Duhovými horami do "létajících" skal

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Duhovými horami do "létajících" skal

Pojeďte se nechat unést nádherou dvou nejkrásnějších přírodních scenérií Číny, dvěma zcela odlišnými typy krajin, které jako by ani nepatřily na planetu Zemi. Holé až duhově barevné pískovcové hory severu připomínají spíše rudou planetu Mars, na druhé straně vás čeká šťavnatá subtropická zeleň, z níž vystupují až 300 m vysoké, jakoby se vznášející vápencové skalní věže, které inspirovaly krajinu planety Pandora ve filmu Avatar. Během cesty se budete moci také projít malebnými starobylými městečky, žasnout nad uměním starých stavitelů buddhistických jeskynních chrámů, ochutnat proslavenou místní kuchyni a setkat se zajímavými národnostními menšinami.
Velikost skupiny:

6–16 účastníků
Víza:

Od 18. 10. 2019 došlo k zásadní změně v zajišťování čínských víz, kdy je nutná osobní návštěva vízového centra v Praze každým žadatelem o čínské vízum kvůli pořizování otisků prstů . Z tohoto důvodu již není naše CK (ani žádná jiná CK) schopna za většinu klientů víza zajistit.
Pro zajištění víza je nutné vyplnit obsáhlou žádost o vízum s různými osobními informacemi a naskenovat fotografii dle požadavků čínské ambasády. Celá žádost se vyplňuje on-line přes webové stránky na počítači a je v angličtině. Po jejím ukončení je třeba se na návštěvu vízového centra objednat – opět přes webovou stránku, která je taktéž v angličtině.
Klienti před zájezdem obdrží podrobné instrukce, jak žádost vyplnit, spolu s potřebnými informacemi k cestě.
Za čínské vízum se platí v hotovosti nebo kartou přímo při podání žádosti, a to částka 2700 Kč/os. Pokud mají klienti zájem o následné vyzvednutí pasu s uděleným vízem prostřednictvím naší CK, musí nám dodat originál dokladu o úhradě vízového poplatku, který obdrželi při své návštěvě.
Od otisků prstů a návštěvy vízového centra jsou osvobozeny děti do 14 let a osoby nad 70 let věku a dále ti, jimž byly na tomtéž vízovém centru nebo na čínské ambasádě sejmuty otisky prstů v uplynulých 5 letech a kteří cestují na stejný pas. Této skupině osob můžeme, v případě zájmu, zajišťovat vízum i nadále, a to za poplatek 3300 Kč – upozorňujeme, že tento poplatek zahrnuje pouze vyřízení víza na vízovém centru, nikoliv vyplnění samotné žádosti o vízum, tu musí každý klient vyplnit on-line sám.
Doporučujeme pročíst podrobnější informace o celém postupu zajištění čínského víza, které najdete zde: Čínské vízum .

Stravování: snídaně

snídaně

Program zájezdu

1. - 2. den: Praha – Peking – Xining (Si-ning): přílet do Pekingu a následně přelet do města Xining; dle času příletu prohlídka některého z buddhistických klášterů či Velké mešity .
3. den: Xining – Zhangye (Čang-jie): dopoledne přejezd rychlovlakem do kdysi jednoho z nejvýznamnějších obchodních center na Hedvábné cestě ; odpoledne výlet s procházkou nádherným přírodním úkazem – tzv. Ledovým údolím Binggou (Ping-kou), menší variantou Monument Valley v USA; v podvečer procházka městem – Bubnová a Zvonová věž .
4. den: Duhové hory : prohlídka kláštera Velkého Buddhy (největší krytá socha ležícího Buddhy v Číně – 34,5 m ); 33 m vysoká Dřevěná pagoda ; odpoledne výlet do jedinečného pohoří vymodelovaného z různobarevných vrstev rudého pískovce jakoby připomínající planetu Mars – procházka horami a výstup na několik vyhlídek.
5. den: Zhangye – Lanzhou (Lan-čou): výlet do pohoří Mati (Ma-tchi) – pohoří Koňské podkovy s vysoko do skály vytesanými buddhistickými jeskyněmi až z 5. stol.; v podvečer přejezd rychlovlakem .
6. den: Lanzhou : celodenní výlet do jeskynních buddhistických chrámů Binglingsi (Ping-ling-s'), přináležejících k jeskyním Desetitisíců Buddhů a nádherně položených na březích Žluté řeky – přejezd lodí přes řeku .
7. den: Lanzhou – NP Zhangjiajie (Čang-ťia-ťie): transfer na letiště a přelet do jedné z nekrásnějších čínských scenérií, která posloužila také jako kulisa planety Pandora ve filmu Avatar ; procházka městem s prohlídku krásně zrekonstruovaného buddhistického kláštera .
8. den: ianmenshan (Tchien-men-šan): půldenní prohlídka první části parku, tzv. Nebeské brány se 131,5 m vysokým skalním oknem ; výjezd přes 7 km dlouhou lanovkou, procházka po 60 m dlouhém skleněném Nebeském chodníku a sjezd autobusem silnicí "99 zákrut".
9. den: NP Zhangjiajie : celodenní návštěva nár. parku evokujícího výjevy z tradičních čínských krajinomaleb – podivuhodná krajina až 350 m vysokých kamenných sloupů vystupujících ze subtropického lesa ; výjezd či sjezd proskleným vyhlídkovým výtahem .
10. den: Zhangjiajie – Furong (Fu-žung): přejezd do Furongu neboli Ibiškového městečka , obývaného nár. menšinou Tujia (Tchu-ťia), jehož dominantu tvoří vodopád v centru města ; cestou zastávka v Červeném kamenném lese – procházka ve 450 mil. let starých skalních útvarech z červeného vápence .
11. den: Furong – Fenghuang (Feng-chuang): přejezd do Fenghuangu neboli Města fénixů s návštěvou vesničky nár. menšiny Miao a 1146 m dlouhého visutého mostu 336 m nad údolím s nádhernými výhledy; malebné " vodní město " s 1300letou historií, nazývané Číňany též " nejkrásnější městečko v Číně “.
12. den: Fenghuang – Guiyang/Changsha (Kuej-jang/Čchang-ša): dopoledne procházka uličkami starého města s možností nákupu tradičních suvenýrů a ochutnávek místních specialit; přejezd do Huaihua (Chuaj-chua) a dále rychlovlakem do Guiyangu nebo Changsha.
13. - 14. den: Guiyang/Changsha – Šanghaj – Praha: dopoledne přelet do Šanghaje – odpoledne procházka po nábřeží Bund s výhledem na moderní čtvť Pudong (Pchu-tung), večerní obchodní ulice Nanking; odlet do ČR 14. den brzy ráno, přílet týž den večer.