Nejkrásnější místa Skotska

Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: snídaně
1 termín od 14. září 2024

Cena zájezdu

od 15 990 Kč


Poznávací zájezd do Skotska nabízí během jednoho týdne návštěvu mnoha přírodně i kulturně zajímavých míst. Metropole Skotska Edinburgh patří k nejkrásnějším městům na světě. Jistě Vás zaujmou i četná jezera, včetně slavného Loch Ness, proslaveného lochneskou příšerou. Mystická Rosslynská kaple je zase poutním místem hledačů záhad spojených se Svatým grálem. Celý popis

Termíny a ceny

14.09. - 20.09.2024 sobota - pátek
snídaně autokarem
15 990 Kč
cena za 7 dní (5 nocí)

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • dopravu luxusním autobusem
  • trajekt Amsterdam – Newcastle a zpět
  • 5x nocleh - 2x nocleh v čtyřlůžkových kabinách na trajektu, 3x v hotelích ve Skotsku (dvoulůžkové pokoje)
  • 3x snídaně
  • průvodce

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 315 Kč)
  • 1/1 pokoj u tohoto zájezdu není možný.

    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Popis zájezdu

Nejkrásnější místa Skotska

Poznávací zájezd do Skotska nabízí během jednoho týdne návštěvu mnoha přírodně i kulturně zajímavých míst. Metropole Skotska Edinburgh patří k nejkrásnějším městům na světě. Jistě Vás zaujmou i četná jezera, včetně slavného Loch Ness, proslaveného lochneskou příšerou. Mystická Rosslynská kaple je zase poutním místem hledačů záhad spojených se Svatým grálem.

Program zájezdu

1. den: V podvečerních hodinách odjezd z ČR.
2. den: Ráno příjezd do AMSTERDAMU – pěší prohlídka těchto „Benátek severu“, možnost plavby po kanálech. Nalodění na loď, noční plavba (kajuty).
3. den: Ráno vylodění v Newcastelu. Přejezd do EDINBURGHU (UNESCO) - jedno z nejkrásněji položených měst světa. Hrad s expozicí korunovačních klenotů skotských králů, reprezentativní třída Princess Street, procházka ulicí zvanou „Královská míle“, palác Holyrood - oficiální královská rezidence. Nocleh.
4. den: Okruh po skotské vrchovině. Zastávka v malebné vesničce LUSS ležící na břehu jednoho z nejkrásnějších skotských jezer LOCH LOMOND. Průjezd pohořím Grampian a přes vřesoviště RANNOCH MOOR do fascinujícího údolí GLEN COE s krásnými přírodními scenériemi. FORT AUGUSTUS – městečko na jezeře Loch Ness u Kaledonského kanálu. Zastávka u zříceniny hradu URQUHART, odkud je nádherný rozhled na jezero LOCH NESS. Nocleh.
5. den: Prohlídka půvabného paláce SCONE PALACE a parku z 12. století, místa korunovace králů. Dále návštěva pohádkového zámku GLAMIS CASTLE, kde trávila dětství královna matka. Odpoledne královský STIRLING se sídlem Stewartovců, hrad Stirling byl klíčovým hradem v historii Skotského království.
6. den: Návštěva ROSSLYNSKÉ KAPLE - poutního místa hledačů záhad spojených se svatým grálem (dnes proslavená románem Šifra mistra Leonarda). Malebné městečko MELROSE se zříceninou slavného kláštera MELROSE ABBEY, kde je pochováno srdce Roberta Bruce. Odpoledne nalodění na trajekt v Newcastelu, noční plavba (kajuty).
7. den: Ráno doplutí do Amsterdamu a přejezd do ČR. Příjezd v pozdních nočních hodinách.