Londýn pro rodiče a děti (letecky z Ostravy)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Londýn pro rodiče a děti (letecky z Ostravy)

Londýn pro malé i velké? Umíme a doporučujeme! Žádné nudné výklady a dlouhé fronty. S námi poznáte to nejlepší z Londýna pěšky, lodí z řeky Temže, z legendárních doubledeckerů i z ptačí perspektivy - vyhlídkového kola London Eye. Připravte dětem výjimečný zážitek skrze napínavé i poučné vyprávění našeho ilustrovaného cestovatele Vašíka a poznejte Londýn společně!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

London Eye

Dospělý 1090.00 Kč
Dítě 870.00 Kč

Skluzavka + vyhlídková věž ArcelorMittal Orbit

Dospělý 610.00 Kč
Dítě 380.00 Kč
Student 480.00 Kč
Senior 480.00 Kč

Vyhlídková věž ArcelorMittal Orbit

Dospělý 420.00 Kč
Dítě 200.00 Kč
Student 310.00 Kč
Senior 310.00 Kč

Cestovní pojištění: EASY (35 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (98 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu formou bufetu
během dne při prohlídce Londýna bude možné zakoupit jídlo na některé z přestávek v místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost navštívit některou z restaurací nebo občerstvení

Ubytování: hotel ***

hotel 3* se snadným přístupem do centra Londýna
na pokojích je k dispozici varná konvice + čaj a káva zdarma (dle typu hotelu)
na pokojích jsou k dispozici ručníky, mýdlo a vysoušeč vlasů (dle typu hotelu)

Program zájezdu

1. den: Pro začátek vás seznámíme s ilustrovaným Vašíkem a předáme vám tajný cestovatelský deník, se kterým budeme pracovat a bavit se po celou dobu zájezdu. Proletíme se nad Ostravou a ubytujeme se v hotelu. Odlet z Ostravy  bude v odpoledních hodinách, po příletu do Londýna se přesuneme zajištěným autobusem do hotelu, kde se ubytujeme. 
2. den: Druhý den nás čeká kapka adrenalinu, výlet do vesmíru i pod hladinu moře, plavba na řece, výhled z obřího ruského kola, procházka tunelem a roztomilý zlobr Shrek. Ráno se na hotelu nasnídáme a pak se společně vydáme k  lanovce Emirates Air Line . Tou se ve výšce 55 metrů doslova proletíme nad řekou Temží. Dorazíme až na místo zvané  Greenwich , kde dochází k rozdělení naší polokoule na východní a západní. Náš průvodce nám ukáže nejvýznamnější budovy a zajímavosti této oblasti Londýna a nás pak budou čekat další úkoly, šifry a indicie ze zájezdového dobrodružství. V individuálním volnu pak budeme moci navštívit to, co se nám na Greenwichi nejvíce zalíbilo. Pro starší je tu třeba budova  Královské observatoře  s dalekohledy a astronomickými přístroji nebo   Národní námořnické muzeum s modely lodí. Některé z nás jistě naláká prohlídka rychlé plachetnice, jednoho z posledních čajových kliprů na světě Cutty Sark – lodi, které se ve své době říkalo Královna moří. Mladší děti se pak můžou vypravit  tajemným podzemním tunelem  k farmě s domácími zvířátky  Mudchute Park and Farm . Po obědě společně nasedneme na loď a čeká nás  plavba po řece Temži.  Na obou jejích březích si z paluby prohlédneme slavné londýnské památky – pevnost   Tower of London , zvedací most  Tower Bridge,  katedrálu svatého Pavla (St Paul's Cathedral)  nebo  most Millenium Bridge , který v příběhu o Harrym Potterovi zničili obávaní Smrtijedi. Lodí doplujeme až k jednomu z nejslavnějších londýnských symbolů, budově britského parlamentu s ikonickou Clock Tower (jejíž součástí je i slavný zvon Big Ben). Hned naproti stojí obrovské ruské vyhlídkové kolo London Eye, na kterém se předem objednaní zájemci budou moci svézt a prohlédnout si město z ptačí perspektivy. Co by kamenem dohodil od ruského kola nás třeba nalákají další atrakce – podmořské akvárium Sealife, strašidelné muzeum  London’s Dungeon  nebo výlet za zlobrem Shrekem v  Shrek’s Adventure. Večer se společně nebo individuálně vrátíme na hotel.
3. den: I dnešek začneme na vlně zážitků. Sklouzneme se nejdál, podíváme se nejvýš a na čas nakoukneme k samotné královně. Z druhého patra červeného doubledeckeru si prohlédneme historická místa a na skok zavítáme do Číny. Po snídani pojedeme k londýnskému  Olympijskému parku , kde můžou ti nejodvážnější z nás vyzkoušet  nejvyšší a nejdelší skluzavku světa ArcelorMittal Orbit , která tak trochu připomíná vysokého zkrouceného červeného hada. Komu se tato atrakce nebude líbit, může zatím pozorovat město z vyhlídkové věže nebo se krátce projít po okolí. Všichni společně pak vyrazíme do části Londýna, která se jmenuje Westminster. Ten je místem, kde na nás doslova dýchnou londýnské dějiny. Projdeme se nejprve přes krásný  park svatého Jakuba . Když budeme mít štěstí, zahlédneme tu pelikány a můžeme také pozdravit místní veverky. Vydáme se také zjistit, zdali je britská královna doma ve svém oficiálním sídle,  Buckinghamském paláci  a poodhalíme další záhady zájezdového příběhu. Odpoledne nás čeká vzrušující jízda londýnskými ulicemi. Nasedneme totiž na jeden ze slavných  červených dvoupatrových autobusů , kterým se říká  doubledeckery . Podíváme se také k Trafalgar Square, uprostřed kterého stojí vysoký sloup, jehož vrcholek korunuje  socha admirála Nelsona, největšího námořního hrdiny Velké Británie . Dozvíme se o jeho vzrušujícím životě a na náměstí kromě toho uvidíme třeba také budovu Národní galerie, nejmenší britskou policejní stanici nebo čtyři obrovské bronzové lvy. Nakonec se vypravíme na místo, kde Londýn skutečně žije - na křižovatku  Picadilly  se sochou anděla Erose, u kterého se Londýňané scházejí. Nedaleko odtud je  Čínská čtvrť  nebo  nejstarší hračkářství na světě Hamley’s  a také spousta restaurací, stánků s občerstvením, obchodů se suvenýry a divadel. Večer se společně nebo individuálně vrátíme na hotel.
4. den: Každé dobrodružství má svůj začátek, ale i konec. Vašík se s námi dnes rozloučí a vy si domů krom zážitků, nových znalostí a svého cestovatelského deníku, odvezete i tajuplný poklad… Naše cestovatelská mise je u cíle. Po snídani dle letového řádu program v Londýně nebo odjezd transferem na letiště a odlet do Ostravy.