Památky Paříže a Versailles - na 2 noci s průvodcem

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Památky Paříže a Versailles - na 2 noci s průvodcem

Paříž se pyšní mnoha historickými památkami, které přijíždějí obdivovat ročně miliony návštěvníků. Nikdo si nenechá ujít světoznámé památky, jako je Notre Dame, Eiffelova věž, Louvre, ostrov Ile de la Cité a Sacre Coeur. Na světě je jen málo turisticky zajímavějších míst, než je Paříž.

Ubytování: hotel ***

Dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím

Program zájezdu

1. den: odjezd v odpoledních hodinách, možnost nástupu i v západních Čechách, noční přesun do Paříže.
2. den: PAŘÍŽ * TROCADÉRO – z terasy pěkný výhled. EIFFELOVA VĚŽ – symbol Paříže. Možnost výstupu do druhého či třetího patra, které je ve výšce 276 m. Za jasného počasí je vidět i katedrála v Chartres. MARTOVO POLE – rozlehlý park z větší části s typickou francouzskou zahradní architekturou. PALÁC INVALIDŮ – monumentální komplex staveb, v královském kostele hrobka Napoleona I. PONT NEUF – nejstarší most v Paříži. CONCIERGERIE – královský palác, později vězení. Sainte Chapelle (Svatá kaple) – jeden z nejvýznamnějších architektonických výtvorů západního světa, kaple, která je klenotem gotického stavitelství, byla postavena pro uchování křesťanských relikvií. NOTRE – DAME – slavná katedrála. Impozantní interiér, západní průčelí s portály, barevné mohutné rozety, okázalý opěrný systém.
3. den: VERSAILLES – za Ludvíka XIV. centrum politické moci ve Francii. Prohlídka jednoho zámeckého okruhu. Vycházka do francouzské zahrady. PAŘÍŽ * LA DÉFENSE – obchodní čtvrť s mrakodrapy. ARC DE TRIOMPHE (Vítězný oblouk) – z vyhlídkové plošiny neobyčejné panorama. ELYSEJSKÁ POLE – hlavní obchodní třída. MONTMARTRE – kopec je spjat s uměleckým životem. Na náměstí Place du Tertre se scházejí malíři a karikaturisti. Můžete si zde koupit téměř jakýkoliv obraz nebo si nechat namalovat svůj portrét. SACRE COEUR – z terasy nádherný výhled na město. MOULIN ROUGE – známý zábavní podnik. CONCORDE (Náměstí Svornosti) – jedno z nejkrásnějších náměstí na světě, místo popravy Ludvíka XVI. a Marie Antoinetty. PLACE VENDOME – sloup Vítězství, Hotel Ritz, dům, ve kterém zamřel Chopina. ELYSEJSKÝ PALÁC – sídlo prezidenta. LA MADELEINE – kostel sv. Máří Magdalény vybudován ve stylu řeckého chrámu. MOST ALEXANDRA III. - nejkrásnější z pařížských mostů.
4. den: PAŘÍŽ * prohlídka některého muzea. Alternativně prohlídka města. Výlet lodí po Seině. MUSÉE DU LOUVRE – nejslavnější muzeum, evropské malířství a sochařství, orientální, egyptské, řecké, etruské a římské umění. MUSÉE D´ ORSAY – nejvýznamnější impresionistická sbírka v Paříži. MUSÉE PICASSO – cesta za Picassem, sochy, kresby a keramika. V podvečerních hodinách odjezd. REMEŠ – večerní zastávka u katedrály. Noční přesun.
5. den: návrat v odpoledních hodinách.