Černá Hora - NP Durmitor, Sinjajevina na kole se zastávkou u moře - stan

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: vlastní stany Doprava: autokarem Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Černá Hora - NP Durmitor, Sinjajevina na kole se zastávkou u moře - stan

Na poměrně malém území se nachází jedno z nejmalebnějších a nejznámějších pohoří Černé Hory - Durmitor, který se svými 48 štíty vyšších než 2 000 m, 18 jezery, 5 kaňony a 748 prameny bude těžko hledat konkurenci v širém okolí. Pojeďte s námi poznat blíže toto úchvatné území, které bylo roku 1980 zapsáno na seznam UNESCO, na kole. Nahlédneme do hlubokých kaňonů velkých řek Piva, Tara a Sušice, hlavní horstvo překřížíme skrze průsmyky. Budeme se osamoceně toulat po loukách Sinjajeviny, kde nám jedinou společností budou pasoucí se ovce a skot. Královská etapa povede kolem celého masivu tohoto majestátného vápencového pohoří. Hlavním východiskem pro naše výlety a cyklotoulky bude v samotném srdci Durmitoru, v Žabljaku. Zpáteční cestu si zpříjemníme koupáním u moře. Provází L. Martinek.

Poznámka: svozy platí jen pro turistickou variantu.

Stravování: vlastní

bez stravy, možnost přikoupení polopenze.

Ubytování: vlastní stany

ve vlastních stanech v kempu.

Program zájezdu

1. den: odjezd z ČR odpoledne, přejezd přes Slovensko, Maďarsko, Srbsko do Černé Hory.
2. den: ráno příjezd do Černé Hory na okraj nejkrásnějšího národního parku Černé Hory - DURMITOR. Po nefrekventované silnici ze sedla do samotného nitra NP. Přejezd přes nejznámější most Černé Hory na řece Tara. Výšlap od Tary k ubytování nacházejícímu se v srdci Durmitoru, v ŽABLJAKU (cca 40 km, náročnost 2 z 5).
3. den: toulky zapomenutým krajem SINJAJEVINY. Pro MTB kola základní trasa 60 km (50 % asfalt, 50 % louky a šotolina, náročnost 3 z 5). Pro treková kola okruh přes VRAŽJE JEZERO (možnost koupání) a RIBLE JEZERO s možností odbočky na ZMINIČKO JEZERO po asfaltu (40-50 km, náročnost 2 z 5).
4. den: sjezd do kaňonu řeky TARA. Průjezd nejdelším a nejhlubším kaňonem Evropy (UNESCO) do DUBRILOVINY (klášter sv. Jiří z 16. st.), (45 km po nefrekventované asfaltce), popř. pokračování kaňonem až do MOJKOVACE.
5. den: královská etapa - DURMITORSKÝ PRSTENEC, okruh kolem Durmitoru na kaňon řeky Sušice, přes Trsu a Sedlo zpět na hotel (cca 80 km, náročnost 3,5 z 5, stoupání 2 000 m). Lehčí trasa - výjezd na vyhlídku ČUROVAC s panoramatickými výhledy do monumentálního kaňonu řeky Tary s možností odbočky na lyžařské středisko MAMČILOV GRAD a VELKÝ ŠTUOC (40 km, náročnost 2 z 5).
6. den: malebnými vesničkami podél Pivsko jezero a dále proti proudu řeky Bukovica k nejužšímu kaňonu NEVIDIEMO. Střídání asfaltu se šotolinou s úchvatnými výhledy 600 m dolů na jezero. Na konci výhledy do kaňonu řeky KOMARNICA, kde nás bude čekat autobus u stylové restaurace (60 km, náročnost 2,5 z 5).
7. den: ze sedla v samém srdci Durmitoru sjezd nevyužívanou a velmi málo známou MTB stezkou pod tunel IVICA NAD ŠAVNIKEM. Dále po staré cestě podél SINJAJEVINY s možností koupání v blankytně modrém VRAŽJE JEZERO zpět do hotelu (15 km MTB pěšina - single track, poté 40 km asfalt, náročnost 2 z 5).
8. den: snídaně a přejezd autobusem nově postavenou zkratkou (cca 2 hod.) k moři do historického města HERCEG NOVI, koupání, relaxace na pláži, prohlídka města. Pro zájemce možnost rovinaté etapy kolem Kotorského a Risanského zálivu do IGALA (60 km). Večer odjezd z Černé Hory domů.
9. den: příjezd do ČR v odpoledních hodinách.