní let dle programu
  • kabinové a odbavované zavazadlo dle pravidel pro přepravu zavazadel
  • transfery a přejezdy autobusem dle programu zájezdu
  • 13x ubytování
  • 8x snídaně
  • 2x plná penze v amazonském pralese
  • 1x oběd u vodopádů Foz do Iguaçu
  • 1x oběd v Salvador de Bahia
  • 3x all inclusive v Praia do Forte
  • český průvodce po celou dobu (od odletu do návratu, mimo volný program ve městě)
  • místní průvodce

Cena nezahrnuje

  • doporučené kapesné: minimálně 800–1000 USD/os./pobyt (stravování, vstupy, jízdné MHD)
  • cestovní pojištění
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 15 500 Kč

Popis zájezdu

To nejlepší z Brazílie + AMAZONSKÝ PRALES + KOUPÁNÍ NA KOKOSOVÉM POBŘEŽÍ (leteck

Rio de Janeiro, Copacabana, Amazonie… Připraveni? Vychutnáte si výhled na Rio z Cukrové homole. Objevíte jeden z novodobých divů světa. Vyrazíte k mohutným vodopádům Iguaçu. Čeká vás východ slunce a probuzení deštného pralesa. Užijete si tyrkysové moře i atmosféru nejstaršího brazilského města. Dopřejte si svět barev, vůní i chutí a poznávejte Brazílii z první ruky!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu: malé kabinové zavazadlo o hmotnosti do 8 kg a max. rozměrech 55 x 35 x 25 cm, včetně držadla, postranní kapsy a kol (toto zavazadlo jde na palubu letadla)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 23 kg


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění: Kooperativa B Svět (100 Kč / den / osoba)
Slavia D - Travel High 2.0 + STORNO (174 Kč / den / osoba)
Slavia E - Travel OVERSEAS 2.0 + STORNO (250 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelech budou podávány formou bufetu
během pobytu v amazonském deštném pralese je zajištěna plná penze
během pobytu v Praia do Forte bude zajištěno stravování all inclusive

Ubytování: hotel ***

nocleh ve 3* nebo 4* hotelech ve městech Rio de Janeiro, Foz do Iguaçu, Manaus, Amazonie, Salvador da Bahia, Praia do Forte

Program zájezdu

1. den: Dle letového řádu odlet z Prahy do Rio de Janeira.
2. den: Přílet do Ria, přesun na hotel a ubytování. Zbývající část dne bude možné využít k odpočinku nebo třeba ke koupání na slavné pláži Copacabana. Přílet do Rio de Janeira. Po odbavení na letišti a vyřízení formalit bude následovat přesun do hotelu.  Rio de Janeiro patří mezi nejkrásnější města na světě. Jako přirozený doplněk k jeho panoramatu patří Kristus Vykupitel s rozpaženými pažemi na vrchu hory  Corcovado či Cukrová homole nabízející fantastický výhled, stejně jako nádherné zátočiny, světoznámé pláže s kráskami v miniaturních plavkách a mladíky s vypracovanými postavami a také tropický deštný prales, který je prakticky součástí této metropole. Po ubytování a odpočinku doporučujeme odpolední volno využít ke koupání na některé z nejslavnějších pláží Ria –  Copacabaně  nebo Ipanemě,  a užít si pravou brazilskou  plážovou kulturu . Stačí vyrazit na nádherné pláže a nechat se vtáhnout do místní atmosféry . Obyvatelé města milují slunce a tmavou barvu pleti, takže rádi zanechají všeho, co právě dělají, a vydají se na pláž.  Pláže jsou oblíbeným místem, kde se dá jen tak procházet, venčit psa, opalovat se, cvičit, hrát volejbal nebo třeba i vyjednávat obchody. A navíc po pláži neustále korzují i bosí prodavači úplně všeho, od piva přes ovoce až po stínítka proti slunci. Po promenádě nad pláží se prohánějí cyklisté nebo milovníci kolečkových bruslí a joggingu. Nebo mohou zájemci fakultativně vyrazit na výlet do favely (neboli brazilského slumu) či Botanické zahrady , která je z poloviny tvořena divokou džunglí. Na závěr dne bude v případě zájmu možnost večeře s představením. Ubytování v hotelu v Rio de Janeiru.
3. den: Připravte se na den plný zážitků… Vyrazíme lanovkou na Cukrovou homoli a vychutnáme si jedinečný výhled na Rio. Užijeme si příjemné posezení u společné večeře s představením. Dopoledne navštívíme jeden ze dvou nejznámějších symbolů Ria – Cukrovou homoli (396 metrů n. m.), která je  společně s dalšími přírodními památkami ve městě (pláž Copacabana, národní park Tijuca, vrchol Corcovado se sochou Krista Spasitele a další) od roku 2012 na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO.  Nejjednodušší způsob, jak se dostat na vrchol, je použít lanovku Bondinho del Pão de Açúcar , nazývanou též teleférico. Prosklená lanovka připomínající svým tvarem bublinu nabízí úžasný panoramatický výhled. Lanovka je dlouhá 1 400 metrů a má dvě části. Začátek je ve stanici Estação Teleférico poblíž Červené pláže Praia Vermelha , první úsek končí na vrcholku Morro da Urca ve výšce 220 metrů. Kromě pěkného výhledu je zde také restaurace a několik obchodů. Další lanovka pokračuje až na vrchol Cukrové homole . Lanovka má kapacitu 65 pasažérů, jezdí každých 20 minut. Obdivovat můžete jak nádherné výhledy na Rio, tak  horolezce, kteří zdolávají skalní stěny těchto útvarů . Je zde více než 40 různých tras a tvoří tak jeden z největších městských lezeckých areálů na světě. Ubytování v hotelu v Rio de Janeiru.
4. den: Dopoledne nás čeká výlet na horu Corcovado k soše Krista Vykupitele. Na její vrchol vyjedeme unikátní zubačkou a užijeme si fantastické výhledy na jednu z nejkrásnějších metropolí světa. Odpoledne bude následovat individuální volno. Po snídani navštívíme jeden z  novodobých divů světa  – světoznámou sochu Ježíše Krista na hoře Corcovado  (česky Hrbáč, 710 metrů n. m.). Přístup nahoru zajišťuje pozemní ozubnicová dráha, zubačka . K úpatí hory se projíždí autobusem kolem jezera Rodrigo de Freitas , známých pláží a čtvrtí Ria, kde sídlí i fotbalové kluby jako  Botafogo, Flamengo.  Dále se vydáme lanovou dráhou, jejíž původní provoz zahájil roku 1884 císař Pedro II. a kterou později nahradila lanovka švýcarské výroby. Cesta touto zubačkou trvá přibližně 20 minut a souprava při ní projíždí v úhlu 30º bujnou džunglí tropického pralesa Tijuca s nádhernou květenou. Vlaky jezdí každých 20–30 minut.  