Severní Wales + HRADY ŽELEZNÉHO KRUHU + NEJVYŠŠÍ HORA SNOWDON (letecky z Prahy)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Severní Wales + HRADY ŽELEZNÉHO KRUHU + NEJVYŠŠÍ HORA SNOWDON (letecky z Prahy)

Zažít dokonalé spojení fascinující krajiny a svébytné keltské kultury… Odhalíte tajemství dávných mýtů a legend. Projdete se uličkami Chesteru, Liverpoolu i po nejdelším molu. Poznáte slavné rezidence, kde se scházeli rytíři kulatého stolu. Projedete se po nejstarším akvaduktu Británie a výhled z nejvyšší hory Snowdon vás dostane. Dopřejte si severní Wales z první ruky!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 40 x 20 x 25 cm (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 20 cm a max. hmotnosti 10 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)

Zavazadlo za příplatek 2 600 Kč:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Vláček na Snowdon

Dospělý 1150.00 Kč
Dítě 850.00 Kč

Hrad Conwy

Dospělý 400.00 Kč
Dítě 285.00 Kč
Senior 380.00 Kč

Hrad Caernarfon

Dospělý 430.00 Kč
Dítě 300.00 Kč
Student 300.00 Kč
Senior 410.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelích v jednolůžkových a dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Manchesteru, přesun do hotelu v Liverpoolu, kde se ubytujeme. V případě příznivého letového řádu se vydáme za prvním objevováním největších zajímavostí města.  Odlet z Prahy dle letového řádu, po příletu do Manchesteru se transferem přesuneme do Liverpoolu, kde se ubytujeme. V případě příznivého letového řádu  se vydáme na krátkou procházku městem. Vydáme se k Albertovým dokům, které byly v době svého vzniku vůbec první uzavřené doky postavené z nehořlavého materiálu, a které jsou dnes zapsány na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO . Dále se vydáme k ulici Mathew street, kde se nachází proslulý The Cavern Club, kde hrávali The Beatles na počátku své kariéry. Večer se společně nebo individuálně vrátíme na hotel.
2. den: Objevíme jedno z nejzachovalejších historických měst Anglie, pyšnící se tudorovskými domy. Prohlédneme si největší nekrytý amfiteátr a projedeme se po nejdelším akvaduktu Velké Británie. Ráno po snídani vyrazíme objednaným autobusem do jednoho z nejlépe zachovalých historických měst v Anglii – Chester. Dokonce se říká, že zde žijí duchové a přízraky, ale nemusíme zoufat, pokud žádného z nich nepotkáme, neboť je zde k vidění daleko víc. Prohlédneme si  Starý most přes řeku Dee , postavený z červeného pískovce se sedmi oblouky, stojící na místě původního mostu postaveného již Římany. Připomínkou římské civilizace je také největší nekrytý amfiteátr ve Velké Británii a katedrála pocházející z roku 1093, která vznikla na místě, jež pro náboženské účely využívali římané již koncem 2. století. Největší dominantou města jsou jistě  červenohnědé domy z viktoriánské éry a zdejší Rows , tudorovské domy pocházející ze 13. století. Jsou perfektně zachovalé a tvoří tak unikátní atmosféru tohoto města.  Projdeme se také po městských hradbách , které jsou dlouhé tři kilometry a jejichž součástí jsou rovněž  Eastgate Clock , městské hodiny, které zde byly pověšené v roce 1897, a které se po londýnském Big Benu staly druhými nejznámějšími hodinami v Anglii. Po prohlídce Chesteru se přesuneme k  Pontsycylltskému akvaduktu , nejvyššímu a nejdelšímu akvaduktu ve Velké Británii , který byl postaven na přelomu 17. a 18. století a je zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO . Je fantastickým příkladem civilního inženýrství období průmyslové revoluce a my ho budeme moci obdivovat při projížďce loďkou. Večer se společně vrátíme do hotelu.
