Bulharsko - krásy černomořského pobřeží

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel ***+ Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Bulharsko - krásy černomořského pobřeží

SLUNEČNÉ POBŘEŽÍ • NESEBR • ŘEKA ROPOTAMO • SOZOPOL • BURGAS • VARNA • KLÁŠTER ALADJA

Program zájezdu

1. den: 1. den: Odlet z Brna a Prahy do Burgasu, transfer na ubytování na Slunečném pobřeží nebo ve Sv. Vlasu, 3*–4* hotely do 200 m od pláže.
2. den: 2. den: Dopoledne prohlídka historického centra města Nesebr, jedinečně vystavěného na poloostrově spojeného mostem s novým Nesebrem. Jedinečná zachovalost původní architektury a historických památek přispěla k zařazení Nesebru na seznam památek UNESCO. Příjemnou procházkou poznáme úzké uličky plné starobylých domů ze dřeva a kamene, na každém kroku budeme moci obdivovat některý z kamenných chrámů, kostely, amfiteátr i další antické, byzantské i římské památky. Celé městečko žije rušným životem plným příjemných posezení v kavárnách i restauracích s nádhernými výhledy na moře. Doporučujeme i návštěvu historického muzea s ukázkami ojedinělých nálezů zbraní, nádob i šperků z různých historických období. Večer odjezd na návštěvu typické bulharské vesnice, kde se budeme moci seznámit s bulharským folklorem, tancem, písněmi i vystoupením tanečníka na žhavých uhlíkách. Připravena je samozřejmě také bohatá bulharská večeře s nápoji a neomezenou konzumací bulharského vína. Návrat do hotelu před půlnocí.
3. den: 3. den: Relaxaci a zábavu nám přinese plavba jachtou na moři s úžasným koupáním a obědem. Dopoledne se nalodíme a vyplujeme k mysu Emine. Na lodi nebude chybět i občerstvení, včetně typického mořského oběda: pečená ryba, bramborový a zeleninový salát, ovoce, alkoholické a nealkoholické nápoje. Během plavby budeme moci obdivovat pobřeží i vyzkoušet koupání přímo z lodi na otevřeném moři. Odpoledne návrat na Slunečné pobřeží.
4. den: 4. den: Celodenní výlet s plavbou po řece Ropotamo, která nám umožní seznámení s krásnou okolní přírodou. Okolo poledne příjezd do Sozopolu, historického města vystavěného na poloostrově se spoustou dřevěných a kamenných domů z 19. století s typickými horními patry přesahujícími do ulice a příjemně stínícími před horkým sluncem. V Sozopolu si zajdeme i na oběd do typické bulharské restaurace. Odpoledne odjezd do Burgasu, volno k procházce, nákupům nebo návštěvě muzea v tomto centru černomořského pobřeží. K večeru návrat do hotelu.
5. den: 5. den: Po snídani odjezd z hotelu a přejezd do dalšího z center černomořského pobřeží a třetího největšího bulharského města a největšího bulharského přístavu, Varny. Kromě různých uliček a kostelů stojí ve Varně za projití velký Primorskyj park, který založil český botanik Anton Novák podle vzoru parků Belvederu. Park je přímo u moře a je v něm ZOO, Delfinárium, námořní muzeum nebo Akvárium. Společně navštívíme místní Delfinárium s asi hodinovým vystoupením delfínů. Odpoledne osobní volno k procházkám po Varně s krásnou katedrálou Nanebevzetí z 19. stol. a životem tepajícími bulváry anebo v přímořském parku. K večeru návrat do hotelu.
6. den: 6.–7. den: Volno k odpočinku, koupání a příjemným procházkám po Slunečném pobřeží s krásnými písečnými plážemi, restauracemi s výhledy na moře a starý Nesebr i s mnoha obchůdky, kavárnami a restauracemi s místními specialitami. Fakultativně možnost celodenního výletu Jeep safari nebo výletu Solná laguna. Na výletě Jeep Safari pojedete starými džípy malebnými horskými cestami, několikrát přejedete i brody. Vyzkoušíte si střelbu ze vzduchovky, vyjedete na horský pás Stará Planina. Navštívíte ranč v typické bulharské vesnici Erkeč, kde Vám hospodyně nabídne typickou bulharskou banici (pečivo s balkánským sýrem) a kyselé mléko, které v Bulharsku svou konzistencí připomíná spíše náš jogurt. Navštívíte kapli Konstanina a Heleny s pramenem léčivé vody. Vyjdete k vysílači s výhledem na Slunečné pobřeží. Oběd bude v restauraci v Košarici, po obědě budete mít možnost ochutnat domácí sudovou rakii. K večeru návrat do hotelu. Zajímavý výlet Solná laguna Vás zavede na solnou pláž na břehu Atanasovského jezera poblíž Burgasu, kde budete moci obdivovat slanou vodu, čistý vzduch, černý písek a vyzkoušet si na vlastní kůži aplikaci léčebného bahna.
7. den: 8. den: Transfer na letiště a odlet do Brna a Prahy. NEBO
8. den: 8. den – 10./11. den: U prodloužených termínů je zájezd prodloužen o pobyt u moře, odpočinek u moře, volný program.
9. den: 11./12. den: Odlet zpět do Brna.