To nejlepší z Chile

Ubytování: hotel ** Doprava: letecky Strava: snídaně
1 termín od 26. října 2024

Cena zájezdu

od 134 990 Kč


Termíny a ceny

26.10. - 08.11.2024 sobota - pátek
snídaně letecky (Praha)
134 990 Kč
cena za 14 dní (12 nocí)

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu a letištní poplatky
  • místní přelety a letištní poplatky
  • 11x nocleh ve 3* hotelech se snídaní
  • veškeré transfery během okruhu
  • všechny prohlídky a vstupy dle programu
  • služby česky hovořícího průvodce (min. 10 osob)

Cena nezahrnuje

  • fakultativní výlety a vstupy
  • spropitné
  • cestovní pojištění

    • Poznávací zájezdy

Popis zájezdu

To nejlepší z Chile


Program zájezdu

1. den: ODLET Z PRAHY: Odpoledne sraz na letišti, odlet z Prahy do Santiaga de Chile.
2. den: SANTIAGO DE CHILE: Přílet do Santiaga de Chile. Transfer do hotelu, ubytování. Prohlídka města, kde kupříkladu uvidíme kostel San Francisco, Cerro Santa Lucia, Palacio de la Moneda, Plaza de la Constitución, Catedral de Santiago či Cerro San Cristobal. Vrcholky And ční na městem jako gigantický vějíř. Poklidná náměstí ustupují živým nákupním pasážím. Nocleh v Santiagu de Chile.
3. den: SANTIAGO DE CHILE - CALAMA : Transfer na letiště a odlet do Calamy. CALAMA - SAN PEDRO DE ATACAMA: Transfer do San Pedra de Atacama, neobyčejně malebné osady ve výšce 2.000 m a zároveň v centru oázy zeleně. Nocleh v San Pedru.
4. den: ATACAMA – TOCONAO – LOS FLAMENCOS – VALLE DE LA LUNA: Odjezd k pláni Atacama. Cestou návštěva města Toconao a zastávka u náměstí s typickou místní zvonicí. V NP Los Flamencos u laguny Chaxa sídlí tři druhy plameňáků. Odpoledne odjezd do měsíční krajiny Valle de la Luna, která je součástí rezervace. V pozdním odpoledni je poušť nasvícená světlem zapadajícího slunce. Písečné duny vrhají dlouhé stíny a dávají vyniknout reliéfu krajiny. Návrat do San Pedra, nocleh.
5. den: GEJZÍRY EL TATIO & VESNICE MACHUCA: Brzy ráno odjezd ke gejzírům El Tatio ve výšce 4320 m. Počtem gejzírů jsou největší na jižní polokouli a po NP Yellowstone v USA a Údolí gejzírů na Kamčatce třetí největší na světě. Příjezd za východu slunce, kdy jsou gejzíry nejaktivnější. Ve vzduchu je cítit síra, horká voda vyvěrá na povrch bublajícími praménky. Jezírka jsou pokryta barevnými krystaly soli. Ráz krajiny je jako z jiného světa. Cestou zpět navštívíme osadu Machuca – jednoduché malé kamenné domečky se slaměnou střechou, prašné cesty, kamenný kostelík – úžasné místo uprostřed vysočiny s velkolepým výhledem na Andy a solné jezero Atacama. Odpoledne návrat do San Pedra. Nocleh.
6. den: PEDRO – CALAMA: Transfer na letiště v Calamě. CALAMA – PUERTO MONTT – PUERTO VARAS: Odlet přes Santiago de Chile do Puerta Montt. Po příletu krátká prohlídka města a přejezd do Puerta Varas, znamého jako „město růží“, které leží u jezera Llanquihue s vulkány Osorno a Calbuco zrcadlícími se v jeho křišťálově čisté vodě. Ubytování v hotelu v Puerto Varas, nocleh.
7. den: PETROHUE - PEULLA: Odjezd podél jezera Llanquihue k Petrohue v NP Vicente Perez Rosales. Podle časových možností krátká zastávka u vodopádů Petrohue. Pak odjezd katamaránem přes jezero Todos los Santos do malebného koloniálního městečka Peulla. Během plavby se nám otevřou nádherné pohledy na horu Puntiagudo a mohutný vulkán Osorno. Návrat do hotelu v Puertu Varas. Nocleh.
8. den: OSTROV CHILOÉ: Celodenní výlet na barvitý ostrov Chiloé se zelenými pastvinami, rybářskými osadami a městečky s dřevěnými kostelíky a domky na kůlech (paflafitos) zařazenými na listinu UNESCO. Transfer do přístavu v Pargua a dále trajektem do městečka Dalcahue a Castro, které v 17. století padlo do rukou holandských pirátů. V pozdním odpoledni návrat do hotelu v Puertu Varas.
9. den: PUERTO VARAS - FRUTILLAR: Po snídani odjezd podél pobřeží jezera do města Frutillar, které bylo založeno německými osadníky kolem roku 1850. Zde můžete navštívit muzeum věnované těmto průkopníkům. Zhlédnete německé koloniální stavby včetně vodního mlýna dosud funkční továrny. Návrat do hotelu v Puertu Varas, odpoledne můžete relaxovat nebo objevovat blízké památky v okolí. Nocleh.
10. den: PUERTO VARAS – PUNTA ARENAS - PUERTO NATALES: Ráno transfer na letiště v Puertu Montt a odlet do Punta Arenas. Po příletu transfer do Puerta Natales (cca 3 hodiny), metropole provincie Ultima Esperanza (Poslední naděje) a brány do národního parku Torres del Paine. Ubytování a nocleh.
11. den: TORRES DEL PAINE: V jednom z nejkrásnějších světových národních parků Torres del Paine Vás čeká celodenní výlet, při kterém budete mít možnost obdivovat horské štíty, jezera, modré ledovce, laguny, vodopády, stáda lam guanaco, žulové věže Las Torres, atd. Torres del Paine je nejoblíbenějším cílem turistů, kteří navštíví Chile. Jedná se o biosférickou rezervaci UNESCO, kde běžně uvidíte orly, kondory, lišky, plameňáky a další zvěř. Návrat do Puerta Natales, nocleh.
12. den: PUNTA ARENAS: Transfer do Punta Arenas, prohlídka města. Regionální muzeum a přístav. Návštěva rozhledny, odkud je krásný výhled na město a Magalhãesův průliv. Odlet do Santiaga de Chile, Nocleh.
13. den: PUNTA ARENAS - SANTIAGO DE CHILE: Snídaně. transfer na letiště a odlet do Prahy.
14. den: PŘÍLET DO PRAHY: