Francouzská riviera

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Francouzská riviera

Grasse - Antibes - Cannes - Nice - Ramatuelle - St. Tropez - Port Grimaud - Villefranche sur Mer - Éze - St Paul de Vence - Monaco - Monte Carlo

Doprava: letecky

Praha

Ubytování: hotel

Ubytování je zajištěno ve Villeneuve Loubet v hotelu ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím a klimatizací. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce bez slevy.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Nice. Kolem poledne odjedeme k návštěvě zábavního parku Marineland (nutná rezervace předem v CK, platba na místě cca 35 EUR), cvičení delfíni, kosatky, tučňáci i tuleni. Možnost individuálního odjezdu z parku k hotelu místní dopravou a pobyt u moře.
2. den: Výlet za turistickými magnety Francouzské Riviéry. Návštěva městečka parfémů Grasse, které je již od 18. stol. centrem světové kosmetiky. Exkurze do historické výrobny parfémů a mýdel Fragonard s možností nákupu. Grasse patří už po staletí k nejdůležitějším střediskům parfémového průmyslu. V oblasti se ve velkém pěstuje růže, levandule, jasmín, mimóza, citroník, právě pro jeho zásobování. Pokračujeme do starého města Antibes s dlážděnými ulicemi plnými květin, Chateau Grimaldi z 16. stol. Zde po 2. svět. válce získal Picasso ateliér a z vděčnosti daroval městu své malby, kresby a keramiku z této doby, možnost návštěvy Musée Picasso. Podvečerní Cannes, elegantní a nonšalantní, luxusní restaurace, jachty o rozměrech zaoceánských plavidel, procházka po světovém letovisku, boulevard Croisette, filmový palác.
3. den: Dopoledne návštěva Nice, procházka městem, Anglická promenáda, zámecký vrch, aj. návrat busem do hotelu, pobyt u moře. Pro zájemce je prohlídka města prodloužena o uličky čtvrti Vieux Nice (stará Nice), náměstí Garibaldi, exkluzivní čtvrt Cimiez s výhledy. Poté společný návrat k hotelu místní dopravou (v ceně zájezdu).
4. den: Poloostrov St. Tropez s rozlehlými vinicemi. Okouzlující vesnice Ramatuelle s labyrintem úzkých uliček obehnaných zdí a hrobem Gérarda Philipa, ochutnávka místních vín Cotes de Provence. Koupání na krásných písečných plážích u St. Tropez a prohlídka starosvětsky krásného města St-Tropez naproti pahorkům Massif des Maures, Staré město, četnická stanice a výhledy od pevnosti na celý záliv. Nejkrásnější pohledy na St-Tropez si budeme užívat při plavbě lodí do francouzských „Benátek“, městečka Port-Grimaud, vystavěného na kanálech - kotvící jachty, půvabné osobité domky.
5. den: Výlet do nejúchvatnějších městeček na kopcích. Přes krásně položené Villefranche-sur-Mer, krátká prohlídka, barvité a živé nábřeží, idylický přístav, kaple sv. Petra, dojedeme do prvního městečka na kopci, romantického Éze vysoko nad Středozemním mořem, prohlídka, úzké uličky, květinami obsypané domy, zříceniny hradu, botanická zahrada Jardin Exotique se strhujícím výhledem. Pokračujeme do vnitrozemí k prohlídce druhého městečka na kopci, slavného St-Paul-de-Vence, bývalá francouzská pevnost u hranic se Savojskem, výhledy z hradeb, původní uličky, středověké budovy, památky historického jádra, hrob slavného umělce Marca Chagalla. Návrat na hotel, pobyt u moře.
6. den: Pobyt u moře, variantně návštěva místního Aquaparku. Možnost fakultativního výletu do Monaca místní dopravou s průvodcem.
7. den: Brzká snídaně, transfer na letiště a odlet do Prahy.