Francie - Provence s vůní levandule s koupáním letecky

Středověká města i vesničky plné barev uprostřed vinic a levandulových polí, místa, která lákala i slavné malíře včetně Van Gogha. Nadchnou Vás antické památky v Orange a Arles. Poznáte Lubéron, který voní tymiánem a levandulí, a jedinečný přírodní park Camargue mezi mořem a zemí, kde se pěstuje rýže, v salinách se získává sůl z moře, žijí tu plameňáci, bílí koně a černí býci a vykoupete se i v moři… Letecká přeprava do Lyonu pro vaše pohodlí. Max 35 osob. Poznámka: CK si vyhrazuje právo drobných přesunů programu především vzhledem k počasí a event. změnám letového řádu. Upozornění: cena letenky se může změnit. Celý popis

Francie - Provence s vůní levandule s koupáním letecky

Termíny a ceny

10.06. - 17.06.2024 pondělí - pondělí
snídaně letecky
30 990 Kč
cena za 8 dní

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • zpáteční letenka Praha-Lyon vč. let. tax a poplatků v max výši 8 500 Kč, 1 odbavené zavazadlo, dopravu busem dle programu, 7x hotel, 7x snídaně, vedoucí zájezdu, informační materiály

Cena nezahrnuje

  • fakultativní služby, vstupné (150 EUR) a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • 1lůžkový pokoj 5 400 Kč, 1lůžkový pokoj v lepším hotelu typu Ibis/Kyriad 10 900 Kč, 6x hotel typu Ibis/Kyriad (cena na osobu za ubytování ve 2lůžk. pokoji 5 900 Kč, 1x večeře v Marseille 750 Kč, 1x večeře v Avignonu 700 Kč,400 Kč záloha na loď na Frioulské ostrovy pojištění léčebných výloh v zahraničí vč. storna zájezdu 600 Kč

    • Poznávací zájezdy
    • Pobytové zájezdy

Popis zájezdu

Francie - Provence s vůní levandule s koupáním letecky

Středověká města i vesničky plné barev uprostřed vinic a levandulových polí, místa, která lákala i slavné malíře včetně Van Gogha. Nadchnou Vás antické památky v Orange a Arles. Poznáte Lubéron, který voní tymiánem a levandulí, a jedinečný přírodní park Camargue mezi mořem a zemí, kde se pěstuje rýže, v salinách se získává sůl z moře, žijí tu plameňáci, bílí koně a černí býci a vykoupete se i v moři… Letecká přeprava do Lyonu pro vaše pohodlí. Max 35 osob.

Poznámka: CK si vyhrazuje právo drobných přesunů programu především vzhledem k počasí a event. změnám letového řádu. Upozornění: cena letenky se může změnit.

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy do Lyonu, transfer autobusem do Avignonu, ubytování, AVIGNON (UNESCO), večerní město, opevněné centrum Provence, výhledy na VILLENEUVE-LES-AVIGNON a na středověký most, atmosféra provensálských uliček, fakult. možnost večeře.
2. den: přírodní park LUBÉRON s cedrovými lesy, kouzelné kamenné městečko BONNIEUX s fakultativní ochutnávkou místních specialit, cesta kolem hradu LACOSTE (proslulý markýzem de Sade), středověký most a levandulová pole, červené městečko ROUSSILLON, turistika barevnými bauxitovými skalami, naleziště malířských hlinek, gastronomické překvapení a suvenýrový ráj, GORDES, pohled na městečko s hradem, ABBAYE DE SÉNANQUE, proslulý klášter obklopený poli levandule, fakultativně ochutnávka vína s možností nákupu, pozdní návrat.
3. den: AVIGNON (UNESCO), svědek papežské slávy středověku, procházka po hradbách Rocher des Doms, Papežský palác, most ST-BENÉZET, krásy přírody Provence, římský akvadukt PONT-DU-GARD (UNESCO), kouzlo vnitřní Provence v pohoří Les Alpilles, LES BAUX-DE-PROVENCE se zbytky rozsáhlého hradu nad VAL D´ENFER (Pekelné údolí) s expozicí středověkých obléhacích strojů, středověké dolní město, úžasná skalní katedrála, projekce Carrieres-Lumieres, ST-REMY-DE-PROVENCE, nejzachovalejší římský kenotaf na světě, klášter ST-PAUL-DE MAUSOLE, kde pobýval van Gogh, indiv. možnost večeře.
4. den: ARLES (UNESCO), antická aréna, skvost románské architektury klášter St-Trophime, Espace Van Gogh, žlutá kavárna a nemocnice z obrazů van Gogha, příp. most van Gogha, přírodní park CAMARGUE, za plameňáky, bílými koňmi a černými býky, ornitologická rezervace, jezírka s růžovými plameňáky a bílými volavkami, poutní městečko SAINTES-MARIES-DE-LA-MER, přímořské letovisko v oblasti Camargue, opevněný kostel Marií, hrob "černé" svaté Sáry, vyhlídka na střeše kostela, koupání na dlouhých městských písečných plážích, malý rybářský přístav, možnost posezení v plážovém baru nebo restauraci, uličky plné provensálských suvenýrů, přejezd podvečerní krajinou salin a jezer k SALON DE PROVENCE.
5. den: rybářské městečko CASSIS, přírodní park Calanques, středomořské "fjordy", turistika po útesech kolem úzkých hlubokých zátok, oblíbené místo rekreace Marseillanů, fakultativně výlet lodí kolem Calanques, lehká turistika a krásné koupání na plážích v zátokách, AIX-EN-PROVENCE, město Paula Cézanna a bývalé hlavní město Provence, katedrála de Saint-Sauveur, Cours Mirabeau a boulevardy s proslulými kašnami, indiv. Cézannův ateliér a zahrada, možnost večeře, návrat.
6. den: MARSEILLE, starý přístav, bazilika St-Victor s kryptou, chrám Notre-Dame-de-la-Garde, fakultativně výlet lodí kolem ostrova hraběte Monte Christa IF na Frioulské ostrovy s koupáním, pohoda u moře, moderní budova MuCem – muzeum civilizací Evropy a středomoří, fakultativně večeře ve vyhlášené rybí restauraci, návrat na ubytování.
7. den: cesta provensálskou krajinou podél řeky Durance, ORANGE (UNESCO), bývalé římské město, zachovalý vítězný oblouk, možnost návštěvy římského divadla, atmosféra uliček, LYON (UNESCO), antický a renesanční, podvečerní město gurmánů.
8. den: ráno transfer na letiště, moderní architektura, přílet do ČR kolem poledne.

Podobné zájezdy