Chile & Velikonoční ostrov

Ubytování: hotel ** Doprava: letecky Strava: snídaně
1 termín od 8. listopadu 2024

Cena zájezdu

od 139 990 Kč


Termíny a ceny

duben 2024

29.04. - 10.05.2024 pondělí - pátek
snídaně letecky (Praha)
139 990 Kč
cena za 12 dní (9 nocí)

listopad 2024

01.11. - 12.11.2024 pátek - úterý
snídaně letecky (Praha)
136 990 Kč
cena za 12 dní (9 nocí)
06.11. - 17.11.2024 středa - neděle
snídaně letecky (Praha)
139 990 Kč
cena za 12 dní (9 nocí)
08.11. - 20.11.2024 pátek - středa
snídaně letecky (Praha)
139 990 Kč
cena za 13 dní (10 nocí)

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu a letištní poplatky
  • místní přelety a letištní poplatky
  • 10x nocleh ve 3*/4* hotelech se snídaní
  • veškeré transfery během okruhu
  • všechny prohlídky a vstupy dle programu
  • služby česky hovořícího průvodce (min. 10 osob)

Cena nezahrnuje

  • fakultativní výlety a vstupy
  • spropitné
  • cestovní pojištění

    • Poznávací zájezdy

Popis zájezdu

Chile & Velikonoční ostrov


Program zájezdu

1. den: ODLET Z PRAHY: Sraz na letišti, odlet do Santiaga de Chile.
2. den: PŘÍLET DO SANTIAGA DE CHILE: Po příletu do Santiago de Chile transfer do hotelu. Odpoledne krátká prohlídka města a jeho největších atrakcí - kostel San Francisco, Cerro Santa Lucia, Alameda, Palacio de la Moneda, Plaza de la Constitución, Ex Congreso Nacional, Plaza de Armas s katedrálou. Nocleh v Santiagu de Chile.
3. den: SANTIAGO DE CHILE - CALAMA - SAN PEDRO DE ATACAMA: Dopoledne prohlídka zbytku města, případně výjezd na některou z vyhlídek. Odpoledne přelet do Calamy s následným transferem do města San Pedro de Atacama. Nocleh.
4. den: SAN PEDRO DE ATACAMA - ATACAMA SALT FLAT: Po snídani návštěva vesničky Tulor, která je stará přibližně 3000 let a je nejstarší doloženou osídlenou vesnicí v údolí a pevnosti Pucara de Quitor. Odpoledne návštěva vesnice Toconao, další zastávkou je obrovské vysychající jezero Chaxa, které je součástí solné pláně Salar de Atacama. Návrat do San Pedra a nocleh.
5. den: EL TATIO - MACHUCA – MOON VALLEY: Brzy ráno odjezd ke gejzírům El Tatio, nacházející se v nadmořské výšce 4.320 m, Jedná se o největší gejzíry na jižní polokouli a třetí největší na světě. Ke gejzírům se přijíždí při východu slunce, protože v tu dobu jsou nejaktivnější. Ve vzduchu je cítit síra, horká voda vyvěrá na povrch v podobě bublajících pramenů. Jezírka jsou pokryta barevnými krystaly soli. Ráz krajiny je jakoby z jiného světa. Cestou zpět do San Pedra ve výšce 3.400 m navštívíme vesničku Machuca – jednoduché malé kamenné domečky se slaměnou střechou, prašné cesty, prostý kamenný kostelík na návrší – úžasné místo uprostřed vysočiny s velkolepým výhledem na Andy a solnou pláň Atacama. Na večer návštěva měsíční krajiny Valle de la Luna v pozadí se zasněženým vrcholkem sopky a krásným západem slunce, kdy se okolní kopce zahalí do plejády různých odstínů barev. Návrat do hotelu, nocleh.
6. den: SAN PEDRO DE ATACAMA – CALAMA: CALAMA – SANTIAGO DE CHILE: Dopoledne volno k nákupu suvenýrů, nebo na procházku městem, které bylo centrem paleolitické civilizace s návštěvou místního hliněného kostela. Pozdě odpoledne odjezd na letiště v Calamě, odbavení a let do Santiaga de Chile. Nocleh v Santiagu de Chile.
7. den: SANTIAGO DE CHILE – VELIKONOČNÍ OSTROV: Transfer na letiště a odlet na Velikonoční ostrov (v místním jazyce Rapa Nui), nejdále obydlený ostrov na světě. Krátký transfer do hotelu v hlavním městě Hanga Roa, ubytování. Odpoledne procházka podél pobřeží k původnímu přístavišti a na archeologické naleziště k Ahu (plošina, na níž se stavěly známé sochy moai) - Ahu Tahai, kde jako jedinou moai zdobí oči z bílého korálu. Cestou zastávka u místního kostela a hřbitova, jež zdobí polynéské náhrobky s výjevy ptačího muže. Nocleh v Hanga Roa.
8. den: RANO RARAKU - PLÁŽ ANAKENA: Celodenní výlet (oběd formou balíčku), během něhož navštívíte lom Rano Raraku, zdroj materiálu, z něhož byla vytesána většina bájných soch moai. Dále navštívíte několik Ahu, mezi nimi největší Ahu Tongariki s 15 sochami moai, legendární Ahu Te Pito Kura, kde leží rozlomená – kdysi největší Moai a poblíž také formace kamenů Te Pito o Te Henua, jež přes svůj původní spirituální význam dala ostrovu jednu z přezdívek a vstoupila do povědomí každého z nás jako „Pupek světa.“ Výlet zakončíme po boku četných moai na mystické pláži Anakena, kde vás čeká relaxace pod tahitskými palmami a také koupání. Nocleh v Hanga Roa.
9. den: POSVÁTNÁ VESNICE ORONGO – AHU AKIVI: Dopoledne výlet k Ahu Vinapu, které připomíná incké stavby v Peru a následně k vulkánu Rano Kau a do posvátné vesnice Orongo na hraně kráteru. Ta byla do 19. století centrem kultu Ptačího muže. V okolí Oronga jsou stále vidět petroglyfy znázorňující vítěze závodu Ptačího muže, který musel z nedalekého ostrůvku Moto Nui přinést první vejce ptáka Manutara. Odpoledne výlet k Ahu Akivi, kde se nachází sedm Moai, dále k Ana Te Pahu (jeskyně vytvořená lávou z vulkánu) a k lomu Puna Pau, jenž skýtal jediný zdroj materiálu pro Pukaa – rudé pokrývky hlavy některých Moai. Fakultativně možnost návštěvy tanečního představení s rapanuiskou hudbou. Nocleh v Hanga Roa.
10. den: VELIKONOČNÍ OSTROV – SANTIAGO DE CHILE: Individuální volno, možnost k návštěvě místního muzea nebo k nákupu suvenýrů. Transfer na letiště, odlet do Santiaga de Chile. Po příletu transfer do hotelu. Nocleh v hlavním městě Santiago de Chile.
11. den: VIŇA DEL MAR - VALPARAISO: Celodenní výlet do Valparaísa a Viňa del Mar. Valparaíso (UNESCO) je koloniální město s velkým přístavem a typickými barevnými domky. Procházka po Cerro Conception, prohlídka anglikánského kostela svatého Pavla. Přejezd do Viňa del Mar, jenž je nazýváno „Zahradní město“ nebo „Vinohrad nad mořem“ a degustace vín v údolí Casablanca. Návrat do Santiaga de Chile, nocleh.
12. den: ODLET ZE SANTIAGA DE CHILE: Dopoledne transfer na letiště a odlet ze Santiaga de Chile.
13. den: PŘÍLET DO PRAHY: