Vltava - 5 denní voda z Vyššího Brodu do Boršova

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: kemp Doprava: vlastní Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Vltava - 5 denní voda z Vyššího Brodu do Boršova

Vydejte se s přáteli na týdenní plavbu z Horní Vltavice do Boršova, při které si užijete jak plavby v meandrech, kterými Vltava zvolna protéká ojedinělou a působivou scenérií šumavského národního parku, tak i rychlého toku v peřejkách a v peřejích v místech, kde se řeka zahloubila do zalesněných údolí; romantických tišin s klidnou hladinou se zrcadlícími se slunečními paprsky lákajícími ke koupání i pověstných, dnes již legendami opředených vltavských jezů a šlajsen. Nudit se rozhodně nebudete ani na břehu. Navštivte romantickou zříceninu hradu Dívčí Kámen nebo hrad Rožmberk, v němž můžete zažít i noční prohlídku v dobových kostýmech s výukou historického tance a rozhodně si nenechte ujít jedinečnou atmosféru křivolakých uliček večerního Českého Krumlova se spoustou útulných hospůdek. Zkrátka vychutnejte a užijte si svoji vodáckou dovolenou jaksepatří.

V ZÁKLADNÍ CENĚ již i UBYTOVÁNÍ V KEMPECH, SNÍDANĚ a VYPŮJČENÍ NEOPRÉNOVÝCH BOT a NEPROMOKAVÝCH BUND !

Noclehů celkem: 4

Míst pobytu celkem: 4

Sjížděný úsek: Vyšší Brod - Boršov     |     Počet km: 70     |     Obtížnost:  WW 1

Používané lodě: Otevřené klasické dvoumístné plastové Vydry, případně trojmístné Tukany s třetí sedačkou pro porcelánka nebo stabilní nafukovací dvoumístné Pálavy, vhodné zejména pro začátečníky.

Minimální věk: Minimální věk účastníků u dětských skupin je 11 let, děti v doprovodu rodičů dle dohody.                                                        . ORGANIZACE PUTOVÁNÍ: Minimální počet účastníků v jedné skupině je 15 osob, maximální dle dohody. Denní sjížděné úseky jsou dlouhé cca 15–25 km. Plavba probíhá za účasti našich zkušených instruktorů, kteří zajišťují hladký průběh programu včetně instruktáže účastníků a proškolení před plavbou. Veškeré potřebné vybavení k plavbě – plastové kánoe, plovací vesty, pádla a vodotěsné sudy na uložení některých osobních věcí v lodích, jakož i jeho přepravu a přepravu osobních zavazadel během programu zajišťuje Sport-S. K dispozici účastníkům je i další sportovní a tábornické vybavení (volejbalový, fotbalový míč, petanque, frisbee, pivní sety, sekera, pila). Všichni účastníci musí umět plavat!

Fakultativní nabídka: Během plavby je možné navštívit historické, kulturní a technické památky v okolí. Vstupné do navštívených objektů není zahrnuté do ceny.

Organizátor zájezdu: Sport-S si vyhrazuje právo rozhodnout s ohledem na bezpečnost všech účastníků vodáckých programů i z důvodu ochrany poskytovaného vybavení v případě nepříznivého vodního stavu o provedení následujících změn v programu: • Pokud je aktuální vodní stav nízký tak, že zabraňuje splutí zvolené řeky nebo úseku, může Sport-S stanovit náhradní trasu po jiné řece nebo úseku při zachování obdobných podmínek (termín, obtížnost, cena, apod.) nebo program zrušit. • Při vyšších vodních stavech a tudíž zvýšené obtížnosti sjížděné řeky může Sport-S nahradit obvykle používané vybavení – otevřené kánoe bezpečnějšími nafukovacími čluny (pálavy, orinoka), popř. stanovit náhradní trasu nebo program zrušit

Stravování: snídaně

V ceně je snídaně na tábořištích formou bufetu – zahrnuje obvykle čaj, kávu, pečivo, máslo nebo margarín, džem, sýry, uzeniny nebo paštiku, sladké pečivo, případně ovoce.

Doprava: vlastní

• Dopravu na místo zahájení plavby a z místa jejího ukončení si účastníci zajišťují sami. Místa zahájení a ukončení plavby jsou dobře dostupná veřejnou dopravou. Parkování osobních aut je za poplatek na vyhražených místech. Pomůžeme vám s přepravou účastníků mezi startem a cílem plavby, případně zajistíme přepravu řidičů k zaparkovaným autům.

Nástupní místa: Kemp Pod Hrází Vyšší Brod

Ubytování: kemp

Ubytování na tábořištích a v kempech na břehu řeky ve vlastních stanech. Za příplatek případně i v chatkách.

Program zájezdu

1. den: vpodvečer sraz v kempu ve Vyšším Brodě
2. den: po snídani a úvodní instruktáži plavba Vyšší Brod - Branná (nebo Rožmberk), 21 km
3. den: po snídani plavba Branná - Český Krumlov, 13 km
4. den: po snídani plavba Český Krumlov - Zlatá Koruna (17 km) nebo Dívčí Kámen (27 km)
5. den: po snídani plavba do Boršova, podle toho odkud budeme vyplouvat - 10 km (z D.K.) nebo 20 km (Z.K.), ukončení plavby, odjezd domů