Čína - To nejlepší z Říše středu

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Čína - To nejlepší z Říše středu

ČÍNA - TO NEJLEPŠÍ Z ŘÍŠE STŘEDU

Program zájezdu

1. - 3. den: letecký přesun do "města věčného jara" KUNMINGU (bambusový chrám Qiongzhusi, procházka centrem města, hudebníci v parku Zeleného jezera), výlet do oblasti zvané KAMENNÝ LES se spoustou špičatých skalních útvarů.
4. den: městečko DALI na březích jezera ERHAI (areál Tří pagod z 9. století a chrámem Chongsheng), výjezd lanovkou na horu CANGSHAN s krásnými výhledy na město a jezero, přesun do LIJIANGU.
5. den: okouzlující staré město LIJIANG obývané národnostní menšinou NAXI (staré město protkané vodními kanály, tržní náměstí, starý palác bývalé vládnoucí rodiny Mu, Park jezera Černého draka se zrcadlící se Sněžnou horou nefritového draka 5596 m).
6. - 8. den: kaňon DLOUHÉ ŘEKY, procházka v 3 900 m hluboké SOUTĚSCE TYGŘÍCH SKOKŮ s dechberoucími výhledy, přesun tibetským venkovem do města ZHONGDIAN - bájné SHANGRI-LA.
9. - 10. den: prohlídka CHENGDU (institut pro chov pandy velké, klášter WENSHU, svatyně WUHOUCI), socha VELKÉHO BUDDHY v LESHANU.
11. - 13. den: bývalá čínská metropole XI’AN v provincii SHAANXI (městské hradby, Velká a Malá pagoda divokých husí, muslimská čtvrť s Velkou mešitou, Zvonová a Bubnová věž, světoznámá TERAKOTOVÁ ARMÁDA prvního císaře Qin Shi Huanga, celodenní výlet na horu HUASHAN (procházka krajinou známou z maleb dávných čínských umělců, možnost výjezdu lanovku).
14. den: středověké čínské městečko PINGYAO (typická čínská obydlí, Městská věž a hradby, první banka v Číně z 19. století, taoistický chrám CHENHUANMIAO), odjezd nočním vlakem do PEKINGU.
15. - 16. den: zahájení prohlídky PEKINGU (Chrám nebes, Letní palác s mramorovou lodí císařovny Cixi, kupeckou uličkou a pahorkem Dlouhověkosti), olympijský areál (atletický stadion "Ptačí hnízdo" a plavecká "Vodní kostka"), celodenní výlet k VELKÉ ČÍNSKÉ ZDI, k večeři možnost ochutnat tradiční pekingskou kachnu.
17. - 18. den: náměstí TIAN-AN-MEN (největší veřejné náměstí na světě), mauzoleum MAO CE-TUNGA, Brána nebeského klidu, Zakázané město, park Jingshan, odlet a návrat do ČR.