Francie - Paříž A Zámek Versailles

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Francie - Paříž A Zámek Versailles

Poznávací zájezd do Paříže za kouzlem města nad Seinou, které sílí již více než dva tisíce let a již více než dva tisíce let přidávají králové, císaři a prezidenti Francie, klenoty do kulturní pokladnice, jakou Paříž bezesporu je. Pojeďte s námi poznat tuto metropoli - římské posádkové město, město universitní, sídlo středověkých panovníků, město revoluce, císařství a republiky, město módy a elegance, klenotnice kultury a umění, ale také město Villonovo, Hugovo, Verlainovo, Šímovo, Kubínovo. Poznejte s námi Paříž, za jejíž krásou jezdí miliony turistů z celého světa.

Poznávací zájezd do Francie - Paříže provází Mgr. Jana Amadou

Kapesné: dle individuálního zájmu o návštěvy památek, doporučujeme cca 160 €

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 05.05. - 09.05. odjezd A, B, L, Plzeň
09.06. - 13.06. odjezd A, B, L, Plzeň
18.08. - 22.08. odjezd A, B, L, Plzeň
24.09. - 28.09. odjezd A, B, L, Plzeň

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení zájezdu. Po Paříži městskou hromadnou dopravou.

Ubytování: různé

hotel v centru Paříže ve čtvrti Montparnasse, poloha hotelu nám umožní i individuální večerní procházky a vstřebání jedinečné atmosféry města

hotel***

UBYTOVÁNÍ
2x ubytování v hotelu*** v centru Paříže - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím. Hotel v centru Paříže ve čtvrti Montparnasse, poloha hotelu nám umožní i individuální večerní procházky a vstřebání jedinečné atmosféry města. CK si vyhrazuje právo z organizačních důvodů změnit místo ubytování dle Všeobecných smluvních podmínek.

STRAVOVÁNÍ
2x snídaně. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Program zájezdu

1. den: V odpoledních hodinách odjezd z republiky (cca 19:00 hod. překročení hranic ČR).
2. den: Ráno příjezd do PAŘÍŽE . Prohlídka města v samém historickém jádru Paříže na ostrově La Cité - Notre Dame - 800 let stará gotická katedrála, Prefektura, Justiční palác , dále mj. shlédneme Pařížskou radnici , centrum Pompidou, Les Halles, Královský palác a Louvre , čtvrť Opera s chrámem Madeleine. V podvečerních hodinách odjezd na ubytování do hotelu. Večer individuální volno ve městě.
3. den: Dnešní den poznávacího zájezdu v Paříži bude věnován prohlídce nejznámějšího symbolu francouzské renesanční architektury a královské moci VERSAILLES , královské rezidenci Ludvíka XIV. Symbol velikosti krále a vzor snad pro každého "zámeckého architekta" Evropy – to jsou Versailles. Když se Ludvík XIV. (1638–1715) rozhodl, že přestaví malý lovecký zámeček svého otce ve Versailles 20 km západně od Paříže na nádherný palác, bylo králi Slunce právě 23 let. Od roku 1661 se Versailles staly rezidencí a sídlem vlády a absolutním mocenským centrem. Poté odjedeme na náměstí La Défense - moderní čtvrť třetího tisíciletí. Večerní Montmartre s krásnou bazilikou Sacré-Coeur , náměstí Pigalle, Moulin Rouge . Návrat na ubytování a individuální volno v Paříži.
4. den: Celodenní prohlídka dalších pamětihodností města s průvodcem. Invalidovna , nejznámější monument města Eiffelova věž , navržená architektem Gustavem Eiffelem na počest 100. výročí Velké francouzské revoluce a Světové výstavy v roce 1889, náměstí Trocadero, Vítězný oblouk - 50 m vysoký Arc de Triomphe byl vystavěn na příkaz Napoleona, třída Champs Elysées , nábřeží Bukinistů… Podvečerní fakult. projížďka lodí po Seině s neobvyklým pohledem na pařížské památky. Odjezd zájezdu do ČR.
5. den: Příjezd do republiky v dopoledních hodinách (přejezd hranic v cca 8 hod.).