To nejlepší z Londýna + CAMBRIDGE + OXFORD (letecky z Prahy)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To nejlepší z Londýna + CAMBRIDGE + OXFORD (letecky z Prahy)

Jedinečný eurovíkend s fundovaným průvodcem, během kterého uvidíte to nejlepší z Londýna a navíc univerzitní Cambridge a Oxford. Projedete se lodí po Temži a neunikne vám nic z londýnských zajímavostí. Vydáte se po stopách historie světoznámých univerzit a objevíte zdejší tradice a zvyky. Zažijte energii i řád Londýna a poznejte nejkrásnější univerzitní města!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 45 x 36 x 20 cm (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 15 kg, max. rozměr součtu všech stran 275 cm (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)

Zavazadlo za příplatek 2 800 Kč: odbavované zavazadlo o max. hmotnosti 23 kg


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

London Eye

Dospělý 1280.00 Kč
Dítě 1160.00 Kč

Cestovní pojištění: Slavia A + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B + STORNO (63 Kč / den / osoba)
Slavia C + STORNO (80 Kč / den / osoba)
Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelích v jednolůžkových a dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy, přílet do Londýna, ubytování na hotelu a program s průvodcem. V případě příznivého letového řádu po menším odpočinku přejedeme příměstským vlakem nebo metrem do centra   Londýna. Prohlédneme si náměstí Trafalgar Square, na kterém najdeme slavný Nelsonův sloup , dále uvidíme Piccadilly Circus a Čínskou čtvrť. Večer návrat na hotel společně nebo individuálně.
2. den: Dnešní den strávíme v centru Londýna, kde uvidíme Big Ben, Westminster Abbey i Buckingham Palace. V odpoledních hodinách budeme mít možnost navštívit nákupní ulici Oxford Street. Ráno se po snídani přesuneme příměstským vlakem nebo metrem do centra Londýna . Prohlídku začneme v části Westminster, kde se projdeme kolem hlavních atraktivit. Společně navštívíme nábřeží Temže, Whitehall, Horse Guards, Downing Street, kde se nachází oficiální adresa britského premiéra, Houses of Parliament s ikonickou  Clock Tower  (jejíž součástí je i slavný zvon Big Ben), Westminster Abbey, sídlo britské ho krále Buckingham Palace, kde můžeme zhlédnout střídaní stráží. Závěr naší procházky strávíme v okolí královského parku  St. James's Park, který vytvořil král Jindřich VIII. jako jelení honební revír, a podíváme se i k St. James's Palace, ve kterém v dnešní době sídlí královský soudní dvůr. V odpoledních hodinách budeme mít možnost navštívit proslulou nákupní ulici Oxford Street, kde se nachází velká obchodní centra i mnoho malých obchůdků.  Návrat na hotel v podvečerních hodinách.
3. den: Dopoledne se vydáme do univerzitního města Cambridge, poté přejedeme do stejně slavného města Oxford. V ranních hodinách se vydáme dohodnutým transferem na  výlet do univerzitního města Cambridge , kde stále vládne čirý studentský duch. Cambridge je jedno z nejslavnějších univerzitních měst na světě a je známé už od dob Římanů. Společně se projdeme univerzitním městem a navštívíme  nejslavnější královskou kolej King´s College (vstupné zahrnuto v ceně zájezdu), kterou založil již Jindřich VI. v roce 1441. Za příznivého počasí budeme mít také možnost projet se na loďce po místní řece Cam . Po prohlídce města zavítáme do druhého stejně slavného univerzitního města Oxford. Město Oxford je od nepaměti strategickým bodem na západních cestách vedoucích do Londýna. Společně si projdeme exteriéry středověkých kolejí. Mnohé z těchto 36 kolejí univerzity vznikly mezi 13. a 16. stoletím a shlukují se kolem centra Oxfordu. Zájemci mohou navštívit nejrozsáhlejší oxfordskou kolej Christ Church (vstupné není zahrnuto v ceně zájezdu). Dvě klidné řeky v Oxfordu – Cherwell a Isis – pak přímo vybízejí ke krásným procházkám po nábřeží města. Návrat na hotel v podvečerních hodinách.
4. den: Další den a opět londýnské památky - uvidíme například katedrálu sv. Pavla, divadlo the Globe, Tower of London či Tower Bridge. Lodí doplujeme k vyhlídkovému kolu London Eye. Ráno se přesuneme metrem nebo příměstským vlakem do centra Londýna. Můžeme se těšit na prohlídky jižního nábřeží řeky Temže a částí City a Southwark. Čeká nás: St. Paul´s Cathedral, Shakespearovo divadlo The Globe, Tate Modern a Millenium Bridge. Poté se přesuneme k proslulému paláci a pevnosti Jejího Veličenstva, Tower of London, a nejslavnějšímu zvedacímu mostu Tower Bridge. K vyhlídkovému kolu London Eye (pro předem objednané zájemce) doplujeme lodí po řece Temži. Projedeme se také známým červeným autobusem Double Decker.  Návrat na hotel společně nebo individuálně v podvečerních hodinách.
5. den: Po snídani dle letového řádu program v Londýně nebo odjezd transferem na letiště a odlet do Prahy.