NP Malá Fatra, Beskydy s lehkou turistikou, Krakov

Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: polopenze
1 termín od 9. července 2024

Cena zájezdu

od 8 990 Kč


Hory a lesy, krásná příroda a mnoho různých aktivit – to vše jsou důvody, proč navštívit Beskydy a oblast Valašska. Vydáme se na bájnou horu Radhošť se sochou boha Radegasta, nevynecháme půvabný Štramberk s dominantou Štramberské Trúby, se životem lesa se seznámíme na Stezce Valašska. Celý popis

NP Malá Fatra, Beskydy s lehkou turistikou, Krakov

Termíny a ceny

09.07. - 14.07.2024 úterý - neděle
polopenze autokarem
8 990 Kč
cena za 6 dní (5 nocí)

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • 5x ubytování v hotelu (dvoulůžkové pokoje s vlastním příslušenstvím)
  • 5x polopenzi
  • dopravu autobusem
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • V hotelu se platí místní poplatek. Jeho výši určuje obecně závazná vyhláška o místním poplatku z pobytu v daném místě, Rožnov uvádí 50,-Kč /osoba /noc.

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 270 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 2500 Kč)
  • Fakult. výlet 5. den (Krakov, od min. počtu 20 os.) (příplatek: 390 Kč)

    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Popis zájezdu

NP Malá Fatra, Beskydy s lehkou turistikou, Krakov

Hory a lesy, krásná příroda a mnoho různých aktivit – to vše jsou důvody, proč navštívit Beskydy a oblast Valašska. Vydáme se na bájnou horu Radhošť se sochou boha Radegasta, nevynecháme půvabný Štramberk s dominantou Štramberské Trúby, se životem lesa se seznámíme na Stezce Valašska.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v ranních hodinách do západního podhůří Beskyd , projedeme krajem Kopřivnicka a Novojičínska. Hrad STARÝ JIČÍN - výrazný kopec se zříceninou hradu je krajinnou dominantou nedaleko Nového Jičína, jeden z nejstarších moravských hradů, který vznikl ve 30. letech 13.st. NOVÝ JIČÍN se čtvercovým náměstím a domy s podloubími a kostelem Nejsvětější Trojice z r. 1500. ŠTRAMBERK - jedno z našich nejmalebnějších měst - a slavná ŠTRAMBERSKÁ TRÚBA s nádherným výhledem do okolí. Během pěšího výletu nevynecháme ani unikátní JESKYNI ŠIPKA s doklady velmi starého osídlení neandrtálského člověka již před 40 000 lety.
2. den: KARLOVICKÁ HŘEBENOVKA (13 km, převýšení celkem 490 m.) – jedna z nejhezčích hřebenových tras v Beskydech , z Třeštíku přes VRCHOLY VYSOKÁ (nejvyšší vrchol a zároveň jediná tisícovka Vsetínských vrchů, 1 024 m.), KOTLOVÁ A SOLÁŇ (někdy se mu přezdívá „vrch umělců“, protože v Čartácké hospodě pod vrcholem se scházeli významní malíři, spisovatelé a hudební skladatelé) dojdeme na Čarták, kde bude čekat autobus.
3. den: Výlet k našim sousedům do nádherné oblasti NP MALÁ FATRA. Cca 4 hodinová turistika v NP MALÁ FATRA: z obce TERCHOVÁ průchod přes dvě nejkrásnější soutěsky Malé Fatry DOLNÉ DIERY a NOVÉ DIERY do obce ŠTEFANOVÁ. Návrat na Moravu.
4. den: Autobusem vyjedeme na PUSTEVNY (1 029 m.) s dřevěnými stavbami Libušín a Maměnka od Dušana Jurkoviče. Odtud budeme pokračovat kolem sochy pohanského boha slunce, hojnosti a úrody RADEGASTA pozvolným stoupáním na bájemi a mýty opředenou horu RADHOŠŤ (1 129 m.) s kaplí sv. Cyrila a Metoděje. Variantně možnost prodloužení trasy o jedinečnou atrakci STEZKA VALAŠSKA s možností přechodu přes vrchol TANEČNICE (1 084 m.).
5. den: Fakult. výlet do města Krakov (uskuteční se od min. počtu 20 os.). Prohlídka KRAKOVA (UNESCO) – královský hrad WAWEL, katedrála – místo korunovace polských králů, Rynek, cihlová gotická Mariánská bazilika, CollegiumMaius-nejstarší část univerzity, tržnice Sukiennice, návštěva židovské čtvrti KAZIMIERZ. Návrat na Moravu v pozdních večerních hodinách. Kdo by nechtěl na výlet do Krakova může den strávit prohlídkou pěkného rožnovského skanzenu a vydat se na pěší procházku k Jurkovičově rozhledně.
6. den: „Perla Moravy“ KROMĚŘÍŽ - jedno z nejkrásnějších měst na Moravě, Arcibiskupský zámek se zahradami zapsané do seznamu UNESCO, hodnotné interiéry, významná obrazárna a knihovna. Odpoledne procházka v centru OLOMOUCE (Horní a Dolní náměstí, sloup, orloj, radnice, věž aj.). Návrat do Prahy ve večerních hodinách.