Velká cesta Skotskem

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: mobilhome Doprava: autokarem Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Velká cesta Skotskem

PODROBNÝ OKRUH SKOTSKEM VČETNĚ OSTROVA SKYE A ANGLICKÉ SKVOSTY – YORK A LONDÝN.
Pohodová návštěva Skotska – cestujete celonočním trajektem, v kabinách s vlastním příslušenstvím, ve Skotsku bydlíte v mobilhomech v kouzelném prázdninovém středisku.

Skotsko je kouzelná země, kde krok za krokem můžete objevovat kouzelnou krajinu neotřelé a přitom divoké krásy. Najdete zde skalnaté zasněžené hory, oblé kopce vysočin, které se zrcadlí v hladinách jezer, tajemné slatiny a vřesoviště, jejichž barva se mění během roku jako mávnutím kouzelného proutku. Již v srpnu zde začíná kvést vřes, vršky se mění v růžovofialové kopce a země se připravuje na nejkrásnější část roku. Při procházkách kouzelnou přírodou můžete chodit i po cestách, kudy chodili Římané, králové, spisovatelé a zbojníci. Skotsko je kouzelné, zádumčivé, melancholické, ale i veselé, což dokazují nejen anekdoty o Skotech, ale i typičtí dudáci a populární skotské hry. A všechnu tu krásu, hrdinskou historii, melancholii i veselí můžete zažít se skleničkou pravé skotské whisky. Navštivte s námi Skotsko v jeho vrcholné sezóně, kdy kvetou vřesy.
Možnost letecké dopravy do Edinburgu. Cena letenky platí aktuálně v době nákupu. Nečerpané služby budou odečteny.

Ubytování: mobilhome

mobilhomy - v každém mobilhomu jsou 3 dvoulůžkové ložnice se společnou kuchyňkou a sociálním zařízením a hotel - dvoulůžkové pokoje s vl. přísl.

Program zájezdu

1. den: Odjezd v podvečer přes SRN do Holandska.
2. den: Příjezd do Holandska, prohlídka historického centra Amsterodamu s možností projížďky po grachtech, noční trajekt do Anglie – nocleh na trajektu – kabiny.
3. den: Pokračování v cestě na sever do Skotska, do místa ubytování. Od hraničního kamene první pohled do skotské krajiny, zastávka v městečku Jedburgh s mohutnou zříceninou kláštera - symbolické vítání s bohatou skotskou historií, poté přejezd do hlavního města Edinburghu, které je považováno za jedno z nejlépe situovaných měst na světě. Dominantou je hrad na sopečném vrchu, pod ním stará část. Vyhlídka od hradu a výhled z protějšího kopce Calton Hill, odkud je krásná Princess Street jako na dlani. Katedrála, Královský palác s klášterem Holyrood aj. Odjezd na nocleh.
4. den: Návštěva hradu Glamis, kde prožila dětství královna matka. Edzell - návštěva zříceniny hradu s franc. renesanční zahradou. Prohlídka tajemného hradu Dunnotar tyčícího se na mohutném útesu, procházka po proslavených útesech s vyhlídkou na přímořské letovisko Stonehaven. Návrat na ubytování.
5. den: Královský Stirling, jehož hrad a staré město se vypíná na sopečném vrchu, viktoriánský Wallaceův památník vypínající se ve své výšce 67 m nad bitevním polem, kde byli Angličané poraženi Willamem Wallacem. Dále přes Calander do oblasti The Trossachs - jeden z nejkouzelnějších koutů Skotska, scenérie „pohádkového snu“. Panenské jezero Loch Katrin – procházka, fakultativně možnost projížďky historickým parníkem po kouzelném jezeře. Vyhlídkovou cestou kolem romantických jezer zpět na ubytování.
6. den: Přejezd krásného pohoří Grampian a zastávka v horolezeckém a lyžařském centru Aviemore. Pokračování přes Inverness k tajemnému jezeru Loch Ness – zastávka v návštěvnickém centru - a podél jeho břehů na jih. Nejkrásnější pohled na jezero od hradu Urquahart. Zastávka u kaskády stavidel na Kaledonském kanálu u Fort Augustus. Dále přes Spean Bridge a návrat jedním z nejkrásnějších údolí Glen Coe s fotostopy, zastávka v Killinu u kouzelných peřejí a starého mlýna a cesta podél romantického jezera Loch Tay do místa ubytování.
7. den: Časně ráno odjezd na výlet na ostrov Skye, nejnavštěvovanější místo Hebrid - okružní jízda vás seznámí s dramatickou krásou pohoří The Cuillins a skalními útvary a útesy východního pobřeží - Old Man of Storr, Kilt Rock. Hrad Dunvegan - sídlo klanu Mac Leod se zahradami – prohlídka, možnost výletu loďkou ke koloniím tuleňů. Zpáteční cesta s výhledy na nejvyšší horu Británie Ben Nevis.
8. den: Procházka vřesovišti s možností výstupu na Ben-y-Vreckie - cesta rozkvetlými vřesovišti skýtající nádherné výhledy do oblasti Trossachs. Návštěva destilerie skotské whisky v Pitlochry s možností ochutnávky, procházka městečkem. Dunkeld – historické městečko s nejstarší katedrálou v zemi. Návrat na ubytování.
9. den: Cesta do  St. Andrews - města golfu - prohlídka zřícenin mohutné katedrály a starého univerzitního města (možnost návštěvy muzea golfu). Dundee - výhled z vrcholu Law Hill na město při širokém ústí řeky Tay, nad kterým se klene železniční most (techn. zajímavost), zastávka u Scottovy lodě Discovery. Perth - prohlídka Scone Palace – sídla rodiny Mansfieldů – místa korunovací skotských králů. Návrat na nocleh.
10. den: Časně ráno odjezd. Návštěva Falkirk Wheel – jediný rotační lodní výtah tohoto typu na světě. Přejezd Anglií – York – hlavní město severní Anglie – prohlídka Minstru – katedrály – klenotu anglické architektury, procházka starobylými uličkami města. Odjezd na nocleh.
11. den: Přejezd do Londýna – celodenní prohlídka nejznámějších pamětihodností: Tower, Tower Bridge, katedrála, sv. Pavla, Parlament, Westminster, Buckinghamský palác, Trafalgarské náměstí, Covent Garden aj., možnost návštěvy některého z četných muzeí. Přejezd na trajekt, trajekt do Francie.
12. den: Cesta zpět. Příjezd v podvečerních hodinách.