Skotsko bez kompromisů - autobusem

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Skotsko bez kompromisů - autobusem

V rámci tohoto zájezdu vám chceme představit nejatraktivnější místa, památky i turistické zajímavosti Skotska. Vedle obvyklých turistických hitů, jako je královský Edinburgh, jezero Loch Ness či půvabné Glencoe, vám nabídneme i místa a události, které obvykle v nabídkách jiných zájezdů nenajdete. Navštívíte proslulý dudácký festival Military Tattoo, projedete se vlakem Harryho Pottera, vstoupíte do Ztraceného údolí a poznáte i vzdálené tajemné souostroví Orkney.

Program zájezdu

1. den: Večer odjezd z ČR. Non-stop cesta přes Německo do Holandska.
2. den: Ráno příjezd do Amsterdamu. Dopoledne prohlídka AMSTERDAMU, odpolední volno můžete využít např. k prohlídce slavného Rijksmusea se slavnou Rembrandtovou "Noční hlídkou", nebo k návštěvě brusírny diamantů. Večer nalodění na trajekt, kterým budeme pokračovat do anglického Newcastlu. Ubytování v kajutách.
3. den: Dopoledne vylodění v Newcastlu. Pokračování v cestě do Skotska a oblasti Edinburghu . Odpoledne zastávka u Rosslyn Chapel - krásná kaple z 15. století, údajné místo odpočinku Svatého grálu (film Šifra mistra Leonarda). Večer ubytování v hotelu.
4. den: ST. ANDREWS na východním pobřeží Skotska , pozůstatky velkolepé katedrály z 12. století, nejstarší a nejproslulejší golfové hřiště. EDINBURGH - procházka královskou mílí, návštěva hradu a večer možnost návštěvy představení Milittary Tattoo (fakultativně). Pozdě večer návrat na ubytování.
5. den: Dopoledne prohlídka jednoho z nejkrásnějších hradů ve Skotsku – STIRLING a krátká návštěva památníku Williama Wallace (kdo neviděl film Statečné srdce s Melem Gibsonem v hlavní roli?). Poté zamíříme do malebné části Skotska - TROSSACHS s řadou krásných jezer. Naše trasa povede kolem jednoho z nejkrásnějších skotských jezer - Loch Lomond. Dále průjezd tajemným vřesovištěm RANNOCH MOOR a úchvatným údolím GLENCOE, které je považováno za jednu z nejkrásnějších přírodních partií Skotska , nenáročná turistická vycházka (cca 1,5 hodiny, dle aktuálního počasí) do tzv. Ztraceného údolí. Později odpoledne dorazíme k prvním zálivům Severního moře. Cestou nádherné výhledy na západní pobřeží Skotska - zálivy a ostrovy i na nejvyšší horu Skotska – Ben Nevis. Večer ubytování v hotelu v oblasti Fort William.
6. den: Ráno se vydáme z městečka Fort William k proslulému Glenfinnanskému viaduktu, kde budeme moci spatřit i slavný vlak Harryho Pottera. Při této cestě se také zastavíme u Neptunových schodů. Neptunovy schody jsou soustavou osmi zdymadel na Kaledonském kanále, který spojuje západní a východní pobřeží Skotska. Dále krátká zastávka v městečku Arisaig, bývalém výcvikovém středisku speciálních jednotek, u památníku československých vojáků bojujících v Británii.). Odpoledne pak zamíříme k jednomu z nejkrásnějších skotských středověkých hradů Eilean Donan Castle. Hrad patří mezi nejnavštěvovanější místa Skotské vysočiny. Večer ubytování v hotelu.
7. den: Dopoledne se zastavíme u zřícenin hradu Urquhart Castle, místě nejčastějšího výskytu lochneské nestvůry. Kolem poledne návštěva palírny whisky nedaleko Inverness. Krátká zastávka v městečku Inverness. Odtud pak zamíříme dále na sever Skotska. Odpoledne dorazíme k jednomu z nejkrásnějších zámků skotské Vysočiny - Dunrobin Castle, prohlídka zámku i zahrad. V podvečer ubytování v hotelu.
8. den: Celodenní fakultativní výlet na SOUOSTROVÍ ORKNEYE . Ráno přejezd do přístavu John Groats, odtud trajektem do městečka Burwick na Orkneyích. Následuje autokarový okruh po ostrově: SCAPA FLOW - proslulá námořní základna britského válečného loďstva. Na jejím dně je potopeno přes 80 lodí německého námořnictva z doby 1. světové války. Italská kaple - zajímavý architektonický výtvor, který postavili italští váleční zajatci během 2. světové války. KIRKWALL - hlavní město Orkneyí s proslulou normanskou katedrálou z 12. století. SKARA BRAE - unikátně dochované město z doby bronzové. STANDING STONES STENNESS - unikátní „stojící kameny“, megalitická památka. RING OF BRODGAR - kamenný kruh z doby bronzové, další z ostrovních památek UNESCO. Večer návrat trajektem zpět na kontinentální část Velké Británie. Noční non-stop přejezd do jižní části Skotska .
9. den: Ráno zastávka v hraničním městečku JEDBURGH, ve kterém pobývala i Marie Stuartovna. Dopoledne příjezd do NEWCASTLU, prohlídka centra města, možnost návštěvy normanského hradu Castle Keep či prohlídka katedrály sv. Nicholase. Odpoledne nalodění na trajekt, ubytování v kajutách. Noční plavba do Holandska.
10. den: Dopoledne vylodění v Amsterdamu. Pokračování v cestě přes Německo do ČR. Návrat do Prahy v pozdních večerních hodinách.