Malý okruh Čínou + Tibet

Termíny a ceny

duben 2024

27.04. - 09.05.2024 sobota - čtvrtek
vlastní letecky (Praha)
94 990 Kč
cena za 13 dní (10 nocí)

srpen 2024

03.08. - 15.08.2024 sobota - čtvrtek
vlastní letecky (Praha)
94 990 Kč
cena za 13 dní (10 nocí)

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu Praha – Peking – Lhasa – Peking – Praha s přestupem
  • letištní taxy
  • veškeré transfery letiště – hotel – letiště
  • program včetně veškerých transferů a vstupů
  • 7x nocleh se snídaní v Pekingu v hotelu 3* - 4
  • 3x nocleh se snídaní ve Lhase v hotelu 3*+
  • 10x oběd v tradiční čínské restauraci
  • 3x večeři v Tibetu
  • českého průvodce (min. 16 osob)

Cena nezahrnuje

  • vstupní vízum - poplatek 3.000,- Kč. Nutný on-line formulář. Osobní návštěva vízového centra za účelem sejmutí otisků prstů NENÍ V ROCE 2024 NUTNÁ. Vyřízení trvá 1 týden
  • fakultativní výlety nad rámec programu (Chu-tchung tour, akrobatická show, pekingská opera, pekingská kachna, Voňavé hory – celkem 165,- USD)
  • cestovní pojištění

    • Poznávací zájezdy

Popis zájezdu

Malý okruh Čínou + Tibet


Program zájezdu

1. den: ODLET Z PRAHY: Sraz skupiny na letišti Praha. Odlet do Pekingu.
2. den: PŘÍLET DO PEKINGU: Přílet do Pekingu. Transfer do hotelu, ubytování. Večer individuální volno na procházku městem či odpočinek.
3. den: TCHIEN-AN-MEN, PEJ-CHAJ PARK, WANG-FU-TING ROAD: Snídaně. Celodenní prohlídka největší ho náměstí na světě Tchien-an-men (náměstí Nebeského klidu) o rozloze 44 hektarů. Po obědě procházka parkem Pej-chaj s prohlídkou pagody, postavené na ostrově uprostřed laguny. Procházka po Wang-fu-ting Road, nejrušnější třídě moderního centra Pekingu s rušnými obchodními domy.
4. den: ZAKÁZANÉ MĚSTO, CHRÁM NEBES: Snídaně. Celodenní prohlídka Zakáza né ho města – sídla panovníků dynastie Ming a Čching. V tomto rozlehlém císař ském komplexu vládlo 24 panovníků po více než 500 let celé čínské říši. Zakázané město bývá též nazýváno největším kulturním muzeem Číny, během vlády všech císařů bylo nepřístup né veřejnos ti. Oběd v tradiční čínské restauraci. Odpoledne prohlídka Chrámu nebes, postaveného v roce 1420. V tomto rozsáhlém chrámu panovníci dynastie Ming a Čching pořádali modlitební obřady a rituály. Večer pro zájemce fakultativně návštěva akrobatické show.
5. den: LAMAISTICKÝ A KONFUCIŮV CHRÁM: Snídaně. Dopoledne prohlídka lamaistického kláštera. Jeho pět hlavních síní ztělesňuje slohovou směsici chanských, mongolských a tibetských prvků. Oběd v typické čínské restauraci. Odpoledne prohlídka Konfuciova chrámu, zakladatele konfucianismu, který je v Číně dodnes velice uznávaným filozofickým směrem. Večer pro zájemce fakultativ ně návštěva pekingské opery.
6. den: VELKÁ ČÍNSKÁ ZEĎ, HROBKY DYNASTIE MING: Snídaně. Celodenní výlet k Velké čínské zdi, jež se rozpíná v délce více než 21.000 km a lze ji zpozorovat i z vesmíru. Tato zeď, sloužící původně k obranným účelům proti invazi barbarů, se nachází zhruba 60 km severovýchodně od Pekingu. Oběd v tradiční čínské restauraci. Odpoledne prohlídka jedné ze dvou přístupných hrobek panovníků dynastie Ming (13 hrobek).
7. den: LETNÍ PALÁC, ZOO: Snídaně. Prohlídka Letního paláce, letní ho sídla císařů. Během své vlády zde císaři přebývali a odpočívali v rozlehlých zahradách. Prohlédnete si i známou Loď čistoty císařovny Cch’-si z roku 1888, jež je celá z mramoru. Oběd v tradiční čínské restauraci. Přejezd do pekingské ZOO, kde uvidíte populární pandy, symbol Číny. Večer fakultativně ochutnávka místní speciality – pekingské kachny.
8. den: PEKING – LHASA: Snídaně. Transfer na letiště a odlet do Tibetu. Přílet do Lhasy, transfer do hotelu. Odpoledne individuální volno k prohlídce okolí. Večeře a nocleh.
9. den: LHASA: Snídaně. Celodenní prohlídka Lhasy s obědem. Navštívíte posvátný palác Potála, jenž byl v minulosti centrem duchovní i světské moci a rezidencí nejvýznamnějšího mnicha a vůdce Tibetu – dalajlámy a klášter Džókhang postavený roku 639 jako relikviář pro sochu Buddhy. Taktéž projdete poutní okruh čtvrtí Barkor. Večeře a nocleh.
10. den: LHASA: Snídaně. Pokračování v prohlídce Lhasy – navštívíte klášter Drepung, který byl v 17. století nejbohatším klášterem v Tibetu a přebývalo zde až 10.000 mnichů, a klášter Sera, kde můžete pozorovat zdejší mnichy při rituálních diskusích. Po obědě prohlídka paláce Norbulinka, který od 18. století sloužil jako letní sídlo dalajlámy. Večeře a nocleh ve Lhase.
11. den: LHASA - PEKING: Snídaně. Transfer na letiště a odlet zpět do Pekingu. Volno k nákupům suvenýrů.
12. - 13. den: PŘÍLET DO PRAHY: Snídaně. Transfer na letiště a odlet zpět do Prahy. Přílet na letiště Praha - Ruzyně ve večerních hodinách.