Na samotný vrchol se dá  vyšlápnout po 200 schodech nebo se dají využít pohyblivé schody či výtah. Od sochy Krista Vykupitele (Cristo Redentor) se pak naskýtá nezapomenutelný výhled na jedno z nejkrásnějších měst světa. Vrchol  Corcovado  leží v národním parku Tijuca , což je vzácný kousek divočiny uprostřed města. Jde o nejrozlehlejší lesnatý městský park na světě . V tomto hustém deštném pralese můžeme spatřit vodopád Cascatinha Táunay, barevnou kapli z 19. století s cennými obrazy nebo starou restauraci ve venkovském stylu . V parku jsou pak k vidění i další vodopády, jeskyně a vyhlídková místa, například i Císařský stůl Mesa do Imperador, kde mívala císařská rodina pikniky . Odpoledne bude následovat individuální volno a poté možnost večeře s kulturním představením. Ubytování v hotelu v Rio de Janeiru.
5. den: Přelet do Foz do Iguaçu, odkud vyrazíme k velkolepým vodopádům. Třpytivá vodní masa vodopádů Iguaçu je širší než Viktoriiny vodopády a vyšší než Niagarské. Po prohlídce přejedeme na hotel, kde se ubytujeme. Po snídani se přesuneme na letiště, odkud bude následovat přelet do Foz do Iguaçu. Tyto velkolepé vodopády stojí za to vidět z brazilské i argentinské strany . Překonání hranice mezi státy je navíc velmi snadné, není potřeba ani vízum. Po příletu se vydáme na prohlídku vodopádů z brazilské strany.  Brazilská strana nabízí nejhezčí celkový pohled na vodopády, kdy vás dostane ohromující velikost a síla. Pro ještě větší zážitek je možné se nad vodopády proletět vrtulníkem. Vodopády Iguaçu jsou bezesporu jedním z nejúžasnějších přírodních jevů na světě . Často se přirovnávají k vodopádům Niagara, ale vzhledem k síle a mohutnosti 275 vodopádů Iguaçu, které padají přes tři kilometry široký přepad , může Niagara působit jako potůček. Vodopády Iguaçu představují největší systém vodopádů na Zemi . Od roku 1986 jsou zapsané na seznamu UNESCO . Vodopády leží na řece Iguaçu, která pramení u Curitiby  v nadmořské výšce 1 300 metrů. Řeka se klikatí směrem na západ, přibírá různé přítoky a na své dlouhé pouti 1 200 kilometrů nabírá na síle a mohutnosti. Asi 15 kilometrů předtím, než se vlévá do řeky Rio Paraná, se Iguaçu rozšiřuje a potom strmě padá z více než 80metrového útesu . Čeká nás zážitek v podobě hřmících vodopádů, všudypřítomná vodní mlha a také bohatá příroda s obrovskými vzrostlými stromy. A pokud budeme mít štěstí, můžeme zahlédnout třeba i divoce žijící nosály.  Navíc je možná i návštěva ptačí rezervace Parque das Aves. Poté bude následovat přejezd na hotel a večer možnost kulturního představení s večeří.  Ubytování v hotelu ve Foz do Iguaçu.
6. den: Dnes nás čekají vodopády Iguaçu z argentinské strany. Nevynecháme světoznámý Ďáblův chřtán a během procházky si prohlédneme vodopády i z jejich spodní části. Po návratu si každý může užít volné odpoledne dle vlastních představ. Argentinská strana nabízí detailnější pohled. Je tady více vodopádů a také více místa na jejich pozorování. Naprosto velkolepé místo je Garganta del Diablo  neboli Ďáblův chřtán . Zde se spojuje 14 oddělených vodopádů v nejmohutnější vodopád na světě, co se týká průtoku vody za sekundu. Padá tady polovina veškeré vodní masy řeky do úzkého kaňonu do hloubky 70–80 metrů. Přes můstky se dá projít doprostřed řeky na vyhlídkovou plošinu, kde člověk nabude dojmu, že ho chřtán spolkne. Další vyhlídky se nám naskytnou během procházky, při které se podíváme na vodopády i ze spodní části. Kromě vodopádů je velkým lákadlem i samotná příroda . Bez obtíží se dostaneme do tropického deštného pralesa , kde roste na dva tisíce druhů rostlin , žije zde 400 druhů ptáků a desítky druhů savců, stejně jako bezpočet druhů hmyzu a plazů. Můžeme spatřit  volně žijící tapíry či pekari , určitě potkáme nosála , který bude žebrat o jídlo, a možná uslyšíme i vřešťany . V pralese žije také velké množství ptáků, lze zahlédnout tukany, papoušky nebo kolibříky.  Po obědě se vrátíme zpátky na brazilskou stranu. Odpoledne bude následovat individuální volno a večer možnost kulturního představení s večeří.  Ubytování v hotelu ve Foz do Iguaçu.
