KROJOVANÉ VINOBRANÍ

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

KROJOVANÉ VINOBRANÍ

Bzenecké krojované vinobraní s jarmarkem řemeslných výrobků, výstavami, koncerty, pouťovými atrakcemi i taneční veselicí. Beseduje se v búdách při skleničkách lahodného moku. Dobré bzenecké víno zachutnalo již nejedné známé osobnosti. Při svých cestách se zde zastavili básník Petr Bezruč, mistr Josef Suk, malíř Mikoláš Aleš, ale i A. Rodin, S. Čech, F. X. Šalda a jiní. Pohostinnost vinných sklepů nabízí dnes v Bzenci mnoho soukromě hospodařících vinařů. Bzenecká vína se prodávají po celé České republice.

Ubytování: hotel

hotel v Hodoníně, dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím

Program zájezdu

1. den: odjezd v ranních hodinách, přesun na jižní Moravu. BUCHLOV – prohlídka hradu. Vycházka. BUCHLOVICE – prohlídka parku a zámku. BZENEC – možnost posezení s cimbálovkou.
2. den: BZENECKO – dopoledne putování mezi vinohrady. Výhledy poskytnou rozhledny Doubí a Floriánka. Z vyhlídkových plošin uvidíte vrcholky Bílých Karpat, Chřibů, údolí Moravy a hrad Buchlov. Výstup na vyhlídku sv. Florián. Odpoledne účast na Bzeneckém vinobraní. Čeká vás krojovaný průvod, jarmark, cimbálovka. Bohatá nabídka od místních vinařů.
3. den: KYJOV – zámek s vlastivědným muzeem. Vycházka mezi vinohrady s pěknými výhledy. V odpoledních hodinách odjezd, návrat do 18.30 hodin.