Londýn a sněhobílé křídové útesy

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Londýn a sněhobílé křídové útesy

po stopách historie v multikulturní metropoli se zastávkou v říši divů

Londýn – Windsor – Hampton Court – Greenwich - Brighton

Doprava: autokarem

Nástupní a svozová místa v ČR zdarma Praha, Plzeň, Brno,Jihlava, Velká Bíteš, Kuřim, Tišnov

Ubytování: hotel ***

Ubytování je zajištěno v hotelu ve dvoulůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce bez slevy.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v dopoledních hodinách.
2. den: Trajektem Calais – Dover, případně Eurotunelem se dostaneme do Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Prohlídku Londýna zahájíme ve finanční čtvrti City of London, která je historickým centrem dnešního Londýna. Navštívíme pevnost Tower of London (Unesco), ve kterém si prohlédneme originály korunovačních klenotů, seznámíme se pohnutou historií tohoto královského paláce a jeho legendami. Nahlédneme do zrekonstruovaných Doků sv. Kateřiny, projdeme se po slavném viktoriánském mostě Tower Bridge a navštívíme chloubu britského námořnictva, křižník HMS Belfast, který sehrál významnou roli během 2. světové války. Přiblížíme si historii čtvrti Southwark, přičemž nezapomeneme na slavného dramatika Williama Shakespera a jeho divadlo Globe. Přes lávku Millennium Bridge se dostaneme až k impozantní katedrále sv. Pavla, v níž budeme obdivovat nejen vnitřní výzdobu chrámu, ale necháme se také unášet překrásným výhledem z kupole dómu. Dále budeme pokračovat v prohlídce města, kdy se projdeme bývalou novinářskou ulicí Fleet, uvidíme Královský soud a mnoho architektonických děl Sira Wrena. Dnešní den ukončíme u kostelíku St. Clemens Danes, který je ve vlastnictví RAF a vzdává holt i českým stíhacím a bombardovacím perutím, které se aktivně účastnily bojů 2.světové války. Také budeme mít možnost navštívit nejstarší obchůdek s čajem značky Twinnings. Večer se ubytujeme v hotelu na okraji Londýna.
3. den: Snídaně. V tento den navštívíme nejzajímavější pamětihodnosti v blízkém okolí Londýna. Nejprve si prohlédneme palác Windsor  – reprezentační sídlo Jejího Veličenstva, královny Alžběty II., kdy nahlédneme do státních komnat, které jsou využívány při přijímání oficiálních návštěv. Prohlédneme si také kapli sv. Jiří, ve které jsou pohřbeni panovníci královské dynastie Windsor či významný panovník Jindřich VIII. Následně budeme mít také možnost prohlédnout si centrum malebného městečka Windsor. Poté odjedeme do nedalekého královského sídla Jindřicha VIII. – paláce Hampton CourT, ve kterém navštívíme nejrozsáhlejší tudorovské kuchyně na světě, impozantní královské komnaty a samozřejmě, že se projdeme rozlehlými formálními barokními zahradami s nejstarší vinicí na světě a konec naší prohlídky strávíme ve viktoriánském bludišti, které proslavila kniha Jerome Klapky Jerome. Poté se vrátíme na ubytování.
4. den: Snídaně. Prohlídku Londýna dokončíme procházkou v královské čtvrti Westminster (unesco), kterou zahájíme na Trafalgarském náměstí. Navštívíme Westminsterské opatství, které nepochybně patří k nejkrásnějším budovám města. Dále uvidíme budovy Parlamentu s legendární hodinovou věží Big Ben, nezapomeneme na střídání královské jízdní gardy na Horse Guard Parade, projdeme se přes Svatojakubský park, až se dostaneme k oficiální rezidenci královny Alžběty, Buckhinghamskému paláci. Zde shlédneme výměnu stráží, odkud budeme pokračovat na náměstí Picadilly Circus, vydáme se do centra Čínské čtvrti a projdeme se čtvrtí neřesti Soho. Odpoledne strávíme dle vlastní volby. Navštívit můžeme Britské muzeum s egyptskými a antickými sbírkami, Národní galerii s přehlídkou evropského malířství nebo vyhlídkové kolo zvané Londýnské oko. Milovníci nezávislého umění mohou navštívit uměleckou čtvrť Covent Garden nebo proslulý Hyde Park s řečnickým koutkem. Krátce zastavíme ve čtvrti Greenwich, která je velmi úzce spjata s námořní historií města, avšak my si zde prohlédneme hlavně nultý poledník. Ve večerních hodinách přijedeme zpět na ubytování.
5. den: Po snídani zavítáme na jeden z turistických magnetů širšího okolí Londýna - do přímořského Brightonu - města s nejstarší elektrickou železnicí světa! Za necelou hodinu jízdy z Londýna se dostaneme do města, které kdysi očarovalo i spisovatele Lewise Carolla, tvůrce Alenky v říši divů. Brighton nabízí vyhlášené pláže, pompézní indický palác i kouzelné zahrady. Královský palác, který navštívíme jako první, připomíná indický Tádž Mahál a královská rodina ho využívala do poloviny 19. století. Exotická stavba je v indickém stylu, ale interiér připomíná čínské umění. V místním vyhlášeném obchodním centru budeme mít možnost výhodných nákupů. Z města podnikneme vyjížďku k zářivě bílým křídovým útesům Seven Sisters. Tyto skály patří k nejfotogeničtějším místům v jižní Anglii. K večeru se vydáme zpět na cestu do ČR, tranzitně přes Francii, Belgii a Německo.
6. den: Příjezd do ČR ve večerních hodinách.