Languedoc a Roussillon s koupáním

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Languedoc a Roussillon s koupáním

Montpellier - St Guilhelm le Désert - La Couvertoirade - Canalu du Midi - Narbonne - Perpignan -  Collioure - Villefranche de Conflent - Villefranche

Doprava: autokarem

Nástupní místa praha, Plzeň

Ubytování: hotel

Ubytování je zajištěno v hotelech ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce bez slevy.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v odpoledních hodinách přes Německo do Francie.
2. den: Údolím Rhony, krajinou Languedocu, pozdrav moři, pobyt na populárních plážích La Grande-Motte, Palavas, katedrála z 11. st. u moře, koupání a odpočinek ve Lví zátoce, místní dopravou do Montpellier, správní centrum kraje, univerzita ze 13. století, mondénní náměstí Place de la Comédie s budovou opery, katedrála St-Pierre, park Promenade de Peyrou s vodním pavilonkem, spleť starých uliček, velkolepá moderní čtvrť Antigone (dílo Richarda Boffila).
3. den: Předhůří Cévennes a Svatojakubská cesta a přírodní park Haut Languedoc, pohledy na pohoří Causses, kaňon řeky Hérault a Ďáblův most - tisíc let starý kamenný most, aragonitová jeskyně Clamouse, St Guilhelm le Désert, starobylé městečko na Svatojakubské cestě sevřené horami, románský klášter z 10. st., křivolaké uličky a průchody, možnost odpočinku u kávy nebo kratší výstup na zříceninu strážního hradu, koupání v zálivu řeky Hérault u středověkého mostu Pont-du-Diable. La Couvertoirade, opevněné městečko templářů, variantně celodenní koupání na plážích, návrat na ubytování.
4. den: Cesta podél Golfe du Lion (Lví zátoka), dle počasí koupání na plážích u městečka Séte nebo variantně město Béziers s pohnutou katarskou historií, ústí Canalu du Midi (UNESCO) do moře, katedrála St-Nazaire s krásnou sochařskou výzdobou, procházka podél zdymadel kanálu du Midi, cesta vinařským krajem Pezenas, Narbonne, někdejší hlavní město této oblasti Galie, horreum - podzemní starověké sýpky z 1. st. př. Kr., jedinečný komplex katedrály St Just et St Pasteur a Arcibiskupského paláce s křížovou chodbou ze 14. st., opatství Fontfroide, gotický kostel, vycházka do okolí, ubytování, večer ochutnávka místních specialit a vín Fitou a Corbiéres.
5. den: Perpignan, metropole vévodství Roussillon, palác mallorských králů, katedrála z oblázků a cihel, cesta krajem Roussillon; turistika v malém skalním městě zemních pyramid, opatství Saint Michel de Cuxa (starý předrománský katalánský klášter z 9. st., křížová chodba se vzácnými hlavicemi sloupů), nákup klášterního vína, pobřeží Cote Vermeille, zde Pyreneje padají do moře, Collioure, kouzelné město Mattisových barev, královský hrad Chateau Royal a Vaubanova pevnost, úzké křivolaké uličky, mys Rederis, výhledy na moře, městská pláž a možnost koupání (dle počasí, variantně Elne, katedrála Ste Eulálie z 11.–15. st. s krásnou rajskou zahradou).
6. den: Fakultativní výlet do podhůří Pyrenejí za katarskými hrady: kraj Corbieres (vinice, voňavé porosty garrigue) a turistika ke katarským hradům: Quéribus na skalním útesu, romantický hrad Peyrepertuse, fantastický výhled, hrad a malebné vesnice, nebo návrat na koupání (dle počasí), nebo variantně celodenní koupání na Port Barcares, návrat. Fakultativně francouzská večeře.
7. den: Celodenní cesta do Pyrenejí: Villefranche de Conflent (UNESCO), horské městečko se ubránilo i Maurům, Vaubanova pevnost vysoko nad strží, indiv. turistika k pevnosti nebo jeskyním s prohlídkou anebo místním taxi k opatství Prieure de Serrabone pod horou Canigou (svatá hora Katalánců, 2.784 m), jedinečné přírodní scenérie, návštěva kláštera Saint Martin du Canigou, fakultativně cesta pověstným „žlutým vláčkem“ Le Petit Train Jaune z r. 1910, úzkokolejka vede roklemi, viadukty až do pohoří Cerdagne, ráj pro fotografy, jedinečný zážitek, úchvatné výhledy, turistika horským údolím (nebo relax v horské osadě) a návštěva termálních lázní v horách a koupání, večer městečko Villefranche, katedrála a uličky katalánského rázu, možnost večeře nebo sklenka růžového či pastisu na rozloučenou. Večer odjezd do ČR.
8. den: Návrat do ČR v odpoledních hodinách.