Kraljevica - Oštro chaty *

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: chata Doprava: vlastní Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Kraljevica - Oštro chaty *

Poloha: do 150 m od moře

Vybavení: kavárna, obchod s potravinami, parkování, stánek s občerstvením.

Destinace: Staré přímořské městečko, které se nachází na jih od Rijeky – cca 15 km. Dominují mu dvě středověké tvrze, které zde zůstaly jako dědictví po chorvatských knížecích rodinách Zrinských a Frankopanů. Zde se ukryl maďarský král Bela IV. v roce 1242 před nájezdy Mongolů. Kraljevica byl známý válečný přístav a nejstarší loděnice na Jadranu. Na jednom z poloostrůvků Oštro bylo postaveno i jedno z prvních veřejných koupališť v přímoří. Na škodu přírodním krásám a zdravému podnebí byly v blízké Rijece vybudovány průmyslové závody, na pohled viditelné včetně rafinérie nafty INA. Poblíž Kraljevice je vybudován most na ostrov Krk, který umožňuje celou řadu zajímavých výletů na tento ostrov.

Oštro chaty: Na stejnojmenném poloostrůvku Oštro jsou v rámci kempu umístěny jednoduché čtyřlůžkové jednopatrové chaty. Nacházejí se mezi stromy v borovém háji. Cca 100 m pod nimi je betonová i písčitá pláž s ohrazeným koupalištěm pro děti. Toto koupaliště bylo vybudováno jako jedno z prvních veřejných koupališť pro obyvatele Rijeky. 

Chata má v přízemí kompletně vybavenou kuchyni s jídelním koutem, sprchu a WC. V prvním patře jsou dvě oddělené ložnice po dvou lůžkách. Vstup do patra je venkovním schodištěm. Vybavení chat je opotřebované a odpovídá stáří 30 let - určeno pro nenáročnou klientelu. Areál kempu byl rekonstruován, je tu obchod, dvě kavárny, snack-bar a další letní občerstvení pro navazující kemp. Na škodu přírodním krásám byly v blízké Rijece vybudovány průmyslové závody, na pohled viditelné včetně rafinérie nafty INA, ty však nijak neovlivňují čistotu moře (sledováno Unescem).

Domácí zvířata jsou povolena.