Národní parky Chorvatska s pobytem u Šibeniku

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Národní parky Chorvatska s pobytem u Šibeniku

NP Plitvická jezera - Šibenik - NP Krka - Split - Trogir - Primošten - NP Paklenica - Zadar

Zájezd spojuje odpočinek na plážích Jadranu s poznáním národních parků celého Chorvatska a významných kulturních památek této oblasti Dalmácie.


Stravování: polopenze

Polopenze – snídaně a večeře formou bufetu

Doprava: autokarem

Nástupní a svozová místa v ČR zdarma Praha, Brno, Svitavy, Litomyšl, V.Mýto, Holice (Chrudim), Pardubice, Hradec Králové

Ubytování: hotel ***

Ubytování je zajištěno v hotelu Niko*** v Solaris Beach Resort u Šibeniku ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím, balkonem a klimatizací. Oblíbený a nejlépe vybavený resort na Jadranu nabízí moderní zařízení, spa&wellness centrum, aquapark, sportovní vyžití, venkovní bazén, animační programy. Vychutnáme si i příjemnou atmosféru typické dalmatské vesnice, která je součástí resortu. Oblázková pláž je od hotelu vzdálena cca 50 m. V případě včasného přihlášení do 2 měsíců před odjezdem se zájmem o doobsazení nebude účtován příplatek za 1/1 pokoj.

Program zájezdu

1. den: V odpoledních hodinách odjezd z ČR.
2. den: Návštěva Národního parku Plitvická jezera (Unesco), romantická nádhera tyrkysových jezer propojených řadou peřejí a vodopádů, dolomitové údolí, bohatá flóra rezervace, to vše nás zavede do doby natáčení filmů o Vinnetouovi. Po prohlídce odjedeme na ubytování u Šibeniku, večeře.
3. den: Snídaně, pobyt u moře, individuální volno, večeře.
4. den: Snídaně. Prohlídka historického centra města Šibenik , katedrála sv. Jakuba (UNESCO), bludiště místních uliček a náměstíček, pevnosti sv. Michala a Barone. Pokračujeme k peřejím Národního parku KRKA, podobně jako Plitvická jezera je i zdejší park krasového původu, údolí řeky Krka s peřejemi a jezírky, vodopád Skradinski buk, 800 m dlouhé kaskády tvořené 17 peřejemi. Návrat do hotelu, pobyt u moře, večeře.
5. den: Snídaně, pobyt u moře, individuální volno, večeře.
6. den: Snídaně. Navštívíme srdce dalmatského pobřežní oblasti Split , prohlídka historického jádra, palmami lemovaná promenáda a především Diokleciánův palác (UNESCO) - jedna z nejimpozantnějších římských památek, Zlatá brána, Papaličův palác, Jupiterův chrám, katedrála sv. Domnia, individuální volno, možná návštěva známé splitské tržnice, posezení v četných kavárničkách na promenádě. Trogir (UNESCO), krásné hradbami obehnané město, záplava románské a renesanční architektury, prohlídka Starého města na nevelkém ostrůvku, katedrála sv. Vavřince, Čipický palác aj. Před návratem na ubytování zastavíme v "perle Dalmácie" městečku Primošten , malebné staré rybářské městečko protkané středověkými uličkami, jimž vévodí zvonice kostela sv. Jiří, nádherné panoramatické výhledy. Návrat na ubytování, večeře.
7. den: Snídaně, pobyt u moře, individuální volno, večeře. Možnost fakultativního lodního výletu k souostroví Národního parku Kornati, 147 převážně neobydlených ostrovů, ostrůvků a útesů vytvořilo největší a nejhustší souostroví v Jaderském moři, úchvatné panorama skalních útvarů, překrásné přírodní scenérie.
8. den: Snídaně. Národní park Paklenica , strmé vrcholky Velebitského masívu ční vysoko nad úrovní moře, působivé scenérie skal a moře. Prohlídka nejpřitažlivější části tohoto parku, jenž tvoří kaňony řek Velká a Malá Paklenica. Návrat na ubytování, večeře.
9. den: Snídaně. Dopoledne pobyt u moře. Odpoledne prohlídka městečka Zadar, mramorem dlážděné ulice se dodnes řídí původním římským členěním, kruhový kostel sv. Donáta, okruh po městských hradbách, Mořská brána a mořské varhany - jediné na světě. Odjezd do ČR.
10. den: V ranních hodinách příjezd do ČR.