7. den: Opustíme Foz do Iguaçu a letecky se přepravíme do hlavního města státu Amazonas. V Manausu si prohlédneme budovu slavného Teatro Amazonas a zamíříme na místní tržnici, kde nakoupíte tropické ovoce, ryby, bylinky nebo ruční indiánské výrobky. Po snídani přejedeme na letiště a odletíme do  Manausu . Po příletu se ubytujeme a vydáme se na procházku městem. Manaus je hlavní město tropického pralesního státu Amazonas , který se rozkládá na území velkém asi 1,5 milionu km². Město samotné je zároveň komerčním centrem a dopravní křižovatkou celého amazonského regionu. Navštívíme nejprve jeho nejslavnější symbol Teatro Amazonas neboli Operu . Poté se půjdeme podívat k tržnici Mercado Municipal Adolfo Lisboa , která nabízí spoustu tropického ovoce a zeleniny, bylinky z džungle, nejrůznější druhy ryb a také indiánské řemeslné výrobky. Večer bude možnost večeře s kulturním představením. Ubytování na hotelu v Manausu.
8. den: Dnes se vydáme z Manausu do Amazonie. Poplujeme lodí k soutoku řek Rio Negro a Rio Solimões, dále po Amazonce až do amazonského deštného pralesa. Odpoledne si užijeme projížďku lodí a budeme pozorovat divoce žijící kajmany. Po snídani se přesuneme lodí k soutoku řek Rio Negro a Rio Solimões , kde jasně uvidíme rozdílné barvy těchto řek. Rio Negro je tmavá a Rio Solimões je hnědá, soutoku se také říká Setkání vod, které   společně vytváří řeku Rio Amazonas  neboli řeku Amazonku . Dále budeme pokračovat po Amazonce do našeho ubytování přímo v deštném pralese. Po příjezdu na ubytování nás místní průvodci seznámí s následujícím programem, který je závislý na počasí a aktuální situaci v oblasti. Po seznámení s programem se ubytujeme v Amazonii a naobědváme se. Po obědě na nás bude čekat odpolední program. Projedeme se v kánoi, pak bude následovat večeře a po ní projížďka lodí , při které budeme pozorovat divoce žijící kajmany . Pro amazonskou vegetaci je typický tropický deštný prales , který zabírá přes polovinu rozlohy celé Brazílie. Žije zde na 15 000 živočišných druhů , tisíce z nich ještě nebyly ani určeny, a obrovské množství rostlin. Amazonský prales je právem označován za zelené plíce planety . Ubytování je zajištěno v bungalovech přímo v amazonském deštném pralese v souladu s přírodou. Součástí je plná penze.
9. den: Užijeme si pravé dobrodružství v amazonském pralese. Ráno si vychutnáme východ slunce a vydáme se na výlet do džungle. Po obědě nás čeká projížďka lodí s pozorováním volně žijících piraní. Na závěr dne se setkáme s domorodci, kteří nám přiblíží zdejší život. Tento den začne opravdu brzy ráno, protože budeme mít možnost sledovat východ slunce a poslouchat probouzející se divokou přírodu . Po tomto nevšedním zážitku si dáme snídani a následně pojedeme na výlet do džungle s místním průvodcem, který nám povypráví o životě v Amazonii. Na cestě džunglí uvidíme spousty druhů ptactva, zvířat a rostlin. Po návratu nás bude čekat oběd připravený z místní i mezinárodní kuchyně. Pak bude následovat výlet lodí s pozorováním volně žijících piraní . Z lodi si ještě vychutnáme nádherný západ slunce a pomalu se přesuneme na ubytování, kde na nás bude čekat večeře. Po večeři se setkáme s domorodci , kteří nám svým vyprávěním přiblíží život v pralese, podělí se s námi o místní tradice, kulturu a prozradí i zdejší legendy .  Ubytování je zajištěno v bungalovech přímo v amazonském deštném pralese v souladu s přírodou. Součástí je plná penze.
10. den: Vrátíme se lodí do Manausu. Cestou se zastavíme v doku a podíváme se na jedny z největších sladkovodních ryb světa. Poté odletíme na ubytování do města Salvador da Bahia. Po snídani se vypravíme zpět do města Manaus. Během cesty se zastavíme v doku podívat se na jedny z největších sladkovodních ryb na světě – arapaimy . Následně se přemístíme do Manausu a z místního letiště odletíme do Salvadoru da Bahia , kde se ubytujeme. Pak bude následovat individuální volno, možnost večerního představení s večeří. Salvador da Bahia je  nejstarší brazilské město , které bylo až do 2. poloviny 18. století hlavním městem Brazílie. Pestrobarevné fasády koloniálních domů, členitý terén, všudypřítomná hudba a radost, nádherná náměstí, historické budovy, bohatě zdobené kostely, to vše je charakeristické pro toto žhavé město. Téměř na každém kroku v Salvadoru narazíme také na chlapce a mladé vysportované muže, kteří trénují capoeiru – bojový sport na pomezí tance a zápasu. Pobřeží je lemováno malými zátokami a plážemi, kam vyráží za odpočinkem místní i cizinci. Ubytování v hotelu v Salvadoru da Bahia.
