Francouzská Polynésie

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Francouzská Polynésie

Objevte 7 ostrovů Francouzské Polynésie a vychutnejte si opravdový pozemský ráj - zájezd doprovází zkušený průvodce Jiří Koubek.

Poloha: Dle programu

Stravování: vlastní

Dle programu

Ubytování: hotel ***

Dle programu

Program zájezdu

1. den: 6. 10. pátek – odlet z Prahy z Letiště Václava Havla z Terminálu č. 2. s leteckou společností Air France v 11:45 hod. přes Paříž a Los Angeles do Francouzské Polynésie.
2. den: 7. 10. sobota – ráno v 05:30 hod. místního času (časový posun - 12 hodin) přílet do Papeete na ostrově Tahiti, výměna peněz nejlépe z EUR do polynéských franků, po vyřízení nezbytných formalit přesun cca 300 metrů k vašemu hotelu, lze pěšky i individ. taxíkem, zajištění zavazadel do skladištního prostoru na hotelu, možný nákup ve velkém supermarketu ostrova, dopoledne výjezd do centra Papeete, kde nejspíš již „ukrojíme“ něco ze zítřejšího programu, odpoledne návrat na hotel – Papeete – ubytování www.tahitiairportmotel.com
3. den: 8. 10. neděle – snídaně, pronájem aut a celodenní objížďka kolem ostrova Tahiti Nui a jeho menšího „brášky“ Tahiti Iti – zastávky u pyramidové Marae Arahurahu – jedinečná ukázka starodávného polynéského shromaždiště a chrámu v krásném prostředí, jeskyní zatopených vodou Maraa Grottos, v botanické zahradě Vaipahi Water Garden, na vyhlídce Taravao, u krásné černé pláže Tautira, vodních gejzírů Arahoho, vodopádů Faarumai a na mysu Venus Point u zátoky Matavai Bay - historicky význačná v souvislosti s přistáním prvních evropských objevitelů a misionářů Jamese Cooka a slavné lodi Bounty, prohlídka hlavního města Papeete - jeho bulváry spolu s jedinečnou městskou tržnicí Marche de Papeete, kde lze zakoupit suvenýry, ovoce, perly atd., Katedrála Notre-Dame de Papeete a další zajímavosti města, případný volný večerní program ve městě (lze i individuálně), možnost venkovní večeře v přístavu u tzv. les roulottes a ochutnávka polynéských specialit, např. poisson cru (syrové ryby v kokosovém mléce) a delikatesní ryby mahi-mahi s vanilkovou omáčkou, Papeete – ubytování.
4. den: 9. 10. pondělí – lodní výlet na privátní atolový ostrov Marlona Branda – Tetiaroa, - celodenní výlet luxusním katamaránem včetně snídaně, oběda a nealko nápojů. Tento atol je dokonalým rajským místem nevšední krásy. Zažijete pohodovou plavbu na vlnách Pacifiku, skvělé šnorchlování, návštěvu skvostných pláží a lagun, navštívíme ptačí ostrov, více info na http://www.tahiti-charter-catamaran.com, Papeete – ubytování.
5. den: 10. 10. úterý – snídaně, dopoledne krátký přelet na sousední ostrov Moorea, který byl mimo jiné svědkem kultovního velkofilmu Vzpoura na Bounty s charismatickým Melem Gibsonem a krásnými záběry, již samotný přelet nad ostrovem napoví mnohé, nájem vozidel a transfer na místo ubytování – vyložení zavazadel a kratší posečkání na vydání pokojů s následným relaxem u písčité pláže, laguny, korálové útesy, koupání a šnorchlování, volný program, večer fakultativně možnost návštěvy tradiční vesničky Tiki (bude-li ten den představení) s nejvyhlášenějším představením polynéských tanců v celém Pacifiku (cca 120 euro), původní zvyky, tradiční pokrmy připravené v zemní peci (večeře), ubytování v bungalovech/vilách. Na pláž je cca 1 km, nicméně máte k dispozici vozidla, pokud byste vyžadovali transfer autem. Moorea – ubytování.
6. den: 11. 10. středa – mírně náročný výstup na „Magickou horu“ (cca 45 minut chůze, 209 metrů nad mořem) s jedinečnou vyhlídkou na severní část ostrova, laguny a přilehlé ostrůvky, po zbytek dne možnost dalších aktivit, nebo relax na pláži s možností pronájmu kajaku atd. Tento den možnost odpoledního fakultativního výletu – nezapomenutelný zážitek v podobě plavání/šnorchlování s velrybami (cena cca 4 000 Kč / osoba), viz https://youtu.be/iVai2YcCEho. V případě zájmu je nutné závazně rezervovat při objednání zájezdu! Moorea – ubytování.
7. den: 12. 10. čtvrtek – okružní jízda ostrovem - „zahrady ráje“ s ananasovými a vanilkovými plantážemi, papája, avokáda, manga, banány, návštěva malého trhu s exotickým ovocem, návštěva destilérie netradičních ovocných likérů, džusů a pálenek spojená s ochutnávkou, úchvatné horské scenérie s jedinečnými rozhledy z vyhlídky Belvedere, poklidné zátoky kapitána Cooka a Opunohu, údolí se starými polynéskými chrámy – marae, tento den obkroužíme celý ostrov se zastávkami na dalších pozoruhodných místech. Moorea – ubytování.
