Francouzská Polynésie

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: letecky Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Francouzská Polynésie

Exotika na druhé straně zeměkoule. Pojeďte s námi navštívit jeden z cestovatelských snů - Společenské ostrovy, Tahiti. Navštívíme postupně šest ostrovů - Tahiti Nui, Mooreu, Huahine, Raiateiu, Bora Bora a Maupiti. Okouzlí vás bělostné pláže, azurové laguny, horská panoramata i polynéská kultura.

Program zájezdu

1. - 2. den: odlet z ČR, přílet do PAPEETE - hl. město TAHITI i celé Francouzské Polynésie, nám. Toata (korálový stůl) - divadlo pod širým nebem, evangelický kostel, Muzeum Tahiti, park Bougainville, parlament, prezidentský palác, centrum Vaima, katedrála, tržnice Marché se stánky s ovocem, rybami, Place Vaiete s rychlým občerstvením (roulottes).
3. den: lodí přes MĚSÍČNÍMOŘE na ostrov MOOREA - přístav Vaiare, Afareaitu, vodopády, marae Umarea, vesnice Maharepa, Cookova zátoka, Paopao, zátoka Opunohu, Papetoai - osmiboký kostel, údolí Opunohu, vyhlídka Belvédére, marae Titiroa a Afareaito, plantáže (ananas, vanilka, mangovníky, kávovníky, kakaovníky, taro).
4. den: túra VAIARE-PAOPAO, výlet do laguny - krmení žraloků a plavání s rejnoky, možnost návštěvy polynéské vesnice TIKI (kulturní centrum).
5. - 6. den: přelet na ostrov HUAHINE, FARE, MAEVA - největší komplex marae na SPOLEČENSKÝCH OSTROVECH u jezera FAUNA NUI, výstup k MARAE TEFANO s mohutným banyánem nebo až na vrchol kopce MATAREIA - výhled na lagunu a korálový útes, lov ryb do kamenných pastí v průlivu, FAIE - tůň s posvátnými modrookými úhoři, perlová farma na laguně, vyhlídka Belvédére s pohledy na zátoky Maroe a Bourayne, případně zemědělská farma Eden Parc, případně krásné opuštěné pláže na menším ostrově HUAHINE ITI, MARAE ANINI, dále fakultativně možnost výletu motorovou lodí - azurová laguna a opuštěné bílé pláže.
7. - 8. den: odlet na ostrov RAIATEA, UTUROA - 2. největší město ve Francouzské Polynésii, okruh okolo ostrova, zátoka FAAROA, OPOA, MARAE TAPUTAPUATEA - nejvýznamnější marae v celé Francouzské Polynésii, vyhlídka Belvédére, vodopády, možnost výšlapu za vzácnou květinou tiare apetahi.
9. - 10. den: odlet na ostrov BORA BORA - plavba katamaránem z letiště (Motu Mute) přes lagunu na pobřeží ostrova, hl. vesnice VAITAPE - památník Alainu Gerbaultovi (první jachtař, který překonal bez zastávky Atlantik), kostelík, náměstí s fotbalovým hřištěm, okruh kolem ostrova Bora Bora (32 km), nejkrásnější pláže Matira, výstup k baterii pobřežních obranných děl ze 2. světové války, ANAU - jedna z nejstarších osad na Bora Bora, MARAE FARE-OPU a TAIANAPA, možnost výstupu přes sady, kaštanové háje na vrchol PAHIA (649 m) - nádherná vyhlídka na Společenské ostrovy.
11. - 12. den: letecky na ostrov MAUPITI - jediný ostrov odolávající výstavbě hotelových komplexů, pěšky nebo na kolech okolo ostrova (10 km), údolí HARANAIE s petroglyfy, možnost výstupu na MT. HOTU PARAOA (250 m), pláž Tereia s mělkou lagunou, MARAE VAIAHU, letecký návrat na ostrov TAHITI.
13. den: okruh po ostrově TAHITI NUI - hrobka krále Pomara V., zátoka MATAVAI (poprvé zde přistála loď Dolphin pod vedením kpt. Wallise, později Bligh Cook), mys POINT VÉNUS s majákem, mořské gejzíry (blow holes), nádherné vodopády FAARUMAI, ARAHOHO, PAPEARI - botanická zahrada s galapážskými želvami, muzeum P. Gauguina (v případě, že bude otevřené), jeskyně MARAA, rekonstr. marae Arahurahu s tiki.
14. - 16. den: odlet z Papeete a návrat do ČR.