Nejkrásnější Místa Skotska

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Nejkrásnější Místa Skotska

Vydejte se s námi poznat rozmanitou krajinu Skotské vysočiny, travnaté kopce oblasti Borders, strhující scenérie Highlands, odlehlá horská údolí, jezera, vřesoviště, historická města a romantické hrady vypínající se na ostrovech nebo u jezer. Ochutnáte i pravou skotskou whisky, budete pátrat po lochnesské příšeře, obdivovat folklór země a úchvatný ostrov Skye, divoké scenérie, útes Kilt Rock - to vše je Skotsko. Vydejte se s námi na oblíbený a úspěšný poznávací zájezd Skotsko letecky.

Poznávací zájezd do Skotska letecky - nejkrásnější místa - Mgr. Tomáš Rezler, Tomasz Kedzior.

Edinburgh - Falkirk Wheel - Stirling - St. Andrews - Blair Athol - Eilean Donan - ostrov Skye: hrad Dunvegan - Kilt Rock - Old Man of Storr - Portree - Loch Ness - Fort Augustus - Glen Nevis - Glenfinnan Viaduct - Glen Coe - Luss - Loch Lomond - Glasgow

Na co se můžete těšit: Strhující přírodní scenérie Highlands
Divoké scenérie ostrova Skye
Železniční most Glenfinnan Viaduct
Edinburgh a královská jachta Britannia

Časový posun, počasí: ČASOVÝ POSUN
Velká Británie má časové pásmo GTM +0, proto je zde o hodinu méně než v České republice.

Doprava: letecky

Nástupní místa: 03.07. - 10.07. Odjezd L2, L3
31.07. - 07.08. Odjezd L2, L3

Letecky Praha – Edinburgh – Praha. Po Skotsku se budeme pohybovat místním minibusem.

Ubytování: různé

hotel

UBYTOVÁNÍ
7x ubytování v hotelu - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím

STRAVOVÁNÍ
6x snídaně, 1x večeře. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Program zájezdu

1. den: Odlet s průvodcem z Prahy do EDINBURGHU , transfer na ubytování do hotelu. Odpoledne pěší prohlídka města s průvodcem. Procházka po Royal Mile, Princess Street, návštěva impozantního hradu Edinburgh Castle s korunovačními klenoty, možnost nákupů nebo výstup na vyhlídkový bod Calton Hill.
2. den: Nejnavštěvovanější skotské město EDINBURGH , prohlídka královské jachty Britannia , návštěva skotského parlamentu nebo osobní volno. Den zakončíme návštěvou Rosslynské kaple (známé z filmu Šifra mistra Leonarda). Zastávka u strhujících mostů Firth of Forth Bridges .
3. den: Ráno zastávka u jediného rotačního lodního výtahu tohoto typu na světě FALKIRK WHEEL , nacházejícího se nedaleko města Falkirk. Návštěva královského hradu STIRLING , který se tyčí vysoko na skále a po staletí vévodil skotským dějinám, z historického hlediska patří k nejvýznamnějším pevnostem ve Skotsku. Přesuneme se na druhou stranu Stirlingu k Wallace Monument , rozhledna s expozicí o skotské historii i současnosti. Přejezd do kraje Fife , procházka po nejstarším univerzitním městě Skotska ST . ANDREWS , které je považováno za "domov golfu" a na zdejší univerzitě studoval i princ William.
4. den: Budeme projíždět typicky skotskou krajinou územím Highlands, cestou navštívíme velkolepé sídlo vévody z Athollu BLAIR ATHOLL , prohlídka zámku Blair Castle a přilehlých zahrad, sídlo rodu Murray, vévodů z Athollu. Exkurze s ochutnávkou v jedné z proslulých palíren whisky . Přes pohoří Grampian Mountains a kolem několika jezer přijedeme k vyhlídce na údolí GREAT GLEN u vesnice Spean Bridge a dále k nejfotografovanějšímu hradu Skotska EILEAN DONAN , krátká zastávka, odjezd na ubytování na ostrov Skye.
5. den: Celodenní výlet po legendami opředeném ostrově SKYE , bez něhož si návštěvu Skotska nelze představit. Navštívíme nejstarší rodové sídlo Skotska hrad DUNVEGAN s nejcennější relikvií Fairy Flag. Přejezd po pobřeží poloostrova Trotternish , zastávka u KILT ROCK , útesy vypínající se do výšky až 60 m u jezera Loch Mealt. Skalní jehla OLD MAN OF STORR , lehký pěší výstup. Hlavní město ostrova, atraktivní rybářský přístav PORTREE s malebnou řadou barevných domů na pobřeží. Večer návrat na ubytování.
6. den: Nejznámější jezero Skotska LOCH NESS , zastavíme v malebném městečku FORT AUGUSTUS , fakultativně výlet lodí po jezeře Loch Ness, prohlídka zdymadel Kaledonského kanálu . Milovníky přírody nadchne Skotská vysočina. Údolí GLEN NEVIS s nejvyšší horou Británie Ben Nevis (1 344 m n.m. ), možnost fakultativně vyjet lanovkou ze střediska Nevis Range. Přejezd ke známému skotskému železničnímu viaduktu GLENFINNAN VIADUCT , který je dokonce vyobrazen na skotské desetilibrovce, lehký pěší výstup. Pro zájemce je připravena možnost fakultativní jízdy vlakem z Glenfinnan přes viadukt do nedalekého Fort William, výhledy a kouzlo skotské vysočiny. Ostatní pojednou do Fort William našim busem. Ubytování v okolí. Jedno z nejkrásnějších údolí Skotska GLEN COE , při dobrém počasí procházka v nádherné přírodě. Ubytování v okolí.
7. den: Návštěva zahrad ARDKINGLASS , ve kterých rostou jedny z největších stromů v celé Velké Británii. Přejezd do vesničky LUSS , která patří k nejhezčím vesnicím v Lowlands, neobyčejně pitoreskními domky na břehu jezera Loch Lomond v Národním parku Trossachs. Odpoledne město GLASGOW , návštěva botanické zahrady, procházka po areálu univerzity. Budeme mít i možnost přejezdu metrem s nejmenším průměrem tunelu na světě ke stadionu FC Glasgow Rangers. Ve večerních hodinách odjezd na ubytování a večeři.
8. den: Transfer na letiště dle let. řádu, odlet do Prahy.