Karlovarsko - přírodní krásy na kole

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Karlovarsko - přírodní krásy na kole

Nejkrásnější místa přírody na Západě Čech.

Cyklistické putování po Karlovarsku vás provede všemi pohořími kraje a většinou lázeňských měst. Navštívíte několik Národních přírodních rezervací a podíváte se do nejzápadnějších koutů naší republiky v Ašském výběžku. Ubytovaní budete v Parkhotelu Richmond s bohatou tradicí, odkud to je 5 minut pěšky do centra našich největších lázní se světoznámým Vřídlem. Denně až do půl desáté lze použít hotelový bazén s vodou teplou 30 stupňů.

Ubytování: hotel ***

hotel Marttel, Karlovy Vary. Dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím, televizí a možností WIFI připojení.

Program zájezdu

1. den: V ranních hodinách odjezd a dopolední přesun do Západních Čech. DOUPOVSKÉ HORY – pojedete úpatím Doupovských hor kolem vojenského újezdu Hradiště. VALEČ – výchozí místo trasy pro první den. V obci je barokní zámek a kostel Nejsvětější trojice. Pojedete mírně zvlněnou krajinou po vedlejších silničkách a zpevněných cestách. Od letiště sjedete do KARLOVÝCH VARŮ.
2. den: Autobus vás vyveze do Krušných hor do městečka Přebuz. KRUŠNÉ HORY – pohoří dříve přezdívané jako Rudohoří, které je díky sopečné činnosti bohaté na výskyt kovových rud a léčivých pramenů. Vy se vydáte kolem horských rašelinišť a bývalých těžebních rudných areálů na Jelení, kde budete pokračovat po hřebeni Krušnohorské magistrály do Horní Blatné. Přes obec Pernink a město Nejdek či Novou Roli se vrátíte do Karlových Varů. V Krušných horách si budete moci projít ruiny staveb bývalého dolu Rolava, které jsou dnes magickým místem propojení s přírodou. NEJDEK – město vzniklo díky těžbě cínu a železné rudy v oblasti Krušných hor. Mezi zajímavosti města patří hranolová věž původního románsko-gotického hradu. Za vidění jistě stojí i barokní kostel sv. Martina v centru města. NOVÁ ROLE – jedno z nejmladších měst v zemi vděčí za svůj rozvoj porcelánu. Právě zde se začal těžit kaolin, díky kterému se mohl začít vyrábět světoznámý karlovarský porcelán. Ve městě vzniklo mnoho manufaktur na porcelán. Většina jich zanikla, ale dodnes zde porcelán vyrábí společnost Thun. V cíli naší etapy v Karlových Varech doporučujeme návštěvu bývalé výrobny, dnes muzea Becherovky s možností degustace nejen světoznámého 13. pramene.
3. den: Ráno vyrazíte do Ašské vrchoviny v nejzápadnějších částech ČR do Trojmezí. TROJMEZÍ – místo, kde se schází naše hranice s hranicemi Bavorska a Saska. Odtud projedete signálkou po trase tzv. železné opony do Aše. AŠ – nejzápadnější město Česka se zajímavým novorenesančním kostelem a muzeem věnovanému textilu se sbírkou 25 000 párů rukavic. Dále pojedete přes obec Hazlov a městečko Skalná k Národní přírodní rezervaci Soos. SOOS – zde si projdete naučnou stezku kolem bahenních sopek a minerálních pramenů utvářejících pozoruhodnou krajinu. Můžete zde navštívit muzeum věnované této pozoruhodné přírodní rezervaci. Poté budete pokračovat na Nový Drahov. NOVÝ DRAHOV – malebná vesnička, pro kterou jsou typické čtvercové Chebské statky. Naše trasa končí v malebných Františkových Lázních, kde můžete ochutnat místní léčivé prameny. FRANTIŠKOVY LÁZNĚ – lázně vznikly na popud císaře Františka I. a městečko charakterizují krásné empírové a secesní lázeňské budovy. Po sportovním výkonu se budete moci projít a odměnit se klidnou atmosférou zdejších lázní.
4. den: Autobus vás zaveze do Chráněné krajinné oblasti Slavkovský les na Vysoké sedlo. SLAVKOVSKÝ LES – hornatý “ostrov zeleně” ve středu lázeňského trojúhelníku. VYSOKÉ SEDLO – horské sedlo ve výšce 904 metrů. Zdatnější cyklisté mohou vyšlápnout i na vrchol Lesný (983 m). LESNÝ – vrchol je nejvyšším místem Slavkovského lesa. Naše trasa povede na osadu Kladská. KLADSKÉ RAŠELINIŠTĚ – zde se můžete projít po naučné stezce Národní přírodní rezervace Kladské rašeliny přes rašeliniště Tajga. Stezka je 1,6 kilometrů dlouhá u uvidíte pralesovitý porost borovic, odrážející se v hladině Kladského rybníka. TŘI KŘÍŽE – zastavíte u pahorku U tří křížů, přírodní památky s trojicí kamenných křížů. Nachází se zde Národní přírodní památka Upolínová louka, kde roste vzácný a ohrožený upolín evropský. Projedete podél Dlouhé stoky do města Krásno, kde za posledních 150 let klesl počet obyvatel na čtvrtinu. Město žilo z těžby cínu, která přestala. KRÁSENSKÝ VRCH – vrchol s rozhlednou, ze které je krásný panoramatický výhled. Přes Horní Slavkov se přesunete do Lokte. LOKET – město s gotickým hradem nad řekou Ohře. Nakonec se údolím řeky Ohře přes Svatošské skály vrátíte do Karlových Varů. SVATOŠSKÉ SKÁLY – zajímavá přírodní památka s žulovými štíty „Svatebního průvodu“.
5. den: Poslední den vás autobus vyveze přímo na nejvyšší vrchol Krušných hor. KLÍNOVEC 1244 m – vrchol s kamennou rozhlednou. Kdo by chtěl, může využít zdejších sjezdů po stezkách trailového parku do Jáchymova. Naše trasa vede na Boží Dar. BOŽÍ DAR – nejvýše položené „město“ v Česku. Přes Jáchymov se vydáte po cyklostezce bývalé důlní dráhy do Ostrova. JÁCHYMOV – lázeňské město, které je známé díky uranovým dolům. OSTROV – město plné historických památek, které se chlubí sítí pravoúhlých širokých ulic. Ve městě se nachází zámek, Palác princů a Letohrádek. Monumentální je stavba Domu kultury. Je tu také vynikající cukrárna na Starém náměstí. Po návštěvě Ostrova vyrazíte na kole zpět do Karlových Varů a po naložení kol bude následovat odjezd.