8. den: 13. 10. pátek – kolem 09:00 hod. odjezd na letiště – odlet a po poledni přistáváme na malebném ostrově Huahine, transfer z letiště na pension Meherio – složení zavazadel v recepci, odjezd do hlavního města Fare k nákupu, možná už i obědu a ke koupání a relaxu na příjemné veřejné pláži s bílým pískem Fare Beach, v podvečer návrat do resortu – ubytování Huahine – pension Meherio.
9. den: 14. 10. sobota – návštěva perlové farmy Huahine Nui Pearls, vesnička Faie – krmení posvátných modrookých úhořů, spanilá vyhlídka Belvedere, Marae Maeva – nejrozsáhlejší rituální komplex na Společenských ostrovech, fotogenická bílá pláž v zátoce Avea Bay či zastávka u pláže La Cité de Corail – plavání a šnorchlování v korálové podmořské „zahradě“, ubytování Huahine – pension Meherio.
10. den: 15. 10. neděle - ráno odlet v 08:15 hod. (2 km od letiště) na ostrov Raiatea - nejposvátnější ze všech ostrovů, místo odkud se v dávných dobách osidlovali další ostrovy Polynésie, pronájem aut a dojezd na hotel, objezd kolem celého ostrova s mnoha dech beroucími zastávkami – vyhlídky, vodopády, útesy, pláže, zastávka v hlavním městě Uturoa, přístav, městská tržnice, nákupy, atd., návrat do resortu, šnorchlování v korálovém útesu bohatého na ryby a korály, prohlídka nejvýznamnějšího obřadního chrámu Francouzské Polynésie - Marae Taputaputea, která je od resortu vzdálena jen několik kroků, ubytování Raiatea – Sunset Beach, Oviri Lodge.
11. den: 16. 10. pondělí – jedinečný celodenní lodní výlet do překrásné laguny na vanilkový ostrov Tahaa se skvělým šnorchlováním a osobní návštěvou vanilkové a perlové farmy, na jednom z motu bude poskytnutý i oběd, loď vás pravděpodobně nabere přímo u našeho resortu a opět přiveze nazpět, takže si budete moci vychutnat i tuto báječnou vyhlídkovou plavbu podél pobřeží, ubytování Raiatea – Sunset Beach, Oviri Lodge.
12. den: 17. 10. úterý – výšlap na vyhlídku vypínající se nad Marae Taputaputea (cca 45 minut tam i zpět) odkud si prohlédneme toto magické místo z jiné perpektivy než jsme zvyklí, půjčení kajaku a výlet do nedaleké scénické zátoky nebo až ke korálovému útesu ostrova Raiatea, dále možnost krmení mořských murén, šnorchlování, procházka vesnicí a interakce s místními nebo prostě jen relax na pláži či molu, kolem poledne případná návštěva hlavního městečka ostrova – Uturoa, kde budete mít možnost individuálně poobědvat (oběd možný i v resortu), ubytování Raiatea – Sunset Beach, Oviri Lodge.
13. den: 18. 10. – středa – dopoledne možný výjezd na soukromou perlovou farmu, jinak dopoledne volný program, poté odjezd do hlavního městečka ostrova – Utuaroa – individuální oběd, poté odlet na jeden z nejkrásnějších ostrovů světa Bora Bora, lodí transfer na nejluxusnější místo celého ostrova na Matira Point, kde budete také ubytováni, seznámení s okolím, návštěva marketu (nákup potravin) apod., ubytování Bora Bora – Maitai.
14. den: 19. 10. čtvrtek – snídaně, dopoledne fakultativní možnost potápění s kyslíkovou helmou a vznášení se na mořském dně - tzv. Aqua Safari – cca 30 minut ve společnosti velkého množství mořských obyvatel – např. barakudy, velké ostencovité ryby, rejnoci, klauni, sasanky, korály, spousty dalších ryb a živočichů nevídaných barev a krásy (cca 90 EUR na osobu). Bude-li zájem, odpoledne obkroužíme v pohodovém tempu celý ostrov na jízdních kolech (cca 4 hodiny, 32 kilometrů, rovinatý asfaltový terén) a „prozkoumáme“ několik zajímavých míst tohoto bájného ostrova (děla z 2. světové války, starý přístav, slavná restaurace Bloody Mary’s, vyhlídky, posvátné marae aj.), se zastávkou i v hlavním městě ostrova Vaitape, ubytování Bora Bora – Maitai.
15. den: 20. 10. pátek – snídaně, součástí programu i ceny zájezdu bude exotický a v pravdě hodnotný téměř celodenní výlet lodí po okolních lagunách mezi moty (ostrůvky) s koupáním a šnorchlováním se všemi možnými mořskými „šelmami“, pro odvážnější krmení přímo „z ruky“, během výletu bude poskytnuto bohaté barbecue – hodování s posezením v modré laguně, ubytování Bora Bora – Maitai.
16. den: 21. 10. sobota – snídaně, celodenní pobyt, volný program – relax, koupání, kajak (může být zdarma poskytován resortem), šnorchlování, vyhlídkové lety helikoptérou (fakultativně) a mnohem více, zkrátka pohodový den, ubytování Bora Bora – Maitai.
17. den: 22. 10. neděle – snídaně, poslední lahodné vykoupání v malebné laguně Bory Bory, cca v 10:00 hod. transfer busem a lodí na odlet z Motu Mute zpět na hlavní ostrov Tahiti do Papeete, ubytování nedaleko letiště opět na Tahiti Airport Motel, po zbytek dne volný individuální program, Papeete – ubytování.
18. den: 23. 10. pondělí – odlet ráno v 07:40 hod. z Papeete zpět do České republiky opět přes Los Angeles a Paříž.
19. den: 24.10. – úterý – přílet do České republiky do Prahy ve 21:55 hod. na letiště Václava Havla.