Zámky, památky UNESCO a přírodní krásy Moravy

Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: snídaně
1 termín od 21. července 2024

Cena zájezdu

od 7 990 Kč 8 390 Kč


Střední Morava je velmi rozmanitým krajem s bohatým historickým dědictvím a nádhernou přírodou. Naše trasy Vás zavedou na nejkrásnější místa moravských hor, seznámí Vás se zdejšími památkami UNESCO a hlavně budete moci ocenit nesmírnou rozmanitost šlechtických hradů, zámků a církevních staveb v tomto regionu. Celý popis

Termíny a ceny

21.07. - 26.07.2024 neděle - pátek
snídaně autokarem
Sleva 5% 8 390 Kč 7 990 Kč
cena za 6 dní (5 nocí)

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování v hotelu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 5x snídani

Cena nezahrnuje

  • pobytovou taxu ve výši 50 Kč / os. nad 18 let / den, tj. celkem 250 Kč, splatná na místě po příjezdu na ubytování

Výlety

  • pojištění storna zájezdu (příplatek: 210 Kč)
  • 5x večeře (příplatek: 1100 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 2000 Kč)

    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Popis zájezdu

Zámky, památky UNESCO a přírodní krásy Moravy

Střední Morava je velmi rozmanitým krajem s bohatým historickým dědictvím a nádhernou přírodou. Naše trasy Vás zavedou na nejkrásnější místa moravských hor, seznámí Vás se zdejšími památkami UNESCO a hlavně budete moci ocenit nesmírnou rozmanitost šlechtických hradů, zámků a církevních staveb v tomto regionu.

Program zájezdu

1. den: Odjezd Prahy v ranních hodinách. Jedinečný nádherný rokokový zámek NOVÉ HRADY u Litomyšle, přezdívaný též „České Versailles“ či „Malý Schönbrunn“. Procházka v přírodní rezervaci TOULOVCOVY MAŠTALE, kde Vás okouzlí skalní pískovcové labyrinty v borových lesích. Dojezd na ubytování.
2. den: Výlet do BESKYD , PUSTEVNY – obec v sedle v nadmořské výšce 1018 m n. m., dřevěné stavby podle návrhu architekta Jurkoviče, nenáročný výstup ke slavné soše boha Radegasta, případně na Radhošť (cca 8 km celkem). ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – vyhlášený skanzen Valašské muzeum v přírodě, Jurkovičova rozhledna aj.
3. den: Dopoledne návštěva majestátního hradu BOUZOV . Přejezd do OLOMOUCE – prohlídka historické metropole Moravy, významná památková rezervace, Horní náměstí se sloupem Nejsvětější trojice (zapsaný na seznamu UNESCO), radnice s orlojem, kašny, paláce, arcibiskupský dóm sv. Václava, Olomoucký hrad aj. Návštěva významného poutního místa SVATÝ KOPEČEK a baziliky Panny Marie, které tvoří dominantu zdejšího kraje.
4. den: „Perla Moravy“ KROMĚŘÍŽ – jedno z nejkrásnějších měst na Moravě, Arcibiskupský zámek se zahradami zapsané do seznamu UNESCO, hodnotné interiéry, významná obrazárna a knihovna. Návštěva pohádkového zámku LEŠNÁ s bohatě zařízenými komnatami v areálu vyhlášené zoo.
5. den: Středověký královský hrad BUCHLOV, známý z lidové písničky, místo vyhledávané filmaři. Zámek BUCHLOVICE – barokní komplex s překrásnou zahradou ve francouzském stylu. Nejvýznamnější moravské poutní místo VELEHRAD , pravděpodobně bývalé středisko slavné Velkomoravské říše, spojené s cyrilometodějskou tradicí.
6. den: Výlet do JESENÍKŮ , zastávka v miniaturních lázních KARLOVA STUDÁNKA, výjezd autobusem k chatě Ovčárna, výstup (cca 3,5 km, 250 m převýšení) na nejvyšší vrchol Moravy PRADĚD (1 491 m n.m.), možnost dalekého výhledu z rozhledny vysoké 73 m. Pro zájemce sestup po naučné stezce (cca 6 km) údolím Bílé Opavy zpět do Karlovy Studánky. Zastávka v městě ŠTERNBERK , jehož dominantu tvoří hrad z 13. století. Návrat do Prahy ve večerních hodinách.

Podobné zájezdy