Romantické zámky Dánska a Německa, hanzovní města Baltského moře, ostrov Rujána

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Romantické zámky Dánska a Německa, hanzovní města Baltského moře, ostrov Rujána

Německé pobřeží Baltského moře bývalo dříve oblíbeným cílem našich dovolených. A nyní se tato část Německa opět stává našim cílem. Do našeho katalogu poznávacích zájezdů jsme zařadili nový podrobný zájezd, který míří nejen na krásný ostrov Rujana, ale zaměřuje se i na prohlídku nejkrásnějších měst a zámků jak na německé, tak na dánské straně Baltského moře. Na závěr si prohlédnete i hlavní město Dánska Kodaň s mnoha historickými stavbami.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den: Brzo ráno příjezd na OSTROV RUJÁNA, nejkrásnější a nejrozmanitější ostrov Německa. Křídové útesy, písečné pláže, kopcovité vnitrozemí. Severní mys Arkona, návštěva NP JASMUND – lehká pěší turistika, křídové útesy KÖNIGSTUHL, STUBBENKAMMER – 117m, překrásné vyhlídky. Prohlídka historického centra jednoho z nejpozoruhodnějších hanzovních měst, města STRALSUND. Ve městě se dochovalo přes 800 starých architektonicky zajímavých budov; cihlová gotická radnice, štítové domy, kostel Panny Marie aj. Zastávka ve významném městě ROSTOCK. Promenáda s domy ze 17. století, kostel Panny Marie se zajímavým orlojem, radnice s barokním průčelím.
3. den: Dopoledne prohlídka města GÜSTROW se zámkem, v jehož architektuře se snoubí německé, italské i nizozemské prvky. SCHWERIN – město s malebnou polohou mezi jezery, pohádkovým ostrovním zámkem a jedinečně zachovalým historickým jádrem, jehož starobylé budovy přečkaly 2. svět. válku bez újmy. Podvečerní LÜBECK (UNESCO) – ve středověku nejvýznamnější město na Baltu. Po 2. svět. válce bylo pěkně obnoveno. Upoutá zde velké množství cihlových staveb (průčelí domů, radnice, brány, kostely aj.), přitahující obdivovatele tzv. cihlové gotiky.
4. den: Přejezd do Dánska. EGESKOV SLOT – jeden z nejpůvabnějších zámků v Dánsku a zároveň jeden z nejkrásnějších vodních zámků v Evropě. Dojezd do Kodaně.
5. den: FREDERIKSBORG SLOT – velkolepý královský zámek s nádhernými exteriéry, interiéry i zahradami – Rytířský sál s vyřezávaným dřevěným stropem, Audienční síň, zámecká kaple. KRONBORG SLOT (UNESCO) – Hamletův „hrad Elsinor“ - Velký sál, Králova komnata, kobky se sochou vikingského náčelníka Holgera Dánského, jenž podle legendy procitne v době ohrožení země. Městečko HELSINGOR ležící na březích průlivu, který propojuje Severní moře s Baltským – klidná promenáda Biergegade, hlavní náměstí.
6. den: ROSKILDE – první hlavní město Dánska s významnou katedrálou, která pro svůj historický význam byla zařazena na seznam UNESCO. KODAŇ - devítihodinová prohlídka nejzelenější světové metropole protnuté četnými vodními kanály. Procházka kolem velkolepé radnice a tří paláců - Christianborgu , Amalienborgu a Rosenborg Slotu . Možnost prohlídky korunovačních klenotů a okružní plavby městem s výhledem na Malou mořskou vílu. Večer odjezd do Čech.
7. den: Příjezd do Prahy v dopoledních hodinách.