Velká Británie, Skotsko - Přes Vysočinu do hlavního města skotské whisky

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Velká Británie, Skotsko - Přes Vysočinu do hlavního města skotské whisky

GARANCE MALÉ SKUPINY (MAX. 8 OSOB)
Při našem putování za skotskou whisky navštívíme výrobní oblast skotské whisky Speyside, kterou protéká řeka Spey. Více než polovina všech existujících palíren ve Skotsku se nachází v tomto regionu, zdejší whisky nás okouzlí bohatou chutí a komplexním a relativně jemným charakterem. Mnoho palíren používá vodu přímo z řeky Spey. Není divu, že se jí někdy přezdívá "životadárná řeka". Zamíříme do "hlavního města světa whisky" Dufftown a prohlédneme si jeho vlajkovou loď, Glenfiddich distillery, zastavíme u Balvenie distillery a dalších palíren v okruhu několika čtverečních kilometrů. Whisky ochutnáme také v Cragganmore distillery, Glenlivet distillery a dalších palírnách, která mají návštěvnická centra. Cestou přes Vysočinu (Highlands) zastavíme k prohlídce palíren Dalwhinnie distillery a Edradour distillery. Whisky na Vysočině mají často mohutné, bohaté a kouřové chutě. Po prohlídkách palíren budeme relaxovat procházkami v překrásné a rozmanité skotské krajině a uvidíme nejednu historickou zajímavost.

Stravování: snídaně

snídaně.

Ubytování: různé

4x v hotelu.

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy, seznámení s hlavním městem Skotska EDINBURGHEM, prohlídka centra města a procházka s průvodcem po Royal Mile, návštěva hradu Edinburgh Castle nebo individuální volno v Edinburghu s možností nákupů na Princess Street. Vyhlídka na město z pahorku Artušovo křeslo. Cesta na sever zajímavou krajinou, přejezd do místa ubytování.
2. den: snídaně, prohlídka s ochutnávkou whisky v EDRADOUR DISTILLERY u Pitlochry. Edradour se pyšní tím, že je nejmenší palírnou ve Skotsku. Tři muži zajišťují veškeré činnosti při výrobě zdejší whisky. Prohlídka hradu BLAIR CASTLE, jehož vévoda drží jedinou soukromou armádu v Británii. Procházka Herkulovou zahradou a parkem s lesními velikány. Návštěva jedné z nejvýše položených palíren DALWHINNIE DISTILLERY na skotské Vysočině. Zastávka u krásně položených ruin bývalých kasáren u KINGUSSIE, kdysi to byl důležitý opěrný bod v krajině na severojižní cestě. Večer ubytování.
3. den: snídaně, návštěva "hlavního města světa whisky" DUFFTOWNU. Prohlídka palírny GLENFIDDICH DISTILLERY, produkující jednu ze dvou nejprodávanějších single malt whisky na světě. Je vyvážena do 180 zemí. Jméno Glenfiddich pochází z gaelštiny, znamená "údolí jelenů". Fotozastávka u palírny BALVENIE, která je v majetku William Grants and Son a místní single malt je zásadním příspěvkem také do u nás známé míchané Grant´s. Zastávky u dalších palíren v nejbližším okolí: DUFFTOWN, MORTLACH a GLENDULLAN. Večer návrat do místa ubytování.
4. den: snídaně, prohlídka GLENLIVET DISTILLERY. Reklamní slogan říká, že zdejší whiskou vše začíná. Je nejprodávanější single malt whisky ve Spojených státech. Návštěva a ochutnávka v CRAGGANMORE DISTILLERY ve vesnici Ballindalloch. Jedním z důvodů založení palírny na tomto místě byla přítomnost nedaleké železnice Strathspey Railway. Železnice ukončila provoz, sláva a užitečnost výroby whisky je trvalá. Zastávka s vyhlídkou na novou palírnu BALLINDALLOCH DISTILLERY, založenou v roce 2014. Zastávka v návštěvním centru palírny ABERLOUR, zastávka u palírny MACALLAN. Procházka na úpatí CAIRNGORM MOUNTAINS, které je druhým nejvyšším pohořím ve Skotsku. Přejezd do Edinburghu. Večer ubytování.
5. den: snídaně, přejezd na letiště, odlet do ČR.