To nejlepší z Číny

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: plná penze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To nejlepší z Číny

NECHTE SE PŘEKVAPIT A UCHVÁTIT ČÍNOU
Čína – jedna z nejstarších civilizací světa, ohromná země, kde najdete fantastické historické památky, neskutečně krásné krajiny jako z nejromantičtějšího snu, setkáte se s mnoha filozofickými proudy Východu. Čínu nelze poznat najednou celou, a tak vám nabízíme od každého něco: historické skvosty jako je Zakázané město, slavná Hliněná armáda nebo ještě slavnější Velká čínská zeď, neskutečné přírodní scenérie, které nabízí Guilin a supermoderní čtvrtě Šanghaje – to vše a mnohé jiné uvidíte na našem zájezdu.

Program zájezdu

1. den: Praha – Peking – přílet. ubytování v čínském hlavním městě, městě Olympijských her 2008, které se stále mění a je unikátní směsí starého a nového. Nocleh.
2. den: Ubytování v čínském hlavním městě, městě Olympijských her 2008, které se stále mění a je unikátní směsí starého a nového. Nocleh.
3. den: Prohlídka Pekingu: návštěva monumentálního Zakázaného města (UNESCO), největšího palácového komplexu na světě, který nabízí nekonečné poklady, a Letního paláce (UNESCO) – letního sídla čínských císařů v podhůří Západních hor. Dílna emailové keramiky. Nocleh.
4. den: Slavná Velká zeď hraničící s pouští Gobi – jedna z největších staveb lidstva a jeden z nových divů světa. Procházka po velké čínské zdi je životním zážitkem. Císařské hrobky dynastie Ming – Changling a také šperkařské dílny, kde se zpracovávají „vypěstované“ perly. Nocleh.
5. den: Další den věnovaný Pekingu – procházka po náměstí Tian´anmen, návštěva chrámu Nebes, Lámaistický chrám, poté volno k návštěvám dle vlastního zájmu, popř. k nákupům. Přejezd nočním lůžkovým vlakem do Xi´anu (Si-an).
6. den: Ráno příjezd do Xi´anu, starověkého hlavního města třinácti dynastií. Ubytování, půldenní prohlídka: městské hradby z r. 1370 a návštěva Pagody Velké divoké husy z r. 652 - obsahuje velké množství buddhistických posvátných knih, které získal z Indie význačný mnich Xuanzang. Návštěva místní malířské galerie. Večer si užijete krásné pěvecké a taneční představení Dynastie Tang. Nocleh.
7. den: Výlet k jedinečné památce – Terakotové armádě v hrobce Qin Shi Huang, prvního čínského císaře. Poté návštěva Shaanxi history museum a hrnčířské dílny. Později transfer na letiště a přelet do Guilinu. Nocleh.
8. den: Guilin: Vyhlídková projížďka lodí po řece Li – kouzelnou krajinou světoznámé oblasti homolovitých kopců doplujeme do města Yansghuo – centra oblasti. Nocleh.
9. den: Půldenní výlet k nezapomenutelné Reed flute Cave, návštěva dílny zpracující jadeit. Poté transfer na letiště a přelet do Šanghaje, nejlidnatějšího čínského města a stále se rozvíjejícího centra Asie. Nocleh.
10. den: Šanghaj – návštěva Yu Juan Garden – která leží ve staré čínské části Šanghaje, kde uličky dlážděné kočičími hlavami jsou lemovány tradičními obchody s rukodělnými výrobky, s bylinkovou medicínou, čínským čajem a různými místními pochoutkami – obraz mizející Šanghaje. Zde můžeme procházet přes měsíční brány a mřížkované pavilony. Poté navštívíme buddhistický chrám Jade a nábřeží Bund lemované graciózními evropskými budovami hledícími na řeku Huangpu. Procházka po nejrušnější obchodní třídě Nankiny plné čínských obchodníků, aj. Nocleh.
11. den: Odjezd do Suzhou a návštěva Net Master Garden – nejlepší a nejoslavovanější zahrady jako modelu zahrady dynastie Ming v celém Suzhou. Návštěva továrny na hedvábí. Poté vodní město Zhouzhuang – plavba čínskou gondolou tímto vodním městečkem. Zpět do Šanghaje. Nocleh.
12. den: Volný program v Šanghaji, nákupy, transfer na letiště, odlet Šanghaj – Praha.
13. den: Přílet do Prahy