Oxford,Stonehenge - Londýn se zastávkou v Oxfordu a Stonehenge

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Oxford,Stonehenge - Londýn se zastávkou v Oxfordu a Stonehenge

Londýn se zastávkou v Oxfordu a Stonehenge

Máte rádi tajemství a záhady? Vydejte se do starodávného Stonehenge, které stále nedá nejednomu badateli svou záhadností spát. Uvidíte nejstarší anglické univerzitní město Oxford a samozřejmě se projdete i ulicemi Londýna.

Cena obsahuje

  • doprava autobusem
  • 2x ubytování v hotelu*** s vlastní koupelnou
  • 2x kontinentální snídaně
  • trajekt (Calais - Dover a zpět)
  • služby průvodce
  • zákonné pojištění CK proti úpadku

Cena neobsahuje

  • pobytová taxa včetně parkování 5 £ /os./noc
  • vstupy v rámci programu


Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR: V dopoledních hodinách odjezd z ČR.
2. den: Calais, Londýn: Přijedete do francouzského přístavu Calais , odkud se poplavíte ranním trajektem přes kanál La Manche a vydáte se prozkoumávat krásy Londýna. Uvidíte pevnost Tower , která je aktuálně místem, kde jsou uložené královské korunovační klenoty . Spatříte tady tzv. “Beefeatry” , strážce pevnosti, a budete mít příležitost navštívit i muzeum zbraní. Co nesmíte opomenout vidět, je symbol Londýna Tower Bridge . Tady je zakotvený i známý křižník HMS Belfast . Dále pěší prohlídkou zamíříte k Southwarské katedrále. Po cestě minete divadlo Globe , ve kterém část života působil i Shakespeare. Dojdete ke katedrále sv. Pavla přes Covent Garden a výlet zakončíte na Trafalgar Square . Zbytek dne prožijete odpočinkově. Projedete se lodí po Temži z Westminsteru až ke Greenwichi , kde se nachází observatoř, kterou prochází slavný nultý poledník. Uvidíte loď Cutty Sark nebo se vydáte do Námořního muzea a The Old Royal Naval College . Večer odjezd na hotel.
3. den: Stonehenge, Oxford: Zamíříte k slavnému komplexu menhirů tajemného Stonehenge . Pocítíte na vlastní kůži mytickou atmosféru vyzařující z kamenů, které neustále lákají badatele z celého světa. Stonehenge je zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO. Až se pokocháte duchem dávných věků, přesunete se do Oxfordu , nejstaršího anglického univerzitního města. Podle času a dostupnosti navštívíte Christ Church College . Zdejší slavná jídelna inspirovala tu filmovou ze snímku o čaroději Harry Potterovi. Následně absolvujete také prohlídku oxfordských kolejí. V univerzitním městečku jsou k vidění i další významné památky, jako například Carfax Tower , Radcliffe Camera nebo Most vzdechů (Bridge of Sights). V Oxfordu si dopřejete rovněž osobní volno k nákupům nebo procházkám kolem místních kolejí. Večer zamíříte na hotel.
4. den: Londýn: Pokračujete prohlídkou Londýna. Zamíříte do části Westminster , kde se svezete a pokocháte výhledy na město z výšky kola London Eye . Spatříte Budovu Parlamentu se známým zvonem Big Benem . Pěšky se projdete po Westminster Abbey i Downing Street , kde sídlí ministerský předseda. Uvidíte i královský Buckinghamský palác , projdete se stezkami St. James Parku , dále Leicester square a Picadilly Circus . Putování po Londýně završíte u Hyde Parku , kde budete mít dostatek času na nákupy na Oxford Street nebo návštěvu Muzea voskových figurín Madame Tussauds . Večer odjezd do ČR.
5. den: Příjezd do ČR: Příjezd do ČR v odpoledních hodinách.