3. den: Navštívíme první ze středověkých hradů Železného kruhu, dominantu města Conwy. Pak se vypravíme za do přímořského letoviska Llandudno, které údajně inspirovalo příběh Alenky v říši divů. Ráno po snídani se vydáme do města Conwy . Nepřehlédnutelnou dominantou je mohutný středověký hrad z konce 13. století , který je jedním z hradů tzv. Železného kruhu. Příkaz k výstavbě velkolepého sídla dal král Eduard I., který je známý především obsazením a připojením velké části Walesu k anglickým državám. Vystoupat lze do některých věží a nahoře si užít vyhlídku na město a celý záliv . Epický pohled nabízí visutý stometrový most spojující břehy řeky Conwy, po kterém se pak můžeme projít. Poté se vypravíme do přímořského města Llandudno . Cestou se ještě zastavíme na výběžku   Great Orme . Existuje několik způsobů jak se na 207 metrů vysoký kopec dostat. Můžeme nahoru vyjet lanovkou (ve větrných dnech bývá z bezpečnostních důvodů zavřená) nebo stylově historickou tramvají. Výhled, který se nám nahoře naskytne bude jistě stát za to. Llandudno je oblíbeným letoviskem již od viktoriánské doby a jehož přímořské ovzduší doporučovali již tehdejší lékaři. Mezi obyvatele, kteří v Llandudnu nalezli zalíbení patří také rodina Alice Liddell, dívky, která inspirovala Lewise Carolla k sepsání příběhů o Alence . Vychutnáme si přímořské klima při procházce po krásné promenádě a nejdelším molu ve Walesu . Večer se společně přesuneme do hotelu, kde se ubytujeme.
4. den: Čeká nás nejslavnější velšský hrad. Projdeme se po hradbách a nakoukneme pod pokličku královského žití. V případě příznivého počasí pak vyjedeme parním vláčkem na nejvyšší horu Walesu. Ráno po snídani navštívíme nejslavnější velšský hrad a zároveň nejsilnější článek Železného kruhu – hrad Caernarfon . Už od počátku byl plánován jako sídlo krále, takže kromě nejlepšího možného opevnění měl poskytovat i luxus a pohodlí. Přestože se tu opravdu podařilo skloubit majestátní obrannou architekturu s kvalitním ubytováním, žádný panovník tu nikdy trvale nepobýval. Že byl jeho obranný systém velmi účinný a promyšlený, dokazuje i fakt, že když se v letech 1403 a 1404 pokoušel král Walesu a poslední nositel titulu knížete z Walesu narozený v této zemi Owain Glyndŵr hrad dobýt, ubránila jej posádka složená jen z osmadvaceti mužů. Poté se přesuneme do města Llanberis, odkud vede železnice založená již v roce 1896 až na nejvyšší vrchol Walesu Snowdon  (1 085 metrů n. m.). Za jasného počasí se nám naskytne úžasný kruhový výhled na Irsko, Anglii i Skotsko , můžeme vidět dokonce 29 jezer a 17 ostrovů. Večer se společně vrátíme na hotel.
5. den: Na závěr poznáme okolí legendami opředeného a tajuplného městečka Beddgelert. Vypravíme se k jezeru Llyn Dinas či k hrobu slavného psa Gelerta. Poté se přesuneme do Liverpoolu. Ráno po snídani se vydáme na procházku po okolí půvabného starobylého městečka Beddgelert . S obcí je nerozlučně spjata legenda o věrném vlkodavu Gelertovi .  Podle této legendy, vyprávěné už od 13. století, Gelert patřil velšskému princi Llywelynovi, který statného vlkodava dostal darem od anglického krále Jana. Lidé v městečku jsou na legendu o statečném psovi patřičně hrdí a pečlivě Gelertův hrob, označený mohylou z kamenů, udržují a legendárního vlkodava uctívají. Společně se projdeme k půvabnému jezeru Llyn Dinas a v případě zájmu a času se můžeme vydat až k hrobu slavného psa Gelerta. Poté se objednaným autobusem přesuneme na do Liverpoolu, kde se ubytujeme na poslední noc. V rámci časových možností nás čeká podvečerní procházka městem .
6. den: Dle letového řádu program v Liverpoolu nebo odjezd na letiště do Manchesteru a odlet do Prahy.