Normandie a Bretaň s koupáním

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Normandie a Bretaň s koupáním

REMEŠ (UNESCO) • AMIENS (UNESCO) • ROUEN • ÉTRETAT • ARROMANCHES • MONT SAINT MICHEL (UNESCO) • ST. MALO • CANCALE • FOUGÉRES • VITRÉ • POBŘEŽÍ RŮŽOVÉ ŽULY • PERROS-GUIREC • GUIMILIAU • POINTE DU RAZ • CONCARNEAU • CARNAC • VANNES • MNIŠÍ OSTROV

Program zájezdu

1. den: 1. den: V brzkých ranních hodinách odjedeme z Brna (další nástupní místa trasy 2, 3A, 3B, 4, 5, svoz Kuřim a Tišnov zdarma, Blansko 200 Kč, Žďár nad Sázavou 300 Kč, Boskovice 300 Kč) přes Německo do Francie, kde se ve večerních hodinách ubytujeme v hotelu v okolí Remeše.
2. den: 2. den: V Remeši si prohlédneme mistrovské dílo francouzské vrcholné gotiky, katedrálu Notre-Dame (UNESCO). S výrobou šampaňského se seznámíme v jednom z vinařských podniků – součástí prohlídky bude samozřejmě i ochutnávka a možnost nákupu tohoto šumivého moku. Poté budeme projíždět oblastí nejkrvavějších bojišť 1. sv. války na řece Sommě do starobylého města Amiens, kde navštívíme jednu z největších a nejvýznamnějších katedrál francouzské gotiky (UNESCO). Poté, co se ubytujeme v hotelu v Rouenu, připomeneme si krutý konec Johanky z Arku procházkou večerním starým městem s hrázděnými domy a katedrálou Notre-Dame, známou z Monetových obrazů.
3. den: 3. den: Snídaně. Dopoledne se zastavíme na břehu Lamanšského průlivu v lázeňském městě Étretat. Budeme mít dostatek času nejen k obdivování okolních bizarních skalních útesů, ale i ke koupání na malých oblázkových plážích, bude-li vhodné počasí. Přes kdysi slavný korzárský přístav Le Havre, největší lanový most Pont du Normandie a půvabný opevněný přístav Honfleur přijedeme do Arromanches. Na okolních písečných plážích si připomeneme hrdinství účastníků vylodění v Normandii. Události spojené s krvavými boji si oživíme v působivém muzeu. Večer se ubytujeme v hotelu v okolí města St. Lo.
4. den: 4. den: Po snídani nás na pomezí Normandie a Bretaně přivítá unikátní románsko-gotický klášter, který od středověku zůstává symbolem lidského umu vítězícího nad přírodou, Mont Saint Michel (UNESCO). Hrdě se tyčí na žulovém útesu za přílivu obklopený mořem, za odlivu nedozírnými písčinami. Již v Bretani navštívíme slavný přístav francouzských korzárů Saint Malo. Město vděčící za bohatství i pověst hrdinským činům místních mořeplavců, kteří si již v 16. století podmanili území Kanady a o něco později území v Jižní Americe a třeba i Rio de Janerio, nás jistě zláká k toulkám po hradbách s nádhernými výhledy, jak na město samotné, tak i na blízké ostrovy i na ten, kde je pohřben spisovatel Chateaubriand. Pokud bude příznivé počasí, tak nám jistě přijde vhod osvěžení ve vodách průlivu. Cestou do vnitrozemí ochutnáme ústřice v rybářském městečku Cancale, odkud si je prý nechával vozit do Paříže na svůj stůl i sám Ludvík XIV., Král Slunce. V podvečer si prohlédneme další velkolepé opevněné město Fougéres s pozůstatky největší středověké pevnosti v Evropě. Ubytování v hotelu.
5. den: 5. den: Snídaně. Den zahájíme návštěvou dalšího opevněného středověkého města Vitré, kde se projdeme historickým jádrem s úzkými uličkami a malebnými hrázděnými domky. Květinové město se pyšní jedním z prvních ekologických parků ve Francii, jenž leží přímo ve středu města. Kolem hlavního města Bretaně Rennes se přesuneme na Pobřeží růžové žuly táhnoucí se od střediska Perros-Guirec. Tato část Bretaně je známá nejen díky bizarním růžovým skalním útesům, ale také pro své kouzelné pláže, které využijeme ke krátkému koupání a relaxaci. Cestou na ubytování se zastavíme ve vesnici Guimiliau. Tato i další okolní venkovské osady se pyšní naprosto unikátními farními dvory s kalváriemi, zdobenými desítkami biblických postav.
6. den: 6. den: Po snídani se seznámíme s nejzápadnějším místem bretaňského poloostrova, dramaticky vyhlížejícím mysem Pointe du Raz. Úzký výběžek mysu Cap Sizun se pyšní rozervanými skalami a bouřícím mořem, které vyrážejí dech. Možnost občerstvení v místní restauraci a po krátké procházce přejedeme do žulovými hradbami obehnaného rybářského přístavu Concarneau. Kromě množství památek typické bretaňské architektury se můžeme zastavit v některé z mnoha restaurací a ochutnat vynikající bretaňské speciality. Vrcholem dnešního dne bude návštěva největšího naleziště pravěkých památek na světě – Carnacu. Tisíce zdejších menhirů různých velikostí jsou jednou z největších záhad světové archeologie. Byly vztyčeny asi před 6 000 lety, jsou tedy ještě starší než pyramidy v Gíze a o jejich původu se neustále vedou vášnivé debaty. Po jeho prohlídce odjedeme na ubytování.
7. den: 7. den: Po snídani pojedeme do města Vannes na břehu hlubokého zálivu Morbihan. Záliv posetý desítkami malých ostrůvků tu vytváří naprosto fantastickou iluzi plovoucí pevniny. Město Vannes nám jistě učaruje svým romantickým starým městem, ale poslouží nám také jako základna k lodnímu výletu na Mniší ostrov, kde se můžeme procházet, koupat nebo jen tak relaxovat až do večerního odjezdu. Pobyt v Bretani by nebyl možný bez návštěvy některé z mnoha creperií, kde ochutnáme typické palačinky roztodivných chutí, sladké i slané.
8. den: 8. den: Příjezd do Brna v podvečerních hodinách (cca 18:00).