11. den: Vyrazíme na prohlídku nejstaršího brazilského města a vychutnáme si jeho osobitou atmosféru. Projdeme se po nádherných náměstích, budeme obdivovat pestrobarevné domy i historické budovy. Město Salvador da Bahia vás zaručeně dostane. Tento den strávíme prohlídkou města  Salvador da Bahia , které je postavené kolem skalnatého návrší vysokého 50 metrů, jež0 rozděluje centrum města na horní a dolní část. Obě části jsou spojeny strmými uličkami, lanovkou anebo také vysokou secesní  výtahovou šachtou výtahu Carlose Lacerdy .  Cidade Alta (Horní Město)  je administrativní a kulturní centrum, zatímco  Cidade Baixa (Dolní Město)  je finanční a komerční částí.  Prohlédneme si náměstí  Praça Municipal  se starým guvernérským palácem Palácio do Rio Branco  s nápadnými štukovými orly a  radnicí   Cámara Municipal ze 17. století . Na náměstí Terreiro de Jesus budeme obdivovat  chrám Catedral Basílica , bývalý největší jezuitský seminář mimo Řím. Na stejném náměstí najdeme kromě katedrály ještě dva krásné kostely z 16. století, ovšem na nedalekém náměstí Largo do Cruzeiro de Săo Francisco můžeme obdivovat zdobné barokní kostely zasvěcené svatému Františkovi. Krásné dlážděné náměstí  Largo do Pelourinho  s masivními koloniálními panskými domy zdobí kostel Igreja da Nossa Senhora dos Pretos , který byl postaven otroky a dodnes se zde schází početná černošská populace. Hned naproti stojí dům  Jorge Amada , kde je muzeum věnované tomuto populárnímu romanopisci. Součástí Cidade Baixa jsou doky, starý přístav a pevnost Forte do Mar z 16. století. Po prohlídce města bude následovat možnost večerního představení s večeří. Ubytování v hotelu v Salvadoru da Bahia.
12. den: Po dnech nabitých zážitky a objevování si dopřejeme odpočinek v nádherném přímořském městečku Praia do Forte. Zrelaxujeme na krásných plážích, užijeme si koupání a zdejší fantastickou atmosféru. Po snídani se autobusem přesuneme do malebného přímořského letoviska Praia do Forte , které se nachází necelých 100 kilometrů od Salvadoru da Bahia podél Kokosového pobřeží. Tohle překrásné, ale zároveň malé a kouzelné letovisko s typickou brazilskou atmosférou se pyšní několika hezkými malými plážemi, spoustou obchůdků s uměním a řemesly, dobrými restauracemi, a hlavně projektem na záchranu mořských želv Projeto Tamar .   Ze sedmi druhů mořských želv, které se na světě vyskytují, totiž hned čtyři hnízdí na pobřeží Bahie , ale kvůli nadměrnému rybolovu, ničení hnízdišť, velké výstavbě a znečištění moře jsou vážně ohroženy. My však svojí návštěvou můžeme tento projekt podpořit.  Ubytování v hotelu v Praia do Forte s all inclusive .
13. den: Volný den k odpočinku na plážích, koupání nebo poznávání malebného městečka Praia do Forte.  Dnes si plnými doušky užijeme volný den v Praia do Forte . Ti, kdo neholdují celodennímu lenošení na pláži, se mohou vydat na výlet přímo do městečka Praia do Forte . Malebné přímořské letovisko nabízí nespočet možností pro trávení volného času – krásné obchůdky, restaurace, kavárny či bary. Ubytování v hotelu v Praia do Forte s all inclusive .
14. den: Volný den k odpočinku na plážích, koupání nebo poznávání malebného městečka Praia do Forte. Dopřejeme si další volný den v letovisku Praia do Forte, který může každý strávit dle vlastních představ, od odpočinku na pláži přes vodní radovánky až po toulky uličkami malebného městečka, posezení v místních kavárničkách a nasávání úžasné přímořské atmosféry. Ubytování v hotelu v Praia do Forte s all inclusive .
15. den: Dle letového řádu odjezd na letiště v Salvadoru da Bahia a odlet do Prahy.
16. den: Přílet do ČR dle letového řádu.